Παρέλαβα πριν από μερικές μέρες το πακέτο
Esmoke Evolution II Standard, μια ευγενική προσφορά της
Geta Hellas την οποία και ευχαριστώ θερμά, με σκοπό τη δοκιμή του και τη συγγραφή ενός αντικειμενικού review.
Το πακέτο περιλαμβάνει έναν ατμοποιητή, 3 μπαταρίες διαφορετικών μεγεθών (μικρή - μεσαία - μεγάλη) καθώς και ένα φορτιστή USB (δύο κομμάτια, το usb κομμάτι το οποίο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει απευθείας στον υπολογιστή του και τον προσαρμογέα για σύνδεση του φορτιστή στην πρίζα ωστε να φορτίζει ανεξαρτήτως υπολογιστή).
Μαζί με το πακέτο παρέλαβα και τρία μπουκαλάκια υγρό, διαφορετικών γεύσεων (Tobacco, T2 και Caramel) χωρίς νικοτίνη, χωρίς προπυλενογλυκόλη (με φυτική γλυκερίνη).
Τις εντυπώσεις μου από το Esmoke Evo II θα σας τις αναφέρω χωρισμένες σε τομείς ωστε να είναι πιό εύκολο να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα ανάλογα με τον τομέα που σας ενδιαφέρει περισσότερο.
ΑΤΜΟΠΟΙΗΤΗΣ: Wow! Ο,τι καλύτερο έχω δει μέχρι τώρα. Εξαιρετικά απαλός στο τράβηγμα αλλά όχι τόσο ωστε να είναι δυσάρεστος, χωράει αρκετά μεγάλη ποσότητα υγρού (περισσότερη από ο,τι θα σας φανεί, αργεί λίγο αλλά το τραβάει όλο) και αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άρωμα του κάθε υγρού. Εχοντας δοκιμάσει αρκετούς ατμοποιητές διαφόρων τύπων, μπορώ να πω ότι συνάντησα έναν από τους καλύτερους 401 ως τώρα. Α, και δεν "έσταξε" υγρό στο στόμα μου ούτε μία φορά, ασχετα με το πόσο τον "γέμιζα". Το πλαστικό του φίλτρου είναι στρογγυλό και μαλακό, και εφαρμόζει πολύ καλά.
Τον δοκίμασα με υγρά Janty, TotallyWicked και φυσικά της Esmoke (περισσότερα για αυτό παρακάτω).
Μόνο "μελανό" σημείο, το οτι δεν είδα στο site πουθενά να προσφέρεται ατμοποιητής ως ανταλλακτικό. Ο αντιπρόσωπος βέβαια θα μπορούσε να μας ενημερώσει καλύτερα για αυτό. Από την άλλη μεριά είδα οτι η εγγύηση είναι ένα (1) έτος!
ΜΠΑΤΑΡΙΑ: Πολύ γουστόζικο το σχεδιάκι που έχουν επάνω (παρέλαβα το esmoke σε μαύρο χρώμα), αν και μερικούς μπορεί να τους ξενίσει - εμένα μου αρέσει πολύ. Οι μπαταρίες έχουν μπλέ LED, και
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ CUTOFF! (Η τουλάχιστον είναι πολύ διακριτικό - ζήτημα να μου έχουν "κόψει" τροφοδοσία 3-4 φορές στις 3 μέρες - με πολύ βαριά χρήση).
Η αυτονομία της "μικρής" και της "μεσαίας" μπαταρίας δεν με άφησε πολύ ικανοποιημένο - η διάρκεια ήταν αντίστοιχα 1 και 2 ώρες περίπου. Βεβαια, εδώ να αναφέρω και οτι η χρήση που τους έκανα δεν ήταν τυπική - σε ένα "νορμάλ" ατμιστή η διάρκεια θα περίμενα να είναι 2 με 3 φορές μεγαλύτερη. Η "μεγάλη" μπαταρία πάντως ήταν πολύ ικανοποιητικής διάρκειας.
Το καλό των μπαταριών είναι οτι φορτίζουν σχετικά γρήγορα, οπότε όση ώρα χρησιμοποιούσα τη μια φόρτιζα τις άλλες (μετά την πρώτη φόρτιση βεβαια, την οποία άφησα επίτηδες 10-12 ώρες στην κάθε μπαταρία, αν και δεν είμαι σίγουρος οτι χρειάζονται τόσο - μου φάνηκε οτι έρχονται προφορτισμένες).
ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ:Λιγο περίεργα τα πράγματα εδώ. Ο φορτιστής, αν και έχει ένδειξη για να σου δείξει οτι η μπαταρία φορτίστηκε (δεν αντελήφθην κάποια ένδειξη στο ίδιο το LED της μπαταρίας), ακόμα και μετά από 10 ώρες φόρτισης, αναβόσβηνε κόκκινο/πράσινο λαμπάκι. Πιθανόν να έπεσα πάνω σε ελαττωματικό φορτιστή (στο λαμπάκι). Ομως, παρ'όλα αυτά η μπαταρία φόρτιζε καλά. Δοκίμασα και σε άλλους φορτιστές που είχα (για να αποφύγω οποιαδήποτε μπέρδεμα μεταξύ μπαταρίας και φορτιστή) και φορτιζαν καλά τις μπαταρίες, αν και λίγο πιό γρήγορα από το φορτιστή του Esmoke. Υπόψην οτι ο φορτιστής του Esmoke έγραφε 5V +/- 0.5, και 500mA +/= 50mA. Οι άλλο φορτιστές που δοκίμαζα ήταν 5.5V / 500mA σταθερά, δεν ξέρω αν αυτό κάνει διαφορά.
ΥΓΡΑ: Εχει αναφερθεί για τα υγρά του Esmoke οτι ειναι πολύ παχύρρευστα και δεν απορροφώνται από τα φιλτράκια, και όσοι το έχουν αναφέρει έχουν δίκιο. Ο αντιπρόσωπος με συμβούλεψε απευθείας να τα αραιώσω με λίγο απιονισμένο νερό. Βεβαια, επειδή εγώ ατμίζω με dripping (στάξιμο απευθείας στον ατμοποιητή), δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι τέτοιο. Τα υγρά βγάζουν πλούσιο ατμό, ισάξιο με αυτόν του Ecopure, και έχουν γεμάτη γεύση (τα δοκίμασα φυσικά - σιγά μην χάσω - και σε ο,τι άλλο μοντέλο η.τ. είχα διαθέσιμο!). Επειδή οι γεύσεις είναι και θέμα γούστου, να πω οτι ξετρελλάθηκα με το Caramel. Απίστευτη γεύση, σε όσους αρέσει το RY4 της Janty θα αρέσει αυτό ακόμα πιό πολύ.
Τα μπουκαλάκια έρχονται με πώμα ασφαλείας (πολύ καλή κίνηση!) το οποίο όμως ειναι πιό εύκολο να το χειριστεί κανείς από άλλα μπουκαλάκια που κυκλοφορούν εκεί έξω, πράγμα που είναι καλό, μια και πολλές φορές έχω αγανακτήσει με τη δυσκολία των πωμάτων (βλέπε TotallyWicked).
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:Πλεονεκτήματα: Ενα πολύ καλό προϊόν, με ιδιαίτερο design, ιδανικό τόσο για "βαρείς" ατμιστές όπως η αφεντιά μου που ντουμανιάζουν με GG και Janty KISSBox, αλλά και για "ελαφρείς" που αρέσκονται σε προϊόντα όπως το Janty Dura, to Intellicig EVO και άλλα 401 ή παρόμοια μοντέλα. Εύγευστα υγρά και υπέροχος ατμοποιητής. 3 μπαταρίες διαφορετικών μεγεθών για κάθε γούστο. Bonus: Δοκίμασα τις μπαταρίες σε Intellicig και παίζουν τέλεια.
Μειονεκτήματα: Λίγο περίεργος φορτιστής, δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη ατμοποιητών ως ανταλλακτικά.
Περισσότερα για το Esmoke Evolution II θα βρείτε εδώ:
http://esmoke.gr/evo/