Λοιπόν τα συγκεκριμένα Clearomizers (τα διάφανα) ανοίγουν πολύ εύκολα. Κατ´ αρχήν πριν τα ανοίξουμε θα πρέπει να είναι άδεια ή σχεδόν άδεια.
1. Αφαιρούμε το σιλικονάκι του επιστομίου (το χοντρό το μαύρο)
2. Αφαιρούμε το μικρό ενδιάμεσο δακτύλιο (μπορούμε να χρησιμοποίησουμε ένα συνδετήρα κομμένο κατάλληλα σε σχήμα L)
3. Βιδώνουμε το Clearomizer στην μπαταρία, και πολύ προσεκτικά με κίνηση κατά μήκος (χωρίς περιστροφές) τραβάμε το πλαστικό κέλυφος-κυλινδρο με το ένα χέρι και κρατώντας την μπαταρία με το άλλο. Αν τραβήξετε στραβά μπορεί το πλαστικό κέλυφος να σπάσει ή να ραγίσει
. Αν συμβεί αυτό θα χρησιμοποιήσετε την ραγισμένη μεριά απο την μεριά του επιστομίου
.
4. Αφού χωρίσει το πλαστικό κέλυφος από το σπείρωμα μπορούμε να ξεβιδώσουμε το σπείρωμα από την μπαταρία και να το χειριστούμε μόνο του. Το σπείρωμα φέρει επάνω του τον άξονα, το κεραμικό, το φιτίλι με την αντίσταση και το σιλικονένιο δακτυλίδι στεγανοποίησης.
5. Αφαιρούμε το δακτυλίδι στεγανοποίησης (περισσότερα γι' αυτό αργότερα)
6. Ένα γερό πλύσιμο σε τρεχούμενο ζεστό νερό θα αναζωογονήσει το φιτίλι και την αντίσταση. Αν δεν έχουμε ξελιγώσει τελείως το clearomizer το πλύσιμο θα είναι αρκετό ωστε να καθαρίσει το φιτίλι και η αντίσταση.
7. Αν το πλύσιμο με το τρεχούμενο νερό δεν είναι αρκετό θα χρησιμοποιήσουμε τα "μεγάλα" μέσα.
Αρκεί να έχετε πρόχειρη μια εσπρεσσομηχανή με ακροφύσιο για αφρόγαλα
Η μέθοδος είναι απλή, ανεβάζουμε πίεση στον ατμό και ανοίγοντας την βαλβίδα διοχετεύουμε με το ακροφύσιο τον ατμό να πέσει με δύναμη στο φιτίλι και την αντίσταση. Μιά λαβίδα ή ακόμα και ένα μανταλάκι θα χρειαστεί για να μη κάψουμε τα χέρια μας. Η μέθοδος καθαρίζει τόσο πολύ το φιτίλι που αποχρωματίζεται τελείως ενώ η αντίσταση γίνεται πεντακάθαρη (άντε να χρειαστεί και ένα μικρό dryburn).
8. Ξαναμοντάρουμε. Βαζουμε προσεκτικά στη θέση του το δακτυλίδι στεγανοποίησης πάνω στο κεραμικό και στη συνέχεια προσεκτικά το πλαστικό κυλινδρο. Προσοχή στην τοποθέτηση του δακτυλίου στεγανοποίησης στο κεραμικό. Πρέπει από τα V να περνάει το φιτίλι και ο δακτύλιος να κάθεται εσωτερικά πλήρως στο κεραμικό.
Μπορεί να ακούγεται μπελαλίδικο αλλά δεν χρειάζεται πάνω από 5 λεπτά όλη η διαδικασία.
Επιπροσθέτως μπορεί να γίνει και μια μικροεπέμβαση στόν δακτύλιο στεγανοποίησης. Αυτός έχει δυο μικρές εγκοπές τύπου V εκεί που περνά το φιτίλι. Με μια μικρή φαλτσέτα μπορούμε να μεγαλώσουμε λίγο τα V ώστε να γίνεται πιο εύκολα η τροφοδοσία του φιτιλιού. Μη το παρακάνετε, γιατί αν μεγαλώσει πολύ το V τοτε θα περνά υγρό στο κεραμικό κύπελλο και θα έχουμε βουλώματα.
To μόνο όριο ζωής των συγκεκριμένων clearomizer είναι η διάρκεια ζωής του πλαστικού κελύφους. Είναι πολύ ευαίσθητο, αλλά μέχρι να σπάσει μπορείτε να καθαρίζετε αντίσταση-φιτίλι καθε 2-3 ημέρες χωρίς ίχνος κόπωσης από μέρους τους.
Επιπλέον Tip: Αν μετά από αρκετή χρήση και καθαρίσματα, το φιτίλι στο σημείο της αντίστασης φθαρεί, κανένα πρόβλημα, με λίγη προσοχή και χωρίς να χαλάσετε την αντίσταση μπορείτε να "περπατήσετε" το φιτίλι μερικά χιλιοστά δεξιά ή αριστερά φέρνοντας στην αντίσταση ένα άφθαρτο σημείο, έτσι κι αλλιώς το μήκος του φιτιλιού είναι υπέρ αρκετό.
Δείτε και το σχετικό thread με φωτό για τα ανοίγματα-κλεισίματα του clearomizer (είναι για το 510 αλλά εσωτερικά είναι ίδιο).
http://www.totallywicked-eliquid.com/forum/tips-tricks/pictorial-guide-to-help-with-the-wicking-of-clearomisers-(lots-of-photo's-!!!!)/Και κάτι ακόμα που εφαρμόζω και μέχρι σήμερα δείχνει σωστό: Μη χρησιμοποιείτε συνέχεια ένα atomizer μέχρι να βγάλει καμμένο, δώστε τους χρόνο, αλλάζετε κάθε μέρα και μόλις μαζευτούν 4-5 κάνετε καλό καθαρισμό, και πάλι rotation.