Θα παρακαλούσα λίγη βοήθεια από τον φίλο
Shadockan 
(ή όποιον άλλον βαριέται τη ζωή του και θέλει να αυτοκτονήσει από βαρεμάρα)
σε όσο γίνεται πιο
εκλαϊκευμένα ελληνικά 
Ετοιμάζομαι να κάνω μια αγορά
8-10 μπαταρίες 18650(για να προλάβω ερωτήσεις του τύπου: "γιατί τόσο πολλές;": είναι για δύο μοντάκια που πέρνουν ζεύγος, και άλλα δύο που παίρνουν από μία + αναπληρωματικές)
Επειδή λοιπόν:
α) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να διαβάσω 2952 μηνύματα στο παρόν νήμα και άλλα 5737 στο άλλο
εδώβ) Αυτό που χρειάζομαι είναι αυτονομία, αξιοπιστία και ασφάλεια
γ) Έχω διαβάσει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για μαϊμούδες (σε επίπεδο "ζω άνετα στη ζούγκλα μαζί τους")
δ) Θέλω να λύσω και βασικές
(μόνο) απορίες μου για να μην σας ξαναλίζω αργότερα
ε) Έχω διαβάσει πολλάκις εδώ μέσα πως αγορές από Ατμόραμα και Teomav είναι εγγυημένες
έχω ρίξει μια ματιά σε αυτές εδώ κατόπιν διαφόρων συστάσεων στο νήμα:
LG INR18650HG2 - 3000mahLG INR18650MH1 - 3200mahLG INR18650MJ1 - 3500mahSamsung INR18650-30Q - 3000mahέχω δεί όμως και αυτές εδώ με μεγαλύτερη χωρητικότητα:
Panasonic 3400mAh 3,7V NCR18650BPanasonic 3400mAh 3,7V NCR18650B Protectedοπότε,
ανακεφαλαιώνω και ερωτώ:1) Ποιά η διαφορά της HG2 από την MH1 και την MJ1 (πέρα από την χωρητικότητα);
2) α. Τι είναι το "μέγιστο ρεύμα εκφόρτισης";
β. Τι είναι το "συνεχές ρεύμα εκφόρτισης";
β. Πού μας χρησιμεύουν;
γ. Ποιό είναι καλύτερο (χαμηλότερο ή υψηλότερο);
3) Διάφορες μπαταρίες γράφουν "Κατάλληλη για εφαρμογές με υψηλά φορτία (μέχρι xxΑ ). Τί 'ν' τούτο; Αφορά τα μοντάκια μας;
4) Ποιά η διαφορά μεταξύ της "Protected" Panasonic και της απλής;
5) Υπάρχει ελληνικό κατάστημα με ακόμα ποιοτικότερες μπαταρίες (διαβάζω εδώ για AWT, Tensai, MNKE, Efest, Vappower, Keeppower);
6) Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Πιθανά χρήσιμες πληροφορίες:- Τα μοντάκια που θα χρησιμοποιηθούν οι μπαταρίες είναι τα: Cuboid TC 200W - iStick TC 100W - iPV D3 - Wismec Presa TC75W - eVic VTC Mini
- Οι μπαταρίες που χρησιμοποιώ ως τώρα είναι οι Sony VTC5. Δεν γνωρίζω για την ποιότητά τους (διαβάζω συνεχώς καλά λόγια), αλλά δεν κόπηκα κιόλας με την διάρκειά τους...
- Τα Watt που ατμίζω είναι από 9 έως 15 (πολύ σπάνια 16-17).
Disclaimer:
- Χίλια συγγνώμη δια το κλινοσκέπασμα (σεντόνι).
- Δε θέλω αντιγραφή εγκυκλοπαίδειας: απλά εκλαϊκευμένα ελληνικά είναι ότι πρέπει.
- Αν απαντηθούν όλες μου οι ερωτήσεις κερνάω ατμοκαφέ.
- Όποιος απαντήσει σε λιγότερες από 3 ερωτήσεις δεν έχει δικαίωμα στην κλήρωση.