vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

693 επισκέπτες, 8 χρήστες
Methodios, aalex, maprix, manoslykos, gfilip, thanos1071, Λάμπρος, anetost

Μπαταριες για τα mod μας....Ποιες ειναι ασφαλεις? Ποιες οι διαφορες τους?

Αποσυνδεδεμένος rocket-1

• **
  • 289
  • Φύλο: Άντρας
  • Bitcoin expert
η μπαταρια που μας εδειξε ο φιλος αλεκος ειναι protected,,δεν ξερω αν επαιξε ρολο αυτο,,ισως καποιος φιλος πιο εμπειρος θα μπορουσε να μας πει κατι παραπανω

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Όπως σου είπε και ο shado οι κατασκευαστές δεν βγάζουν μπαταρίες με προστασία. Το τσιπάκι προστασίας προστίθεται εκ των υστέρων από τους χονδρέμπορους και τους μεταποιητές. Η προστασία λοιπόν που προσφέρουν αυτές οι μπαταρίες εξαρτάται από την αξιοπιστία του τσιπ που επέλεξε να βάλει ο μεταπωλητής.

Τα τσιπ αυτά προστατεύουν την μπαταρία ελέγχοντας τα αμπέρ που περνάνε από μέσα της. Θεωρούν λοιπόν τα πολλά αμπέρ βραχυκύκλωμα και δεν τα αφήνουν να περάσουν από την μπαταρία. Αν ατμίζεις σε ψηλά βατ πιθανόν η μπαταρία να κόβει και να μη σ' αφήνει να ατμίσεις.

Επίσης τα τσιπ αυτά δουλεύουν μόνο όταν το ρεύμα διέρχεται μέσα από αυτά. Σε περίπτωση που φθαρεί η σκιστεί το εξωτερικό περίβλημα της μπαταρίας, τότε το ρεύμα δεν θα περνάει μέσα από το τσιπ αλλά απ' ευθείας από το σώμα της μπαταρίας στο σώμα του mod. Η μπαταρία σου θα σκάσει σαν καρπούζι.

Πάρε IMR. Δεν έχουν προστασία αλλά είναι ασφαλούς χημείας. Θα εκφορτιστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια στο βραχυκύκλωμα χωρίς να εκραγούν ή να αρπάξουν φωτιά.

Αποσυνδεδεμένος vladimirus

• **
  • 413
Λύστε μου σας παρακαλώ μία ακόμη απορία  :confused1:
Στο ένα SEB BOX με DNA20 έχω εδώ και ένα μήνα μία SONY VTC5 2600ΜΑΗ. Οι αντιστάσεις που χρησιμοποιώ είναι 1.4-1.8 και στα 9-10 watt. Από 8 το πρωί με πάει μέχρι περίπου 3 το μεσημέρι. Την ίδια διάρκεια έχω περίπου (+/-) και με μία SAMSUNG 25R , κάτι παραπάνω με μία PANASONIC 2900PF κτλ. Δλδ. η αυτονομία είναι ανάλογη και αναμενόμενη.
Τώρα, στο άλλο SEB BOX με DNA30 και 2 Χ 18650 χρησιμοποιώ 2 Χ SONY VTC5 2600ΜΑΗ. Θα περίμενα ο χρόνος αυτονομίας να είναι σχεδόν διπλάσιος  :hmmm: αλλά είναι αρκετά περισσότερο. Δλδ. μου πάει άλλη μισή μέρα περίπου επιπλεόν.

Συγκεκριμένα στο πρώτο mod η διάρκεια είναι ας πούμε 8-15.00 δλδ. 7 ώρες
Στο δεύτερο mod είναι από 08.00-15.00 δλδ. 7 ώρες + 17.00-24.00 δλδ. 7 ώρες + την άλλη μέρα 08.00-13.00 δλδ. 5 ώρες = 19 ώρες

Οι μπαταρίες έχουν κάνει τους απαραίτητους κύκλους φόρτισης/αποφόρτισης, αγοράστηκαν την ίδια περίοδο, η αρχική φόρτιση έγινε σε nitecore I2 και από εκεί και πέρα αποκλειστικά από τον udb φορτιστή των mod. Οι 2 Χ 18650 χρησιμοποιούνται μόνο ως ζευγάρι. Η ποσότητα που καταναλώνεται στο πρωινό 7άωρο είναι σχεδόν ίδια (+/- 1 ml) με αυτή του απογευματινού/βραδινου 7άωρου αφού κάποιος λογικά θα σκεφτεί ότι η ποσότητα μάλλον δεν είναι ίδια. Ακόμα και οι ατμοποιητές είναι 2 συγκεκριμένοι που εναλάσσονται κατά την διάρκεια της ημέρας.

Καμιά ιδέα ;  :hmmm:
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 13, 2014, 14:07 από vladimirus »

Αποσυνδεδεμένος mantos

• 929
  • ~Box Mods~
Bαση του γεγονοτος, οτι το dna ξεζουμιζει τις μπαταριες, στο δικο μου
κουτακι SEB παρατηρησα (στις ιδιες αντιστασεις πανω κατω & στα ιδια watt)
οτι η 1χ18650 κοβει περιπου στη μεση. Δλδ στα 3.5-3.6V.

Θεωρω, οτι οι 2χ18650 "ξεκουραζουν" την πλακετα & ετσι δε πολυζοριζεται να σου δωσει
αυτα που ζητας. Οποτε εχοντας να παιρνει δυναμη απο 2 μπαταριες, μπορει να τις
"τελειωσει" στα ορια τους, δλδ στα 3.2V. Οποτε λογικο να εχεις παραπανω αυτονομια
απο το αναμενομενο.

Ενας μπακαλιστικος τροπος σκεψης απο μερους μου.

Αποσυνδεδεμένος ariszvs

• **
  • 236
Χωρις να ειμαι και σιγουρος,ειχα διαβασει καπου στα νηματα των μαστορων(εννοω του SEB η του DEPON) οτι ειχαν προσεξει οτι το 20αρι dna ειχε χειροτερη διαχειρηση μπαταριας απο το 30αρι.Οποτε μπορει να παιζει κι αυτο το ρολο του...μπορει να λεω και χοντρη βλακεια βεβαια. Αν μπορουσε καποιος να το επιβεβαιωσει η και να το διαψευσει ας μας πει.

Αποσυνδεδεμένος vladimirus

• **
  • 413
...κι εγώ κάτι τέτοιο θυμόμουν αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά  :nope:

Αποσυνδεδεμένος digitalis

• **
  • 466
Δειτε σε αυτη τη σελιδα:
http://dampfakkus.de/akkutest.php?id=523

Πανω αριστερα απο το γραφημα εχει επιλογη για ρευμα (2Α-3Α-5Α)
Παρατηρηστε το γραφημα (και τον πινακα απο κατω), επιλεξτε διαφορετικα ρευματα και βγαλτε τα συμπερασματα σας.
Για παραδειγμα:
Στα 3,5V εχει δωσει:
στα 2Α 1503mAh
στα 3Α 1314mAh
στα 5Α 1100mAh

Τα συμπερασματα ειναι λοιπον δυο και προφανη:
1) Η διαρκεια με δυο μπαταριες παραλληλα ειναι αρκετα πανω απο διπλασια
2) Μεταξυ 15:00 και 17:00 ο vladimirus κανει... σιεστα! Ευγε νεε μου!  :))

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
Πάντως επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για το ποιες μπαταρίες είναι οι ασφαλέστερες, εγώ έχω να πώ οτι η παρακάτω μπαταρία που την είχα στο ψαραβελα, μετά απο 10 λεπτά συνεχόμενου πατήματος του κουμπιού (απο αμέλεια), το μόνο που έγινε ήταν να ζεσταθει υπερβολικά η μπαταρία και να κάψει τον ατμοποιητή (την αντίσταση). Τώρα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για το ποια είναι η καλύτερη μάρκα.

http://www.fasttech.com/products/0/10000377/1050702-trustfire-tf18650-3-7v-2400mah-protected

Οποια μπαταρια και αν ειχες,απο τη στιγμη που η αντ/ση ηταν σωστη και με σωστα Ωμ,το μονο που θα γινοταν με ολες τις μπαταριες,θα ηταν αυτο που ειδες και με την Trastfire.
To θεμα μας ειναι ομως το τι θα κανει μια μπαταρια οταν δεν ειναι σωστη η αντ/ση.
Στο θεμα αυτο λοιπον,οι καλες μπαταριες IMR θα εχουν πολυ πιο '''απαλη''' συμπεριφορα απο τις αλλου ειδους μπαταριες.
Στο Caravela clone,το λαθος ειναι οτι το μοντ δεν εχει μονωτικο και ο αρνητικος πολος ειναι συνεχεια σε επαφη.
Ειτε ορθιο λοιπον , ειτε ξαπλα και παλι καποια στιγμη θα ειχες την ιδια σκηνη.  Αν λοιπον η αντ/ση σου καποια αλλη στιγμη δεν θα ηταν σωστη ή εαν ηταν πολυ χαμηλη και η μπαταρια θα ειχε παραπανω θερμοκρασια,τοτε μπορει και να εβλεπες κακες εικονες.
Η προστασια δεν ειναι παντα οτι καλυτερο.  Τα πιο πολλα ατυχηματα να ξερεις οτι εγιναν με μπαταριες προστασιας που κατα κυριο ρολο απετυχε το chip προστασιας

Αποσυνδεδεμένος Buliwyf

• 1947
  • ιέεεεεεεεεπ!!!! αστ ναγκλίτσα κατ ρε!!!
Είναι γνωστή η ατάκα, τα άδεια όπλα σκοτώνουν........

Αποσυνδεδεμένος rocket-1

• **
  • 289
  • Bitcoin expert
αυτον τον προβληματισμο ειχα κ εχω σχετικα με τις μπαταριες με προστασια,,,αν για τον Α η Β λογο δεν δουλεψει η προστασια τι γινεται,,,κ κυριως πως μπορει να το αντιληφθει αυτο ενας μη εμπειρος

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
Oποτε λοιπον,οι IMR ειναι απλα οι πιο καταλληλες μπαταριες για εμας.

Δεν λεμε οτι θα παθει κατι καποιος που  χρησημοποιει αλλου ειδους μπαταριες , αλλα η λειτουργια της IMR ειναι πιο απαλη στην στραβη.
Και ενας αρχαριος λοιπον θα πρεπει να κανει '''μεγαλη προσπαθεια''' για να μην το καταλαβει.....

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2014, 16:31 από shadockan »

Αποσυνδεδεμένος DIMTH

• 790
Στα πρωτα 8 λεπτα :

Οσο κι αν βελτιωνονται οι μπαταριες, οταν παιζουμε με super χαμηλες αντιστασεις (για cloud chasing κλπ), τα πραγματα μερικες φορες, γινονται επικινδυνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
Μια πρόταση:

Αν γίνεται, κάποιος από τους συντονιστές να γράψουν ένα κείμενο με κανόνες ασφαλείας για τις μπαταρίες,
από όσα έχουν  ειπωθεί κατά καιρούς!

Απλό, σύντομο και περιεκτικό!

Να μπει στο πρώτο θέμα!
Ώστε να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν τις πιθανότητες ατυχήματος!

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
Γιάννη καλημέρα
και βέβαια τα έχω δει και διαβάσει με προσοχή

Αλλά έλεγα ένα κείμενο που να έχει τα βασικά
έναν 10λογο για παράδειγμα
που να το διαβάζουν και οι "τεμπέληδες"

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 958 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114111 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359685 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449950 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110592 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374653 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327950 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1038 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6394 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15252 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29297 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99836 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F