Ωραιο νημα...ας παραθεσω και εγω τις σκεψεις μου....
Καταλαβαινω, ή μαλλον κατανοω εκεινους που επιλεγουν να ξανα-γυρισουν στο κ.τ. Και τι εννοω με αυτο: προσωπικα εγω, δεν ειχα καμμια μα καμμια επιθυμια να κοψω το καπνισμα. Δεν ημουν αποφασισμενος για κατι τετοιο κ ουτε και προετοιμασμενος. Δοκιμασα λοιπον το η.τ. με ενα κ μονο σκεπτικο: ΑΝ μου δινει την ευχαριστηση που μου δινει το κ.τ. τοτε ναι γιατι οχι.....Με αυτο το σκεφτικο λοιπον, αν ΔΕΝ μου την εδινε (την ευχαριστηση) δηλωνω πολυ "τιμια" οτι θα ξαναγυρνουσα στο κ.τ. με οτι αυτο συνεπαγεται. Δεν ειναι λοιπον για εμενα θεμα αγνοιας των κινδυνων του κ.τ. οσοι ξαναγυριζουν σε αυτο - ειναι απλα οτι η "εξαρτηση" τους δεν "καλυφθηκε" με το η.τ. - και εφοσον δεν ειχαν αποφασισει να "απεξαρτηθουν"...δε θα το κανουν.
Δε ξερω γιατι σε εμενα προσωπικα λειτουργησε ετσι το η.τ. αλλα πραγματικα απολαμβανω τον "ατμο" περισσοτερο απο τον καπνο - τοσο που μεσα μου εχω σκεφτει πολλες φορες "ακομα κ αν ολα πανε στραβα με το η.τ.,αν απαγορευτει, αν κοψουν την εισαγωγη του, ή την παραγωγη του, τσιγαρο κανονικο δε ξανακαπνιζω" - τοσο πολυ "ξενερωσα" με το καπνο..
Ισως να εχει να κανει το γεγονος οτι απο μικρος, ο καπνος του τσιγαρου με ενοχλουσε - θυμαμαι πιτσιρικας στο αυτοκινητο με τους γονεις μου ποσες φορες ειχα γκρινιαξει στο πατερα μου να σβησει το τσιγαρο - το πως το αρχισα το καπνισμα, τετοιος αντικαπνιστης ουτε εγω δε ξερω. Και νομιζω δε γινεται να "πιεστει" κανεις και να καταφερει να μεινει στο η.τ. Ειναι νομιζω καθαρα θεμα προσωπικου γουστου και ιδιοσυγκρασιας. Αλλοι μενουν γιατι πραγματικα τους αρεσει περισσοτερο απο τον καπνο (η δικη μου περιπτωση), καποιοι αλλοι ισως γιατι προτιμουν μια μικρη ευχαριστηση απο τον ατμο παρολο που τους αρεσε περισσοτερο το κ.τ. αλλα θελουν να ελαττωσουν τις βλαβερες συνεπειες στην υγεια τους, και αλλοι απλα θελουν να καπνιζουν κ οχι να ατμιζουν, αδιαφορωντας (οπως ουτως ή αλλως ως καπνιστες παντα εκαναν) για την υγεια τους.