[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s-yB5wmQGOE&feature=player_embedded
[/youtube]
Ονομα αντίστασης Δράκος
όπως μας την βαφτισε ο Μιχάλης.
Λοιπόν την αντισταση αυτή μου την ειχε στείλει σε π.μ ο φίλος Αρης Bersekero όταν ειχαμε πρωτοπάρει τον Οδυσσέα 6 μηνες πριν και προσπαθούσαμε να τον κάνουμε να παίξει καλά στα 3,7v οπότε πιστευω οτι οι παλαιότεροι θα την γνωρίζουν. Στις αντιστάσεις δεν είμαι καθόλου καλός αλλά απο την στιγμη που την δοκίμασα δεν ξαναγύρισα σε άλλη και επειδή ασχολήθηκα αποκλειστικά μονο με αυτην πιστευω οτι την έφερα στα μέτρα και στα γούστα μου.
Για τις μηχανικές μπαταριοθήκες φτιάχνουμε αντιστάσεις με χαμηλά Ωμ αλλά το σύρμα μας βγάζει λίγες σπείρες με αποτέλεσμα μικρή επιφάνεια ατμοποιησης. Στοχος μας λοιπον είναι να φτιαξουμε μια αντισταση με χαμηλα Ωμ αλλα πολλές σπείρες.
Παιρνουμε δυο αντιστασεις 0,15 μηκους 2,4-2,8 εκατοστα η κάθε μια και τις στρίβουμε μεταξυ τους
μόνο στις άκρες τους. Μετά στις άκρες βάζουμε το συρμα χωρίς αντίσταση. Οπότε θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι. Προσωπικα παίζω στα 2,4-2,5εκ.
Προσπαθουμε όσο γίνεται το σύρμα με αντισταση να παραμείνει χωρίς τσακίσματα και χωριζουμε τις δυο αντιστασεις ωστε να μην ακουμπάνε
καθόλου μεταξυ τους. Υστερα το τοποθετούμε πάνω σε 1,5 φυτίλι αλλά τριπλό τοπικα (αυτο που μπαίνει μέσα στο κεραμικό) αλλά με μεγάλη προσοχή ωστε να μην ακουμπήσει η μια αντισταση την άλλη και ιδού εχουμε 8 σπείρες με μικρό μήκος αντίστασης αλλά μεγάλη επιφανεια ατμοποιησης.
Χρησιμοποιώ πάντα καρφίτσα οταν δένω την αντίσταση στο φυτίλι και μυτοτσίμπηδο όταν τις στίβω. Συγχωρήστε με αλλά τώρα δεν ειχα τιποτα μαζί μου και ολα έγιναν στο χέρι και πρόχειρα. Η αντισταση πάνω στο φυτίλι πρέπει να δείχνει κάπως ετσι.
Αν ακουμπάνε μεταξύ τους χωρίστε τις με καρφίτσα. Για να τεστάρουμε την αντίσταση υπάρχουν δυο τρόποι. Με στεγνό και με υγρό φυτίλι. Με στεγνό οταν δώσουμε ρευμα η προβληματική σπείρα θα ανάψει πρώτη,πειραξτε την μεχρι να στρώσει-συνηθως δεν ακουμπα στο φυτίλι καλά, αν όμως αναψουν όλες μαζι είμαστε οκ. Με υγρό φυτίλι θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω να φανει η σπείρα που είναι στον "αέρα". Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις πρέπει να φροντίσουμε οι σπείρες να εχουν ισορροπημένη απόσταση γιατι διαφορετικά αυτες που ειναι πιο κοντά μεταξύ τους θα ατμοποιούν πιο γρήγορα απο την απομακρυσμένη και αυτή απλά δεν θα προλαβαίνει και θα μαζευει μακα πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες. Οι περισσότεροι όλα αυτα λογικά τα γνωρίζουν αλλά τα αναφέρω και για τους νέους χρήστες του Οδυσσέα. Προτείνω το στησιμο αυτο να γίνει στον Οδυσσέα γιατι έχει το καλύτερο σύστημα τροφοδοσίας.
Προσωπικά πλέον χρησιμοποιω αυτο το setup με σύρμα 0,13 τόσο στον Οdy όσο και στον Steam Machine αφού ως γνωστόν μαζευει λιγοτερα κατάλοιπα. Η αντισταση με 0,15 κραταει 3 μέρες ενώ με 0,13 έως και 5-6μερες με σταθερή απόδοση σε ντουμάνι χτύπημα και γευση .
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν και ελπίζω να σας αρέσει.