Τι παρατήρησα μέχρι στιγμής σε εμένα (ένα μήνα έκλεισα ατμιστής και αν και είμαι Δικηγόρος, έχω αφήσει την Ιατρική στο 4ο έτος, πριν με κερδίσει η Νομική), :
1. Η ζαλάδα ήταν έντονη όταν έκανα απανωτές τζούρες και το είχα πιπίλα, σε αυτό το σημείο θα σας πω οτι έκανα την εξής δοκιμή : σταμάτησα να ατμίζω μισή μέρα και άναψα ένα στριφτό , εκεί να δείτε ζαλάδα, τι να λέμε τώρα , τελικά κατέληξα ότι η ζαλάδα είναι όταν εισέρχεται η Νικοτίνη και φθάνει στον εγκέφαλο!!!
2. Στα ούλα είχα κάποια ενόχληση και έχω όταν κάνω υγρό με υψηλή Νικοτίνη στα 1,8% αλλά αυτό φεύγει μετά από λίγο αφού καταναλώνω πολλά υγρά, άλλως κάνω στα 0,9% και είμαι οκ.
3. Υγρό με ψηλή περιεκτικότητα Νικοτίνης δηλαδή 1,8% και + δεν το αντέχω , αυτό όταν κάνω στο hybrid, στο mini με carto είναι οκ (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι δεν είναι τσιγάρο, δεν πρέπει να τραβάμε μπουκωτές τζούρες, τότε μπουκώνει ο λαιμός και βήχουμε).
4. Σε κάποιους δεν είναι ανεκτή η ψηλή περιεκτικότητα σε Νικοτίνη και δεν το καταλαβαίνουν, ο βήχας κατέληξα προέρχεται από αυτό, έτσι κάνω με 0,9 στα 1 ml και ρίχνω δύο με τρεις σταγόνες από 1,8% μέχρι τα 1,6 ml και είμαι οκ.
Ο κάθε ατμιστής πρέπει να σταθμίσει μόνος του τι αντέχει και τι όχι, ο ατμός σε κάθε η.τ. είναι διαφορετικός. Χτυπάει ανάλογα με την περιεκτικότητα Νικοτίνης αλλά και Γεύσης!!!!
Άλλο η χρήση και άλλο η κατάχρηση!!! δυστυχώς και εγώ στην αρχή έκανα κατάχρηση και δεν έπρεπε γιατί παραλίγο να σταματήσω και να γυρίσω στο κ.τ.
Αυτά έχω να σας παραθέσω ως εμπειρίες μου και μην ξεχνάμε ότι ένα σώμα όταν χάνει την Νικοτίνη του, την πίσσα του κλπ κατάλοιπα από το κ.τ. θα αντιδράσει, θα διαμαρτυρηθεί, όπως όλες οι μηχανές έτσι και το σώμα του ανθρώπου. Το η.τ. όπως εγώ παρατηρώ με όσα έχω μάθει στα Παν/μια και όσο ασχολούμαι δεν έχει στοιχεία να δημιουργήσει παρενέργειες εκτός και εάν δεν είναι καλό το υγρό και σε αυτή την περίπτωση απλά θα νιώσεις κάποια αηδία, αυτό είναι όλο. Λέτε οι μάγειρες που είναι στην κουζίνα 12ωρα με τόσους ατμούς να έχουν κάποιο πρόβλημα? Δεν νομίζω από όσο ξέρω!!