Φίλε Undertaker θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα.
Σαν καταναλωτής θέλω να αγοράζω ένα προϊόν.
Η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να μου πει ( π.χ στην ιστοσελίδα της η στο διαφημιστικό φυλλάδιο ) εκ των προτέρων όλα τα χαρακτηριστικά του και τις ιδιότητες του και βάση αυτών να αποφασίσω αν θα το αγοράσω η όχι.
Και από τη στιγμή που θα το αγοράσω είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τις οδηγίες χρήσεως.
Δεν είμαι υποχρεωμένος ούτε να κάνω πατέντες ούτε να ψάχνω στο internet για να δω πως θα το κάνω να δουλέψει, σωστά.
Και το βρίσκω απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην συγκεκριμένη περίπτωση να μου έρχεται στο στόμα το υγρό από το φιλτράκι. ( Και πάλι καλά που δεν έχει νικοτίνη μέσα, φαντάζεσαι τα αποτελέσματα κάποιος να ρουφάει υγρή νικοτίνη;)
Και τι να το κάνω ότι ο ατομαιζέρ του είναι πολύ καλός από την στιγμή που κάθε φορά που ρουφάω τρέχω να ξεπλύνω το στόμα μου από το υγρό…..
Με συγχωρείς αλλά εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι κοροϊδία για να μην πω πιο βαριά λέξη…..
Φίλε Γιώργο,
καταλαβαίνω απόλυτα τα νεύρα σου.
Εάν μπορούσαμε νε κάνουμε μια αντιστοίχιση με την αγορά αυτοκινήτου θα ήταν:
1. O κινητήρας βγάζει χωρίς λόγω στο ίδιο μοντέλο άλλες φορές 20 άλογα άλλες 25 και άλλες 50 αντί για 120 που λέει ο κατασκευαστής...
2. Το ντεπόζιτο λόγω ιδιομορφίας της κατασκευής δεν χωράει 50 λίτρα βενζίνη αλλά 20 ή 25 ή 15 χωρίς κατανόηση του λόγου...
3. Όλα τα υλικά κατασκευής από την πρώτη μέρα καταπονούνται στα όριά τους και ξαφνικά σταματούν να δουλεύουν...
Και αντί να το επιστρέψει και να πάρει τα λεφτά του πίσω κάνει πατέντες, το αλλάζει και προσπαθεί να το φέρει, εξαιτίας του εθισμού του, σε μια κατάσταση που θα μισοδουλεύει..
Για παράδειγμα παραθέτω τις ιδιότητες ενός DSE 801 όπως τις δίνει κάποιος έμπορος στο διαδύκτιο. Το ίδιο περίπου ισχύει φυσικά για όλα τα ηλεκτρονικά..
1.
Το φιλτράκι διαρκεί για 300 τζούρες: Μη ρωτάς βέβαια πόσες φορές πρέπει να προσθέσεις υγρό ενδιάμεσα...
2.
Η μπαταρία αρκεί για περίπου 300 τζούρες: Σίγουρα δεν αφορά την μπαταρία που αγοράστηκε..
3.
Διάρκεια ζωής του ατμοποιητή είναι 40000 έως 50000 τζούρες: Εδώ γελάμε...
4.
Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί 300 φορές. Ναι, αλλά σίγουρα όχι αυτή που αγόρασα...
5.
Πιστοποιήσεις CE, ROHS κτλ.. Ψάξε στο ίντερνετ να δεις τι σημαίνουν αυτές...
Οι περισσότεροι αγοράζουν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, έρχονται αντιμέτωποι με τα προβλήματά του και το πετάνε. Γι' αυτό συνήθως προτείνεται σε αρχάριους να έχουν πολλές συσκευές όχι βέβαια για να μεγαλωσουν την πιθανότητα να τύχουν σε ένα καλό αλλά για να έχουν πάντα γκαβάντζα σε περίπτωση που κάτι χαλάσει.
Για μένα είναι γνωστό ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο σαφώς δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που όλοι θα θέλαμε. Και γι' αυτό υπάρχει και το φόρουμ εδώ για να μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις, ιδέες για μικρά κολπάκια που θα βελτιώσουν κάπως τα προβλήματα κτλ. Καθώς άρχισα το ηλεκτρονικό η υγεία μου βελτιώθηκε σημαντικά και αυτό δεν το αλλάζω...
Είμαστε ακόμη μακριά από το σημείο που θα ήθελες.
Ακόμη και εάν οι έμποροι μας τάζουν λαγούς με πετραχύλια είμαστε κάτι σαν πειραματόζωα.
Όπως και να το κάνουμε όμως είμαστε οι πρώτοι που μπορούμε να διαλέξουμε ένα άλλο τρόπο να καπνισουμε.
Συνεχίζοντας το άτμισμα πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι έτσι είναι τα πράγματα και να δεις πως μπορείς να κάνεις το καλύτερο.
Σε αντίθετη περίπτωση ξαναγυρνάς στο κανονικό τσιγάρο και ελπίζεις ότι όταν γίνει το μεγάλο μπουμ στην αγορά θα βγουν και ποιοτικότερες συσκευές.
Το παράδειγμα με το αυτοκίνητο ήταν επιθυμητά ανακριβές γιατί το αυτοκίνητο υπάρχει για πάνω από 100 χρόνια. Πως ήταν τα πρώτα δεν θα ήθελα να ξέρω...
EDIT: Κάποιοι έμποροι (που δεν θέλουν την αρπαχή) αρχίζουν και καταλαβαίνουν κι αυτοί το πρόβλημα και προσπαθούν να βγουν από την κατάσταση όπου υπόσχονται πολλά και αναγκάζονται να αντικαθιστούν στη συνέχεια συνεχώς τις συσκευές.
Θα προτιμούσα δηλαδή να μου πουλάνε τον ατμοποιητή για 5 ή 6 ευρώ χωρις εγγύηση παρά 18 με 2 χρόνια εγγύηση που ξέρω ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα αντέξουν. Κάποιες ευρωπαϊκές εταιρίες στο εξωτερικό το κάνουν ήδη.