vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

273 επισκέπτες, 1 χρήστης
Aoratix

Συρματα non Resistance

Αποσυνδεδεμένος MANOSF

• 503
  • Φύλο: Άντρας
Απ: "Συρματα non Resistance/Resistance"
« Απάντηση #60 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 15:09 »
O Θανάσης είχε  δώσει παλαιότερα  τον συνδεσμο που εβαλα από εκει  είχε πάρει για τον iatty.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2011, 15:14 από MANOSF »

Αποσυνδεδεμένος Zioa

• 525
Απ: "Συρματα non Resistance/Resistance"
« Απάντηση #61 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 15:10 »
Υπάρχει σύρμα μου χρησιμοποιούν στα κοσμήματα και είναι με 0 αντίσταση . Θεωρώ πάρα πολύ καλό για την δουλειά που θέλουμε
non Resistance
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,2488.msg81202.html#msg81202
http://www.ebay.co.uk/itm/SP-0-2mm-JEWELLERY-BEADING-WIRE-40m-WRAPPING-TIARAS-/220255914955?pt=UK_Crafts_JewelleryMaking_GL&hash=item3348468bcb

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,2488.msg81156.html#msg81156

Αποσυνδεδεμένος smartmedia

• *
  • 81
Απ: Συρματα non Resistance
« Απάντηση #62 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 16:17 »
Το σύρμα που ψάχνουμε με αντίσταση λέγεται RW 80 Nickel-Chrome Resistance Wire η μπορείτε να το βρείτε και ως Nichrome. Είναι χημικής σύστασης, δηλαδή παράγεται ύστερα απο μίξη αυτών των δύο μετάλλων και ο λόγος που χρησιμοποιείτε ως αντίσταση είναι γιατί έχει πολλή χαμηλή οξιδωτική αντίδραση.
Περιέχει 80% Νικέλιο και 20% χρώμιο
Η θερμοκρασία λειτουργίας του είναι οι 300c (Κελσίου)
Η μέγιστη θερμοκρασία λειτουργία του είναι 1200c (Κελσίου)
Το melting point δηλαδή η θερμοκρασία που λιώνει είναι 1400c (Κελσίου)
Η ωμική αντίσταση ανα μέτρο είναι περίπου 34.37Ω στα 0,2mm

Επίσης υπάρχει και το RW 45 Nickel-Chrome Resistance Wire
Περιέχει 45% Νικέλιο και 55% χρώμιο
το οποίο όμως έχει τη μισή αντίσταση απο το RW80

Υπόψην το χρώμιο εξ όσων γνωρίζω είναι εξαιρετικά καρκινογόνος ουσία. Η αλήθεια είναι οτι ψιλοτρόμαξα όταν το είδα. Για το νικέλιο δεν ξέρω. Αν κάποιος ξέρει περισσότερα ας πεί, μπορεί και να κάνω λάθος. Μην σταματήσουμε το Κ.Τ. και φύγουμε απο καρκίνους... >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2011, 16:22 από smartmedia »

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #63 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 16:33 »
Η επικινδυνότητα των μετάλλων (χρώμιο, νικέλιο) για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφορά την κατάποση αυτών και γενικά την εισαγωγή τέτοιων μορίων στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του πόσιμου νερού και των τροφών.
Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα όταν αυτά τα στοιχεία απλά χρησιμοποιούνται για θέρμανση/εξάτμιση των υγρών. Εκτός κι αν έχουμε κάποιες μελέτες ότι κατά τη θέρμανσή τους παράγουν βλαβερά αέρια π.χ.

Αντίθετα, τα οξειδωμένα παράγωγα επικαθίσεων αλλά & καθεαυτές οι οξειδώσεις των μετάλλων που είναι ευπαθή στη σκουριά, είναι σίγουρο ότι αλλοιώνουν το ατμιζόμενο υγρό.
Τη μακροχρόνια χρήση τους και τις επιπτώσεις στον οργανισμό, δε νομίζω να είναι κανείς πρόθυμος να μάθει. Είναι δυσάρεστο και το άτμισμά τους άλλωστε.

Είναι ένας απ'τους κύριους λόγους (εκτός της οικονομικής απόσβεσης σε βάθος χρόνου) που θα πρέπει να προτιμούμε επισκευάσιμους ατμοποιητές: συχνή αλλαγή αντίστασης και φιτιλιού λοιπόν, για αποφυγή όλων των παραπάνω

Η υγεία μας πάνω απ'όλα. Γι'αυτό άλλωστε προτιμούμε το η.τ. αντί του κ.τ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:42 από Vangos »

Αποσυνδεδεμένος crypton

• 987
« Απάντηση #64 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 16:39 »
ενα μεγαλο ευχαριστω στα παιδια που εχουν γνωσεις στην χημεια κτλπ και μας ενημερωνουν σχετικα...

Αποσυνδεδεμένος Νικος

• 1124
« Απάντηση #65 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:08 »

Αποσυνδεδεμένος Leader133Gr

• **
  • 190
« Απάντηση #66 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:33 »
Η επικινδυνότητα των μετάλλων (χρώμιο, νικέλιο) για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφορά την κατάποση αυτών και γενικά την εισαγωγή τέτοιων μορίων στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του πόσιμου νερού και των τροφών.
Δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα όταν αυτά τα στοιχεία απλά χρησιμοποιούνται για θέρμανση/εξάτμιση των υγρών. Εκτός κι αν έχουμε κάποιες μελέτες ότι κατά τη θέρμανσή τους παράγουν βλαβερά αέρια π.χ.

Αντίθετα, τα οξειδωμένα παράγωγα επικαθίσεων αλλά & καθεαυτές οι οξειδώσεις των μετάλλων που είναι ευπαθή στη σκουριά, είναι σίγουρο ότι αλλοιώνουν το ατμιζόμενο υγρό.
Τη μακροχρόνια χρήση τους και τις επιπτώσεις στον οργανισμό, δε νομίζω να είναι κανείς πρόθυμος να μάθει. Είναι δυσάρεστο και το άτμισμά τους άλλωστε.

Είναι ένας απ'τους κύριους λόγους (εκτός της οικονομικής απόσβεσης σε βάθος χρόνου) που θα πρέπει να προτιμούμε επισκευάσιμους ατμοποιητές: συχνή αλλαγή αντίστασης και φιτιλιού λοπόν, για αποφυγή όλων των παραπάνω

Η υγεία μας πάνω απ'όλα. Γι'αυτό άλλωστε προτιμούμε το η.τ. αντί του κ.τ

Δηλαδη ...?Εχουμε θεμα και με τα συρματα που βαζουμε ?Ωχ αρχισαμε παλι...........
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:40 από Leader133Gr »

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #67 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:39 »

Κοινοτικη οδηγια για την χρηση νικελιου

http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.teg.co.uk/nickel/94-27-EC.htm

http://translate.google.gr/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18782021

Διαβαστε και διαλεξτε
Φίλε Νίκο, αυτές οι οδηγίες αφορούν τη χρήση του νικέλιου σε προϊόντα που είναι σε επαφή με το δέρμα και μπορεί να αναπτύξουν αλλεργίες και δερματίτιδες.(κοσμήματα και ιατρικές εφαρμογές)
Το ίδιο ισχύει και για το fiberglass που έχουν τα φιτίλια (δερματικές αλλεργίες όταν έρθουμε σε επαφή με αυτό).

Συγχώνευση μηνυμάτων: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:50
Δηλαδη ...?Εχουμε θεμα και με τα συρματα που βαζουμε ?Ωχ αρχισαμε παλι...........
...μόνο αν σκοπεύουμε να κάνουμε ... κολατσιό με σπαγγέτι από σύρματα και φιτίλια ;D .
Για απλή χρήση τους σαν μέσο ατμοποίησης, δε νομίζω να πάθουμε κάτι. Τουλάχιστον όχι χειρότερο από το κ.τ. ;)
(γνώμη μου) :bye:
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:50 από Vangos »

Αποσυνδεδεμένος Νικος

• 1124
« Απάντηση #68 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:52 »
Βαγγελη,
χωρις να θελω να φοβισω κανεναν,
λεω απλα τις εμεπειρες μου.
Το μεταλο με την μεγαλυτερη αγωγιμοτητα ειναι ο αργυρος (ασημι),
και δεν υπαρχει καμμια αντενδειξη.
Δεν ξερω αν κανει για αντιστασεις,
πειτε μου αν κανει και τι παχος θελετε
και θα ψαξω να βρω ποσο κοστιζει.

Αποσυνδεδεμένος Leader133Gr

• **
  • 190
« Απάντηση #69 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:52 »
Vango  αυτο ομως δεν μας λεει κατι ομως  ....

Αποσυνδεδεμένος nassos33

• 888
  • vape_neat
« Απάντηση #70 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 17:59 »
Ο επισμαλτωμενος χαλκος ( τα ασημι συρμα που βρηκα απο ηχειο ) εχει το καλο να οξειδωνεται πολυ δυσκολα σε σχεση ακομα και με το ασημι που οξειδωνεται πολυ ευκολα . Αυτα μου τα ειπε φιλος ηλεκτρολογος που εχει γνωση απο καλωδια και συρματα . Με καθε επιφυλαξη....

Αποσυνδεδεμένος smartmedia

• *
  • 81
« Απάντηση #71 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 19:31 »
Ο επισμαλτωμενος χαλκος ( τα ασημι συρμα που βρηκα απο ηχειο ) εχει το καλο να οξειδωνεται πολυ δυσκολα σε σχεση ακομα και με το ασημι που οξειδωνεται πολυ ευκολα . Αυτα μου τα ειπε φιλος ηλεκτρολογος που εχει γνωση απο καλωδια και συρματα . Με καθε επιφυλαξη....

Γενικά οτι είναι εμαγιέ να το αποφεύγεις, για να το πω αλλιώς να το καταλάβουν όλοι, είναι σαν να βάφεις τα παπούτσια σου, τη 1 βδομάδα είναι εντάξει, τη 2 έτσι κι έτσι, τη 3 έχει φύγει η μπογιά. Οπότε καταλαβαίνεις οτι η μπογιά φεύγει και που πάει..??? Στα πνευμόνια σου, μπορεί όχι ολο το μέταλλο για να ξανά γυρίσουμε στα δικά μας αλλά σίγουρα μέρος αυτού. Θυμίζω πάλι οτι μιλάμε για εισπνοή έτσι... Παλιότερα είχα διαβάσει πως τα βαρέα μέταλλα δεν απομακρύνονται απο τον οργανισμό μας άπαξ και γίνει πρόσληψη τους. Και επειδή όλες αυτές οι ουσίες δρουν συσσωρευτικά, μπορεί ποσότητα 0,0005mg να μην κάνει τίποτα αλλά όταν υπάρχει επανειλημμένη πρόσληψη όπως κάνουμε εμείς τότε.  :sign_voithiaaaa:

:sign_psyxraimia:Προσοχή, δεν τα λέω όλα αυτά έχοντας ειδικές γνώσεις επι του θέματος αλλά απο ότι έχω ακούσει και ίσως κάποια απο αυτά να είναι ανακριβή, καλύτερα όμως να το ψάξουμε όλοι μαζί παρέα εδώ, ρωτώντας παρά να επαναπαυτούμε.

Αποσυνδεδεμένος thepar

• *
  • 72
  • Καραμελα του Ιακωβ και του Cov
Απ: Σύρματα non Resistance
« Απάντηση #72 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 20:23 »
@crisx
nickel είναι τα σύρματα που χρησιμοποιούμε εμείς για αντιστάσεις (ni-chrome κράμα για την ακρίβεια), τα κοινά σύρματα που είναι καλοί αγωγοί, είναι χάλκινα. Μια καλή λύση είναι τα επίχρυσα ή τα επάργυρα, αλλά το κόστος εκτοξεύεται... :( 
(χρόνια πολλά για τη γιορτή σου by the way :bye: )

@nassos33
Νάσσο, και τα καλώδια των ηχείων περιέχουν χαλκό. Τα "καλά" δε, υψηλής καθαρότητας, άσχετο αν φαίνονται κάποια από αυτά με ασημί χρώμα. (έχουν επίστρωση από ένα υλικό που μου διαφεύγει τώρα για να μην οξειδώνονται, αλλά και να ξεχωρίζουν το "+" κανάλι απ'το "-", δε ξέρω κατά πόσο είναι "υγιεινό")
Εαν βρω σε ασημι κανει για αντισταση ? και επιχρυσο?

Αποσυνδεδεμένος pdim

• **
  • 127
« Απάντηση #73 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 20:59 »
Τελικά βρε παιδιά κάνει το  Stainless Steel  για σύρμα χωρίς αντίσταση;

Αποσυνδεδεμένος Gabriel74

• 1482
  • Plaudite, amici, comedia finita est!
    • Violin love
« Απάντηση #74 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 23:34 »
Αγαητέ pdim πρέπει να οργανωθούμε όσον αφορά στα σύρματα και ειδικά το χωρίς αντίσταση... ;)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2124 351413 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 02:27
από antiklitos140
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104257 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96317 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321492 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602316 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11615 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3111 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609851 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 154998 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162009 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4372 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17738 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias