Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

492 επισκέπτες, 3 χρήστες
Tem, thanos1071, Petanikos

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Αποστολέας Θέμα: Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων  (Αναγνώστηκε 2042 φορές)

Αποσυνδεδεμένος treloneritis

• Γιώργος
  • Φουγαροκαραβάνα
  • Τόπος: Χαλκίδα
  • Φύλο: Άντρας
  • I am not anti-social, just not user friendly
Απ: Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων
« Απάντηση #15 στις: Απρ 20, 2025, 02:22 »
Η (βασικά) χιουμοριστική παρέμβασή μου είχε να κάνει με την προσωπική επαγγελματική μου διαστροφή (φιλόλογος). Οχι να λύσω πολιτειακά ζητήματα σε ένα ατμιστικό φόρουμ, κάτω από ένα πολύ συγκεκριμένο ατμιστικό νήμα.

Επειδή οι λέξεις είναι νοήματα & είδα ένα ξεχείλωμα της έννοιας της "δημοκρατίας", Που δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς, aka "κοινοβουλευτική δημοκρατία", "προεδρική δημοκρατία", "προεδρευομένη δημοκτατία", "λαϊκή δημοκρατία" μέχρι &...."ισλαμική δημοκρατία".  😱

Να μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι αναφερθέντες Πούτιν & Κιμ προϊστανται των δημοκρατιών των χωρών τους. Που οι "πολίτες" τους κλαίνε από αγάπη για πάρτη τους.
*** Πώς τοποθετούμαι εγώ (αν κάποιον ενδιαφέρει) είναι πως μιλάμε για "κοινοβουλευτικό πολίτευμα", για συντομία "κοινοβουλευτισμό". Ενα μεταφεουδαλικό σύστημα, ανάμνηση της ρωμαϊκής res publica στην Δύση, σύστημα ολιγαρχικό. Στα της καθ'ημάς ανατολής, πιό κοντά στο ολιγαρχικό σύστημα της αρχαίας Σπάρτης & όχι της αθηναϊκής δημοκρατίας

« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 20, 2025, 02:41 από treloneritis »

Αποσυνδεδεμένος Antiprosopos

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Ροδος
  • Δεν εχω προκαταλήψεις: μισώ τους πάντες εξ’ ίσου.
« Απάντηση #16 στις: Απρ 20, 2025, 06:28 »
Μάλιστα. Μάθαμε λοιπον ότι η έννοια της δημοκρατίας είναι κατι ΑΠΟΛΥΤΟ , που δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς. Άρα η μόνη γνήσια εκδοχή  δημοκρατίας είναι η ΑΜΕΣΗ , αυτή που είχαν οι δέκα χιλιάδες τόσοι αρχαίοι Αθηναίοι ( με τις 80.000 δούλους...) ενώ όλα τα άλλα (πχ η αντιπροσωπευτική -  κοινοβουλευτικη- αστική - πωστηνεθες δημοκρατία είναι ψευδεπίγραφες ολιγαρχίες. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΣΙΡΙΖΩ ΠΙΟ ΠΡΙΝ!

Υποθέτω επίσης με ευχαρίστηση μέρες που' ναι , ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για την έννοια του Θεού. Ουπς! Γιατί όμως οι χριστιανοί τον λένε "πανάγαθο" και "παντοδύναμο", ενώ ο θεός των Εβραίων είναι "σκληρός" και "εκδικητικός" ενώ ο θεός του Σπινόζα είναι "δυσπροσιτος"; Άλλοι κανόνες ισχύουν για αυτή την (κατ' εξοχήν απόλυτη) έννοια ; Αλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας;

Οι "φιλολογικές τρικλοποδιές" είναι κάτι που με διασκεδάζει ιδιαίτερα. Ειδικά όταν προσπαθούν να αποδείξουν ότι η μόνη αληθινή δημοκρατία είναι η δική τους. Ενώ όλες οι άλλες είναι "μουφα"....

Υπάρχει όμως και ένα σημείο που δεν με διασκεδάζει καθόλου: είναι το ότι αυτά ακριβώς τα επιχειρήματα των δήθεν "ελευθεριακών" , χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον από όσους υπονόμευσαν ακόμα και αυτήν την "αφυδατωμένη" εκδοχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας για δικούς τους λόγους . Τόσο στην αρχαία Αθήνα , όσο και στον σύγχρονο κόσμο , αυτους τους γνωρίσαμε σαν τυρρανους. Η σαν δικτάτορες. Η σαν φασίστες αν προτιμάς.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 21, 2025, 06:22 από Antiprosopos »

Αποσυνδεδεμένος Chris66

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Αθήνα
  • ...out of the black and into the blue...
« Απάντηση #17 στις: Απρ 20, 2025, 08:10 »

Ολιγαρχικο η οχι , αυτο ειναι το θεσμικο πλαισιο - παντα ομως, ολιγαρχικο ηταν. Πιθανα να υπαρξει και κατι καλυτερο στο μελλον - υποθετω προς την κατευθυνση μιας ευρυτερης κοινωνικης και ταξικης ισορροπιας: κατι τετοιο ομως, μενει να αποδειχθει ...

Ακριβώς!
Καλό Πάσχα!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 20, 2025, 19:32 από Chris66 »

• Γιώργος
  • Φουγαροκαραβάνα
« Απάντηση #18 στις: Απρ 20, 2025, 14:07 »
Μάλιστα. Μάθαμε λοιπον ότι η έννοια της δημοκρατίας είναι κατι ΑΠΟΛΥΤΟ , που δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς. Άρα η μόνη γνήσια εκδοχή  δημοκρατίας είναι η ΑΜΕΣΗ

Υποθέτω επίσης με ευχαρίστηση μέρες που' ναι , ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για την έννοια του Θεού.

Αποποιούμαι την ευθύνη ότι έμαθες κάτι από μένα πάντως. Εγώ επιμένω πως ο όρος "δημοκρατία" δεν επιδέχεται επιθετικούς προσδιορισμούς, με τρόπο όμοιο όπως & ο όρος "έγκυος" . Και εσύ έχεις χρησιμοποιήσει ήδη...τρεις. "ΑΠΟΛΥΤΟ", "ΑΜΕΣΗ" & "γνήσια". Είτε εγκυμονεί κάποιο θηλυκό είτε όχι.

Στα περί έννοιας του θεού δηλώνω παντελώς αναρμόδιος. Στερούμαι μεταφυσικών ανησυχιών & αναζητήσεων.

Θα μας "σκουπίσουν"  οι διαχειριστές & με το δίκιο τους. Δεν έχω καμία αντίρρηση να ανοίξουμε κουβέντα σε μη ατμιστικό νήμα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα, υπό τον τίτλο "Φιλολογικές τρικλοποδιές". :work3:

• e-medium ατμιστής
  • **
« Απάντηση #19 στις: Απρ 20, 2025, 20:54 »
Συμφωνω. Ελεγα μαλιστα να κλεισουμε το off topic με βιβλιογραφια - αλλα ΑΤΥΧΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ , ολοι οι συγγραφεις μου φαινονται τελειως αναλφαβητοι γιατι βαζουν χαρακτηρισμους εκει που δεν πρεπει! Κοιτα εδω χαλια :

1)  H μελαγχολικη δημοκρατια (Πασκαλ Μπρυκνερ)
2) Προς μια μετα - αντιπροσωπευτικη δημοκρατια (Ευαγγελος Βενιζελος)
3) Η αμεση δημοκρατια στον 21ο αιωνα ( Φωτης Τερζακης, Περικλης Κοροβεσης κ.α.)
4) Αστικη και Σοσιαλιστικη Δημοκρατια (Γκεοργκυ Λουκατς)

Φτανει ως εδω. Απολυτες εννοιες που δεν επιδεχονται χαρακτηρισμους , απλως δεν υπαρχουν Treloneritis...
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 21, 2025, 06:05 από Antiprosopos »

Αποσυνδεδεμένος ipomonias

• e-lights ατμιστής
  • *
  • Τόπος: Athens
    • dOs
« Απάντηση #20 στις: Απρ 21, 2025, 18:20 »
Συμφωνω. Ελεγα μαλιστα να κλεισουμε το off topic με βιβλιογραφια - αλλα ΑΤΥΧΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ , ολοι οι συγγραφεις μου φαινονται τελειως αναλφαβητοι γιατι βαζουν χαρακτηρισμους εκει που δεν πρεπει! Κοιτα εδω χαλια :

1)  H μελαγχολικη δημοκρατια (Πασκαλ Μπρυκνερ)
2) Προς μια μετα - αντιπροσωπευτικη δημοκρατια (Ευαγγελος Βενιζελος)
3) Η αμεση δημοκρατια στον 21ο αιωνα ( Φωτης Τερζακης, Περικλης Κοροβεσης κ.α.)
4) Αστικη και Σοσιαλιστικη Δημοκρατια (Γκεοργκυ Λουκατς)

Φτανει ως εδω. Απολυτες εννοιες που δεν επιδεχονται χαρακτηρισμους , απλως δεν υπαρχουν Treloneritis...

Για να το δούμε και λίγο ιστορικά:
Για τετρακόσια χρόνια, από το 800 μέχρι το 400 π.Χ., οι Έλληνες προσπαθούσαν να βρουν το καλύτερο πολίτευμα: μοναρχία, ολιγαρχία ή δημοκρατία. Κι ενώ η αναζήτηση συνεχίστηκε με τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, καταλήξανε σε κάτι πιο ουσιαστικό: το πρόβλημα δεν είναι το πολίτευμα, αλλά οι άνθρωποι που το ασκούν.

Όσο ψηφίζουν οι "ηλίθιοι", δηλαδή αυτοί που δεν σκέφτονται κριτικά, κανένα πολίτευμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Δεν φταίει η δημοκρατία, φταίει η ποιότητα των ψηφοφόρων.

:thumpup:
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 21, 2025, 18:27 από ipomonias »

• Γιώργος
  • Φουγαροκαραβάνα
« Απάντηση #21 στις: Απρ 21, 2025, 19:48 »
Ελεγα μαλιστα να κλεισουμε το off topic με βιβλιογραφια - αλλα ΑΤΥΧΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ , ολοι οι συγγραφεις μου φαινονται τελειως αναλφαβητοι γιατι βαζουν χαρακτηρισμους εκει που δεν πρεπει! Κοιτα εδω χαλια
"Τρελονερίτης" εγώ, "Αντιπρόσωπος" εσύ, σιγά που θα τα βρούμε. :yes: Η λίστα που παραθέτεις (όλως τυχαίως) αποτελείται από συγγραφείς με τους οποίους (επίσης όλως τυχαίως) μοιράζεστε & ασπάζεστε παρόμοιες απόψεις. Ισως & γι'αυτό να τους βρίσκεις "τελείως αναλφάβητους" σε σχέση με κάποια δική μου, διαφορετική λίστα βιβλίων/συγγραφέων/φιλοσόφων/στοχαστών.

Κατά τον Ιούλιο (που ήταν & Καίσαρας)..."quod enim homo vult id semper etiam exspectat".
«Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται» ((από τη φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό πιστεύει).  :yes:
* Ο καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος μάλλον είναι ειδικός μελετητής του Μακιαβέλι. Η πνευματική & υλική ενσάρκωση του "Ηγεμόνα".
** Out and over of this long off topic :respect: 
« Τελευταία τροποποίηση: Απρ 21, 2025, 19:54 από treloneritis »

Αποσυνδεδεμένος ΠετροςΘεσσ

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #22 στις: Απρ 21, 2025, 23:47 »
Μπηκα μετά από καιρό για να δω τι παίζει με το θέμα κσι αντ αυτού διαβάζω μια σουρεαλιστικη μάχη νεοδημοκρατων και συντροφων.  Ρε παιδιά έλεος, κάντε τα μια σκούπα και πάμε από την αρχή. 

Το ζήτημα είναι φλέγον,  όχι για εμένα που σπανίως πλέον τραβάω καμία τζούρα από σκέτη γλυκερίνη, χωρίς νικοτίνη,  αλλά για χιλιάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και σε μια μέρα μένουν άνευ αντικείμενου, με τις οποίες εκκρεμότητες να τρέχουν.  Για χιλιάδες ατμιστες που πιθανόν θα γυρίσουν στον καπνό και για ποσους άλλους που δεν θα απαλλαγούν από τον καπνό.
 Ας μείνουμε εκεί

• e-medium ατμιστής
  • **
« Απάντηση #23 στις: Απρ 22, 2025, 07:57 »
Γεια σου κι εσένα Πέτρο !

Δεν ξέρω πού ακριβώς τα είδες αυτά για τους νεοδημοκρατες και τους συντρόφους που μας λες: προσωπικά, το μόνο που έκανα ήταν να ζητήσω αυτοσυγκράτηση από έναν συν- φορουμιτη που θεώρησε το νήμα ευκαιρία για να  χώσει στην κυβέρνηση. Έβαλα επίσης και ένα μακρυναρι στην αρχή με διάφορες μελέτες - αυτό ομως δεν σε είδα να το σχολιάζεις . Όπως και να' χει, θα συμφωνήσουμε ότι παρατραβηξε.

Κάτι όμως που δεν μου αρέσει καθόλου, είναι το να προτείνει κάποιος να με κάνουν σκούπα. Αντ' αυτού , θα πρότεινα εγώ να γίνονται σκούπα διάφορα δακρυβρεχτα του στυλ "θα κλείσουν χιλιάδες επιχειρηματίες επειδή δεν θα έχουν να πουλάνε μπισκοτοκρεμα" η "χιλιάδες ατμιστες θα ξανακυλισουν στον καπνό επειδή δεν θα βρίσκουν να ατμισουν φραουλίτσα". Ήρεμα λοιπόν φίλε: όταν κουνάς το δάχτυλο σε κάποιους, χρήσιμο είναι να είσαι πιο συγκρατημένος.

Αποσυνδεδεμένος mathimatikos1966

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #24 στις: Απρ 22, 2025, 11:26 »
Μπηκα μετά από καιρό για να δω τι παίζει με το θέμα κσι αντ αυτού διαβάζω μια σουρεαλιστικη μάχη νεοδημοκρατων και συντροφων.  Ρε παιδιά έλεος, κάντε τα μια σκούπα και πάμε από την αρχή. 

Το ζήτημα είναι φλέγον,  όχι για εμένα που σπανίως πλέον τραβάω καμία τζούρα από σκέτη γλυκερίνη, χωρίς νικοτίνη,  αλλά για χιλιάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και σε μια μέρα μένουν άνευ αντικείμενου, με τις οποίες εκκρεμότητες να τρέχουν.  Για χιλιάδες ατμιστες που πιθανόν θα γυρίσουν στον καπνό και για ποσους άλλους που δεν θα απαλλαγούν από τον καπνό.
 Ας μείνουμε εκεί
Καρντάση έκοψες το άτμισμα :thumpup:    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Αποσυνδεδεμένος ΠετροςΘεσσ

• e-regular ατμιστής
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #25 στις: Απρ 22, 2025, 18:31 »
 Έλα ρε ΠΑΟΚαρα ;D  .
  Καμία τζούρα την τραβάω,  αλλά ουσιαστικά ναι. Πρώτα κατάργησα τα αρώματα, γιατι διαπιστωσα πως μου προκαλούν κορεσμό, εδώ και κάνα δυο χρόνια ( με εξαίρεση καμία σταγόνα ατμος μεντα) ,μετά την νικοτίνη.  Οπότε σταδιακά έπαψε να υπάρχει λόγος να τραβήξω τζούρα.  Παρόλα αυτά το ηλεκτρονικό πάντα το έχω στα τσαντάκι, αλλά σπάνια βγαίνει γιατί το ξεχνάω. 
 Πάντως δεν είχα καμία πρόθεση, να διακόψω το ατμισμα.  Έτυχε σιγά σιγά να κάνει τον κύκλο του. Το θεωρώ ακόμα και σήμερα τον πιο ασφαλή τρόπο να κόψεις και να μείνεις μακριά από το κάπνισμα

Αποσυνδεδεμένος pro77

• e-non ατμιστής
  • *
« Απάντηση #26 στις: Απρ 22, 2025, 21:00 »
Μια φορά το εξάμηνο βολτούλα ΣΚ Βουλγαρία για προμήθειες σε όλα όμως και γεια σας.... Σιγα μην κάτσουν να με ψάξουν στα σύνορα με ένα μπακ πακ, ούτε καν. Δεν θα βρω ομερτα εκεί πέρα με ένα 30% την τιμή κάτω; Τέλειωσε έλυσα το πρόβλημα μου.

• Γιώργος
  • Φουγαροκαραβάνα
« Απάντηση #27 στις: Απρ 22, 2025, 21:49 »
Αποχαιρέτα την την Βουλγαρία που ήξερες. Εκτός & αν κυκλοφορεί τίποτα στην μαύρη...

Αποσυνδεδεμένος kyrgiannis

• e-medium ατμιστής
  • **
  • Τόπος: Πεύκη Αθήνα
« Απάντηση #28 στις: Απρ 22, 2025, 23:38 »
Πάντως παιδιά από μια εκπομπή στο youtupe από το πρόεδρο κατάλαβα ότι προς το παρόν δεν είναι τίποτα άλλο από ένα άρθρο. Δεν αξίζει πανικός θα γίνει διαπραγμάτευση όπου θα πέσουν πολλά στο τραπέζι.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Τέλος στις γεύσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων [Νομοτεχνικά] 28 2042 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 23:38
από kyrgiannis
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1836 375198 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 18:10
από tony1976
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1477 390769 Τελευταίο μήνυμα Απρ 22, 2025, 18:04
από tony1976
Γενικά για τις δημοσιεύσεις και τις έρευνες γύρω από το ηλεκτρονικό τσιγάρο ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ 1494 259926 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 17:00
από elr4cs
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4713 721064 Τελευταίο μήνυμα Απρ 18, 2025, 14:53
από geoliol
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1724 263940 Τελευταίο μήνυμα Απρ 14, 2025, 05:33
από Perry
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4935 682807 Τελευταίο μήνυμα Απρ 07, 2025, 22:31
από Doubt
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 723 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 1411 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 22381 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 2455 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 889472 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.