Η πρώτη μου επαφή με το άτμισμα έγινε περίπου πριν μια δεκαπενταετία και θα έλεγα πως ήταν τραυματική. Ακατάλληλες συσκευές, ακατάλληλα υγρά και βέβαια η σχετική άγνοια, ήταν στοιχεία που με οδήγησαν δύο φορές σε βαριά φλεγμονώδη φαρυγγίτιδα και μακριά από τον ατμό. Στο χρονικό αυτό διάστημα που μεσολάβησε από εκείνη την πρώτη μου ατυχή επαφή, διαπίστωσα ψάχνοντας σχετικά πως το αντικείμενο είχε εξελιχθεί ενώ υπήρχε παράλληλα μπόλικη πληροφορία διαθέσιμη που μπορούσε να αξιοποιηθεί. Έτσι πρίν ένα 2μηνο η απόφαση πάρθηκε εκ νέου και να ‘μαι λοιπόν εδώ να σας χαιρετώ!
Το ατμιστικό προφίλ μου: Καθότι θεριακλής καπνιστής πούρων, πίπας και στριφτού (αναλογία σε πακέτα τσιγάρων 4+ τη μέρα) και γνωρίζοντας πλέον ότι έχω αλλεργία στην προπυλενογλυκόλη αλλά και πως μια 40ρα νικοτίνη θα μου σκίσει τα λαιμά και τα πρέκια τους, ξεκίνησα εκ νέου χρησιμοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά άλατα νικοτίνης σε mist. Φυσικά είμαι MTLάς -και φοβάμαι πως η έκφραση «το έχω πιπίλα» στην παρούσα φάση με περιγράφει. Προτιμώ τα λεγόμενα καπνικά/ημικαπνικά υγρά και νομίζω πως εάν δεν είχα ανακαλύψει εγκαίρως το BEBECA σε mist ή σε αλάτι, δεν θα συζητούσαμε τώρα... Παράλληλα έχω ξεκινήσει να δοκιμάζω και τα παρόμοιου προφίλ υγράκια της STEAMPUNK που τα φτιάχνω με AtmoSalt’s - ενώ μου αρέσει και καμιά φορά κατά τη διάρκεια της μέρας να ατμίζω και λίγο φραουλόκρεμα ή τη λεμονόταρτα της Dinner Lady για αλλαγή, αλλά στο ζαχαροπλαστείο μπαίνω περιστασιακά και για λίγο.
Και πάμε τώρα στο δια ταύτα!
Ξεκίνησα δείλα με ένα innokin sensis και κατόπιν της πρώτης βδομάδας προσαρμογής μου και κάτι ψιλά, δοκίμασα πάνω του έναν Zlide 4ml με DuoPrime 0.6Ω όπου μετά κι από αυτό το Sensis παροπλίστηκε και το ρόλο του ανέλαβε ένα GeekVape Max100. Παράλληλα προμηθεύτηκα έναν Zenith II κι ακόμα έναν Zlide, αλλά στα 2ml.
Έτσι, λοιπόν, εδώ και λίγες μέρες αναρωτιέμαι: ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΛΜΑ ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ; Να το γυρίσω σε επισκευάσιμο ή μήπως είναι νωρίς; Θα μου προσφέρει κάτι περισσότερο (πέραν της οικονομίας των αντιστάσεων) σε αυτό το στάδιο; Έχει νόημα; Εάν ναι, ως αρχάριος τι θα πρέπει να προσέξω;
Για παράδειγμα ζαχαρώνω εδώ και λίγες μέρες τους Arbiter Solo και Tauren Elite. Θα μπορέσω ως άσχετος να στήσω σε πλαίσια ικανοποιητικής τους απόδοσης δίχως πολλά βάσανα με διαρροές κτλ που ως νιούμπης δεν θα μπορώ άμεσα κι εύκολα να αντιμετωπίσω; Η θα μου σπάσουν τα νεύρα;
Άραγε το κόστος που θα «γλιτώσω» σε εργοστασιακές αντιστάσεις θα είναι «μία η άλλη» λόγω αυξημένης κατανάλωσης υγρών; - Ισχύει αυτό τελικά; Τραβάει ένας εργοστασιακός περισσότερο «καύσιμο» συγκριτικά;
Παρεμπιπτόντως το «ζαχάρωμα» των συγκεκριμένων Άτμο που ανέφερα προηγουμένως οφείλεται στο πολύ ευέλικτο airflow τους (όπως το καταλαβαίνω). Κι αυτό διότι συνηθίζω να μεταβάλλω αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας (ή και της ώρας!) την εισροή του αέρα μου (και τα wattage μου). Ορισμένες φορές θέλω στο ίδιο υγρό τη μια τζούρα μου πιό σφιχτή και την επόμενη τζούρα μου όχι και τόσο. Δεν μου κάθεται μια μόνιμη σταθερά. Κατά συνέπεια κάτι Άτμο που βλέπω κυρίως να λειτουργούν με βάλε-βγάλε κάτι πινάκια, δεν νομίζω πως θα τα βρούμε από τη μεριά της λειτουργικότητας.
Αλλά όμως μου αρέσει πάρα πολύ κι ο Brunhilde MTL. Από τα reviews και τις παρουσιάσεις μοιάζει ένας εξαιρετικά βολικός κι εύκολος Άτμο για έναν αρχάριο. Το αξιόπιστο σύστημα τροφοδοσίας του, η χωρητικότητα, ο καμπανοθάλαμος που μπορείς να τον δουλέψεις κι ως dripper, η γενικότερη αρχιτεκτονική του που μειώνει στο ελάχιστο τις πιθανότητες διαρροών, είναι πράγματα ιδιαιτέρως θελκτικά. Το μόνο που με απασχολεί εδώ είναι το airflow του. Επιλέγοντας το κατάλληλο εσωτερικό πινάκι που θα νιώσω να μου κάθεται οκ, από εκεί κι έπειτα το δαχτυλίδι που προσαρμόζει το άνοιγμα της εξωτερικής τρύπας εισαγωγής, είναι κάτι που θα με βολέψει στην περαιτέρω τροποποίηση του αέρα μου; Η μήπως η όποια διαφοροποίηση της εισροής που προσφέρει είναι ελάχιστη;
Πχ με τον Zlide/Zenith παίζω συνήθως αναμεταξύ πρώτης και δεύτερης οπής του. Ορισμένες φορές ανοίγω και τρίτη, αλλά σπάνια. Κάπου εκεί είναι που κυμαίνεται η τζούρα μου. Θα μου δώσει άραγε η Μπρουχίλντα ένα, πάνω-κάτω, τέτοιο εύρος ροής; Η της ζητάω πολλά;
Και το γενικό ερώτημα παραμένει: to rebuildable κανείς... or not?