Να γράψω και εγώ την ολοκληρωμένη άποψη μου για τον ατμοποιητή και μαζί να βάλω και τις φωτογραφίες/βίντεο που τράβηξα όταν μου ήρθαν δείγματα του Gear v2 από τη Wotofo. Δεν θα αναλωθώ να ξαναγράψω τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας και υπάρχουν όλα καθαρογραμμένα από τον [member=14633]aragiannis[/member].
Ο ατμοποιητής αντικειμενικά δεν είναι κακός. Δεν είναι κακός αν ζητάς τα συγκεκριμένα που μπορεί να σου δώσει. Αν τον δοκιμάσεις και πεις "οκ, αυτό ήθελα από έναν ατμοποιητή", τότε πάρτον και θα τον ευχαριστηθείς μια χαρά. Αν όμως πεις "θα ήθελα λιγότερο αέρα" ή "να του έβαζα το επιστόμιο που με έχει βολέψει" τότε δεν θα τον πάρεις γιατί δεν μπορείς ούτε τον αέρα και ούτε το επιστόμιο να αλλάξεις.
Το επιστόμιο είναι φιξ μαζί με το τοπ καπ και λόγω αυτού έχουμε δύο «θεματάκια». Ο παλιός Gear είχε όντως λεπτεπίλεπτα σπειρώματα στο τοπ καπ και ήταν αρκετοί αυτοί που είχαν θέμα ενώ εδώ το τοπ καπ κάθεται καλά στη θέση του και βιδώνεις άνετα, γρήγορα και εύκολα. Όμως για μένα που είμαι λίγο πιο απαιτητικός και παράξενος, να πούμε ότι στην ουσία πιάνεις το επιστόμιο για να ξεβιδώσεις το τοπ καπ γιατί αυτό είναι πάρα πολύ λεπτό και στην ουσία κάθεται μέσα στο καμπάνα όταν είναι βιδωμένο. Ε συγγνώμη αλλά όταν εγώ είμαι στη δουλειά ή έξω ή οπουδήποτε αλλού, δεν θέλω να πιάνω το επιστόμιο με τα βρωμόχερα μου αν τύχει και χρειαστεί να γεμίσω. Βολικό τοπ καπ που βιδώνει-ξεβιδώνει και με κλειστά μάτια αλλά λόγω σχεδιασμού δεν ήταν ο ατμοποιητής που θα έπαιρνα εύκολα εκτός σπιτιού. Το επιστόμιο όπως έγραψα και πάνω πάνω, αν είναι αυτός ο τύπος επιστόμιων που σου αρέσει θα σε βολέψει μια χαρά. Ενώ είναι φαρδύ πάνω, όσο πάει πιο μέσα τόσο και στενεύει η εσωτερική διάμετρος οπότε ανεβαίνει αντικειμενικά και η γεύση. Εγώ θα το προτιμούσα πιο κοντούλικο και λίγο διαφορετικά σχεδιασμένο αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω με ένα δικό μου που με βολεύει σε τέτοιου είδους ατμοποιητές. Επίσης να προσθέσω για πιο πάνω ότι αν τυχόν έχεις βιδώσει τέρμα το τοπ καπ όσο πάει, καλά κρασά να καταφέρεις να το ξεβιδώσεις αν δεν έχεις δάχτυλα τανάλιες.
Στο πάνω μέρος του τανκ κάτω από το τοπ καπ έχουμε για την αναπλήρωση του υγρού τρεις τρύπες με ικανοποιητικό μέγεθος οπότε γεμίζεις άνετα και χωρίς να κοιτάς καθόλου. Το ίδιο το τανκάκι τώρα έχει ωραίο σχεδιάσμο και δεν έχεις θέμα να δεις πόσο υγρό έχεις μέσα όποιο χρώμα και να διαλέξεις. Δεν δηλώνω ιδιαίτερα υποστηρικτής της καμπάνας που έρχεται φιξ πάνω στο τανκ. Αν ξεχάσω τον ατμοποιητή με έντονο υγρό μέσα για μέρες, όταν έρθει η ώρα να το καθαρίσω θα μου βγει η πίστη για να καθαρίσω το εσωτερικό του τανκ. Ενώ αν η καμπάνα ξεβίδωνε, θα τελείωνα σε μισό λεπτό το καθάρισμα. Αν είστε σαν ένα φιλαράκι μου που βάζει φρουτένιο μετά από καπνικό χωρίς να καθαρίσει ούτε καμπάνες ούτε τίποτα, τότε για εσάς αυτό δεν είναι πρόβλημα και μπορείτε να τον χαρείτε.
Ο βασικός μου ενδιασμός στο γιατί λέγεται Gear v2 αντί να έχει ένα άλλο όνομα είναι ένας. Ενώ ο ατμοποιητής είναι κοντός σε σχέση με το 95% των αεράτων ατμοποιητών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, δεν έχει αυτό το ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό που έκανε τον Gear εξαιρετικό. Λόγω σχεδιασμού, η διαδρομή από την αντίσταση ως το πάνω μέρος του επιστόμιου έχει μεγαλώσει σε σχέση με τον προκάτοχό του. Ο πρώτος Gear λέγαμε τότε είναι σαν ντρίπερ γιατί η αντίσταση σχεδόν ακουμπούσε το επιστόμιο ενώ εδώ η αντίσταση έχει κατέβει πιο χαμηλά, ο «σωλήνας» που ανεβάζει τον ατμό από την καμπάνα στο επιστόμιο έχει ψηλώσει όπως και ότι έχουμε ψηλότερο επιστόμιο το οποίο δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Το ντεκ είναι ίδιο με τη διαφορά ότι πλέον δεν έχουμε τέσσερις βίδες για να στήνουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει το πως είναι φτιαγμένη η αντίσταση αλλά έχουμε έναν πιο κλασικό σχεδιασμό και δεν νομίζω να ενοχλήσει κάποιον αυτή η αλλαγή. Τα λούκια για το βαμβάκι παραμένουν ίδια, οπότε μπόλικο βαμβάκι και καλά αφρατεμένο γιατί δεν ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με τη τροφοδοσία του σε σχέση με τον πρώτο. Σε κάτι απανωτές τζούρες για να τσεκάρω, είχα υποψία βαμβακιού που στέγνωσε και δεν πρόλαβε να τροφοδοτήσει.
Ο αέρα είναι φιξ και δεν αλλάζει, αυτό θα βολέψει μόνο όσους τον δοκιμάσουν και ατμίζουν με τον ίδιο ακριβώς αέρα σε αεράτους ατμοποιητές. Εγώ που πάντα κόβω λίγο τον αέρα γιατί θέλω τον ατμοποιητή σφιχτό πνευμονικό και αυτός είναι για σφιχτές πνευμονικές τζούρες, εδώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Μετά από κάμποση χρήση το συνήθισα, ανέβασα και λίγο παραπάνω τα βατ, έβαλα και λίγο πιο χοντρή αντίσταση αλλά θεωρώ ότι μπορούσαν να βάλουν ένα απλό δαχτυλιδάκι αέρα. Διαρροές δεν έχω εδώ αλλά ούτε στον πρώτο Gear είχα με την υγρασία που μάζευε κάτα καιρούς στο κάτω μέρος να είναι κάτι φυσιολογικό σε αεράτους ατμοποιητές που είναι τόσο κοντοί και έχουν τις εισαγωγές του άερα τόσο κοντά στη βάση. Η γεύση του είναι καλή και παίζει μπάλα με τους εργοστασιακούς αεράτους που βγαίνουν τα τελευταία χρόνια ως κιτ μαζί με μοντάκια αλλά πωλούνται και ξεχωριστά. Είναι όμορφος, έχει μόνο τρία μέρη, στήνεται πανεύκολα αλλά θα προτιμούσα κάποιες ιδέες που είχε η εταιρεία να τις είχε υλοποιήσει διαφορετικά και ίσως τότε να είχαμε έναν άξιο συνεχιστή του πρώτου Gear.