(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από τη Geek Vape)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Το M100 είναι ένα μονομπάταρο 18650 μοντ κατασκευασμένο από zinc-alloy, έχει διαστάσεις 29x40.46x137.60mm και ζυγίζει 127g.
Μπορεί να παίξει από τα 5 εώς τα 100W και διαθέτει έγχρωμη οθόνη 1.08".
Αντέχει σε νερό, σκόνη και πτώσεις χάρη στο πρωτόκολλο IP68 και φορτίζει μέσω μιας θύρας Type-C.
Ο εργοστασιακός ατμοποιητής που έρχεται μαζί σαν κιτ είναι ο Geekvape Z Subohm 2021 Tank.
Η συσκευασία περιλαμβάνει το S100, τον Z Subohm, ένα καλώδιο Type-C, ένα δεύτερο τζαμάκι,
όρινγκ, εργαλειάκι για να βγάζουμε την αντίσταση και δύο αντιστάσεις.
Οι αντιστάσεις της συσκευασίας είναι οι Geekvape Z Series, μία 0.2Ω(70-80W) και μία 0.25Ω(45-57W)
Το κιτ πωλείται στα παρακάτω έξι χρώματα.
Μιας και μόλις έκανα την παρουσίαση του Μ100, σχεδόν ίδιο μοντ απλά εκείνο έχει ενσωματωμένη μπαταρία, οπότε πολλά που θα διαβάσετε εδώ θα είναι ίδια με αυτά που έγραψα και στην άλλη παρουσίαση. Οπότε, εμφανισιακά είναι μακράν ομορφότερο από το προηγούμενο Aegis Solo. Χωρίς να έχει αλλάξει δραματικά έχει γίνει πολύ πιο εκλεπτυσμένο και δεν είναι πια απλά το μοντάκι που αντέχει τις πτώσεις και το νερό. Πιο στενό, χωρίς να κάνει μπαμ στο μάτι τίποτα και με λεπτές γραμμές. Φτιαγμένο και αυτό για μικρούς ατμοποιητές, ένας 25αρης ατμοποιητής θα προεξέχει και είναι ανάλογα πόσο σε ενοχλεί εσένα. Εγώ το έχω μόνιμα και αυτόν με 24αρηδες MTL ατμοποιητές. Ο πόλος είναι τελείως φλατ με το υπόλοιπο και μοιάζει σαν να μην γρατζουνιέται εύκολα από τους ατμοποιητές αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος οπότε προσοχή στο βίδωμα, μόλις ακουμπήσει σταματάμε και δεν βιδώνουμε και άλλο. Ακριβώς λίγο πιο μπροστά είναι η μεγάλη τάπα σιλικόνης που κρύβει στο εσωτερικό της την θύρα Type-C. μου αρέσει εκεί που μπήκε, είναι βολικό από τη μία αλλά από την άλλη αν θες να φορτίσεις την συσκευή ενώ είναι όρθια, δε βολεύει και πάρα πολύ γιατί το καλώδιο πρέπει να είναι και αυτό όρθιο οπότε βάζεις το μοντ πλάγια. Θα μου πεις τώρα αυτό δεν είναι μειονέκτημα και θα σου πω δίκιο έχεις αλλά όλοι έχουμε τα κολλήματα μας, τέλος πάντων δεν ενοχλεί κανέναν αυτό πέρα από μένα ίσως αλλά και εγώ το συνήθισα.
Βασική διαφορά του S100 από το Μ100 ότι εδώ έχουμε 18650 μπαταρία. Αν κάτι μπορώ να θεωρήσω μειονέκτημα στο μποντ, τελειώς υποκειμενικά, αυτό είναι το καπάκι της μπαταρίας. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι για λόγους στεγανότητας είναι όπως είναι αλλά πάντα με δυσκολεύει τόσο πολύ το βίδωμα-ξεβίδωμα. Δυστυχώς δεν έχω κάπου εδώ κοντά μου το πρώτο Aegis Solo αλλά νομίζω ότι το αυτάκι στο καπάκι της μπαταρίας που σηκώνεις για να ξεβιδώσεις άνοιγε πολύ πιο εύκολα εκεί ενώ στο S100 με παιδεύει ακόμα περισσότερο. Αυτό βέβαια είναι δικό μου πρόβλημα γιατί ξέρω πολύς κόσμος έχει βολευτεί με αυτό και είναι και τελείως ασφαλές αν πέσει το μοντάκι κάτω, δεν σπάει κανένα καπάκι μπαταρίας και ούτε στραβώνει τίποτα. Βέβαια είναι και ο λόγος που προτιμώ να το φορτίσω μέσω της Type-C θύρας αν και εκεί όπως έγραψα πιο πάνω με ενοχλεί κάτι άλλο χαχαχα.
Ανάμεσα στο πάνω και κάτω μέρος και στα πλάγια της συσκευής έχουμε τον καινούργιο τρόπο κλειδώματος της. Αν θυμάμαι καλά μπήκε στο Aegis Legend 2 και από τότε το χρησιμοποιεί η εταιρεία στα μοντάκια της. Το κλείδωμα υπήρχε ήδη στα μοντ πατώντας το fire ή συνδιασμούς κουμπιών κλπ αλλά είναι μια ωραία προσθήκη τελικά. Τσακ και το κλείδωσες, τσακ και το ξεκλείδωσες. Θετικό ότι το κουμπί κλειδώματος είναι πάρα πολύ κλασάτο και ίσα που φαίνεται, αν ήταν κάποιο κουμπί που θα έκανε μπαμ προσωπικά δεν θα το ήθελα αλλά αυτό είναι μια χαρά.
Το κουμπί του fire όπως και τα δύο κουμπιά για την πλοήγηση στο μενού έχουν αλλάξει επίσης σε σχέση με το προηγούμενο μοντ. Έχει αλλάξει τόσο ο σχεδιασμός τους όσο και το πόσο καλύτερα είναι. Το κουμπί του fire έχει τρομερή αίσθηση, είναι πολύ ωραίο στο πάτημα, δεν είναι πολύ σκληρό αλλά σίγουρα δεν είναι μαλακό και κάνει λίγο δυνατά τον κλικ ήχο. Τα δύο κουμπιά από κάτω είναι επίσης εξαιρετικά και μου αρέσει ο καινούργιος σχεδιασμός που τα έχει να κοιτάνε προς τα μέσα, το βρίσκω πολύ όμορφο και κάπως πιο βολικό αν βγάζει νόημα αυτό. Έχουν ακριβώς την ίδια αίσθηση με το κουμπί του fire όταν τα πατάς και κάνουν λιγότερο θόρυβο στο κλικ τους. Η οθόνη και οι ενδείξεις στο Μ100 μου φαίνεται ότι είναι πιο ευδιάκριτες ακόμα και με χαμηλή φωτεινότητα, κάτι που ήταν πρόβλημα στα παλιά Aegis ακόμα και όταν η φωτεινότητα ήταν στο 100%.
Ο ατμοποιητής είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις από έναν ατμοποιητή του είδους. Ντουμάνια, κατανάλωση, κομπλέ γεύση αλλά τίποτα που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Πολύ ευχάριστο να υπάρχει σαν κιτ γιατί δεν είναι άσχημος αλλά ως εκεί. Οι αντιστάσεις δείχνουν να αντέχουν αλλά δεν θα τις πάω και τέρμα γιατί το μοντάκι μου αρέσει να το χρησιμοποιώ με νορμάλ ατμοποιητές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να του πίνω το αίμα στα 50-60W.