Κυκλοφορούσε πάνω από 2 χρόνια, καλά κρυμμένο μέσα σε διάφορα pod.
Κατά τα τέλη Νοεμβρίου αποφάσισε η Evolv να το διαθέσει προς πώληση.
$30 το τεμάχιο, καλή τιμή θαρρώ είναι. Από 100 τεμάχια και πάνω. Έστειλα επιστολή ζητώντας να διορθώσουν το λάθος, για να μπορέσω να παραγγείλω ένα. Άμεσοι και ευγενέστατοι, δεν έχω παράπονο. Βρήκα κοψοχρονιά ένα Preva DNA Go Kit της Wismec, εξήγησα στον τελώνη ότι είναι για εκπαιδευτικό σκοπό, μου το έδωσε νάναι καλά ο άνθρωπος, έπιασα σφυροκάλεμο, βοήθησε και ο γωνιακός τροχός δε λέω, για να καταλήξω με ένα DNA Go σε ανατριχιαστικά καλή κατάσταση αν λάβεις υπόψη τι τράβηξε το καημένο.
Ο στόχος της αγοράς του Preva ήταν να απαλλοτριώσω το DNA Go.
Οπτικά το mod δεν είναι άσχημο. Μετά από λίγο πείραγμα στο Escribe με το firmware του Orion Plus, ρύθμιση στον αέρα, αλλαγή driptip, γίνεται ωραιότατο, όσο σφικτό γουστάρεις mtl.
Κοίτα όμως τώρα να δεις τι γίνεται.
Είναι βαρύ. Το Exceed Grip είναι 83 γραμμάρια, το Preva 138.
Να το ρίξω στην τσέπη μπας και μούρθει να τραβήξω καμιά τζούρα, δεν κάνει.
Το Exceed δεν έχει βίδες, το Preva έχει 2 από κάτω, 4εις από πάνω κάτω από το cartridge και 2 στα πλαϊνά κάτω από το κολλητό gunmetal δαχτυλίδι.
Και όπως λέει η παλιά κινέζικη παροιμία "Αν είναι βαρύ και έχει βίδες, μην αποκλίνεις από το στόχο."
Ήθελα να το ξεκαθαρίσω τώρα που είναι νωρίς, για να μην φανταστείς ότι είμαι απτούς κάφρος, που ότι πιάσει στα χέρια του κοιτάει πως θα το γδύσει.
Δηλαδή ναι, αλλά όχι στα άψυχα.
Παραθέτω ντοκουμέντο, γιατί όπως και ο Τζίμης, είμαι ντοκουμενταρισμένος.
Μόνο το γιαπί. Στο χωριό μου αυτό το λέμε έλεος με 17 θαυμαστικά. Μας ξεφεύγει και κάνα 1 επειδή γκλιτσάρει το shift απτίς σβουνιές, αλλά αυτό είναι για τα προβλήματα και δυσλειτουργίες του φόρουμ.
Στο θέμα μας όμως.
OverviewΌμορφη μικρή κατασκευή, με τον 32bit 48MHz ATSAMD21E17A της κάποτε Atmel παρόντα, με τον high-end zeta converter του DNA60 απόντα.
Μην ήμαστε αγνώμονες όμως, τρεις τετραγωνικοί πόντοι (30 Χ 10 mm), με micro-USB και φορτιστή (1Α) ενσωματωμένα.
Αυτό το ξύπνιο δεν το έχω δει στα DNA60, 75 και 75C.
Reverse engineering5 μαύρα με πολλά ποδαράκια διαφόρων μεγεθών από τη μία πλευρά, 2 μεσαία μαύρα και ένα μεγάλο γρι από την άλλη. Όλες οι τρύπες είναι διαμπερείς, προσβάσιμες και από τις 2 πλευρές.
Φως φανάρι ότι πρόκειται περί ηλεκτρονικού κυκλώματος.
Διεπαφή χρήστη ΑΚΑ
UI2 διακόπτες, ένα RGB led και ένας micro-USB κονέκτορας.
Ο ένας διακόπτης (fire) δεν είναι onboard, υπάρχουν επαφές για να συνδεθεί. Εναλλακτικά μπορούμε να συνδέσουμε αισθητήρα πίεσης για αυτόματη λειτουργία.
Με τον άλλο (adj) που είναι υδατοαπρόσβλητος, επιλέγουμε τα προγράμματα λειτουργίας.
Το led μας ενημερώνει ποιο από τα προγάμματα είναι επιλεγμένο, μας δίνει και μια ιδέα πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία.
Το USB εκτός από την φόρτιση της μπαταρίας, μας συνδέει με το pc που έχουμε εγκατεστημένο το Escribe.
DatasheetΔεν θα το βρεις εύκολα, γιαυτό μελέτατο πριν το κατεβάσουν.
That’s all folks.
ManualΕπειδή δεν βρήκα άλλους 99 για να κάνουμε ομαδική παραγγελία όπως τις παλιές διαφορετικές εποχές, δεν γνωρίζω αν και τι έχει φορτωμένο το Go όπως έρχεται από την Evolv.
Μεταξύ των Preva, Sixtyseven Mods, Orion και Orion PLUS, φόρτωσα το firmware του τελευταίου.
https://lostvape.com/upgrade-softwareΌτι διαβάσεις από τούδε και μέχρι του τέλους, αφορούν το firmware του Orion PLUS.Κλείδωμα/ξεκλείδωμα: 5 γρήγορα κλικ στο fire.
Ένδειξη στάθμης μπαταρίας: 2 γρήγορα κλικ στο fire. Μπλε 100-95%, Πράσινο 95-70%, Κίτρινο 70-30%, Κόκκινο 30-15%, Κόκκινο αψεσβήσε 15-0%. Με τα ίδια χρώματα βλέπουμε και την πρόοδο φόρτισης της μπαταρίας.
Επιλογή προγραμμάτων λειτουργίας: 1 κλικ στο adj. Στην πραγματικότητα με το πρώτο πάτημα ανάβει το ledάκι με το χρώμα της επιλεγμένης λειτουργίας και από το 2ο πάτημα τσουλάει στα επόμενα.
Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση Replay: Παρατεταμένο (3 δευτερόλεπτα) στο adj.
ΛειτουργίεςΥπάρχουν συνολικά 20 προγράμματα λειτουργίας, χωρισμένα σε 4εις ομάδες.
Οι ομάδες
επιλέγονται αυτόματα με βάση την αντίσταση του ατμοποιητή.
Σε κάθε ομάδα μπορούμε να έχουμε μέχρι 5 προγράμματα λειτουργίας.
Σε κάθε πρόγραμμα επιλέγουμε Watt, Boost, Χρώμα και Replay. (Το Replay είναι κοινό για όλα τα προγράμματα κάθε ομάδας.)
Το Boost (preheat) έχει 12 επίπεδα λειτουργίας (0-11). Στο Χρώμα επιλέγουμε με τι χρώμα θα ενεργοποιείται το led για να καταλαβαίνουμε σε ποιο πρόγραμμα ατμίζουμε. Στο Replay ρυθμίζουμε το Warmth (1-11) και το Χρώμα.
Όλες οι ρυθμίσεις γίνονται στο Escribe. Τις φορτώνουμε στο Go και μέχρι να το ξανασυνδέσουμε στο Escribe δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε, μόνο να τις επιλέξουμε.
ReplayΔουλεύει μόνο με θερμοελεγχόμενα σύρματα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε το tc ούτε το υλικό κατασκευής, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι δουλεύει με έλεγχο θερμοκρασίας.
Ξεκινάμε παίζοντας με ισχύ και boost μέχρι να ικανοποιηθούμε. Στη συνέχεια, μετά από κάποια τζούρα που μας άρεσε πολύ, το ενεργοποιούμε. Κάθε επόμενη τζούρα θα είναι ίδια με εκείνη που μας άρεσε πολύ. Όποτε θέλουμε το απενεργοποιούμε. Όταν το ξαναενεργοποιήσουμε οι επόμενες τζούρες θα είναι ίδιες με την τελευταία πριν το ενεργοποιήσουμε, όχι με εκείνη την πρώτη τη Θεϊκιά που μας άρεσε πολύ. Μπορούμε να το ενεργοποιούμε όσο συχνά θέλουμε.
Δουλεύει όπως η επικόλληση στο Libre-Writer. Κάνει συνεχώς σε κάθε τζούρα, replay την τελευταία τζούρα που κάναμε πριν το ενεργοποιήσουμε.
Με εικόνα θα το καταλάβεις σίγουρα. Φαντάσου ότι κάπου μέσα σε ένα απαυτά τα μαύρα τσιπάκια που είναι κολλημένα στην πλακέτα υπάρχει ένα κουτάκι. Μέσα στο κουτάκι καταγράφει τα χαρακτηριστικά κάθε τζούρας. Κάθε επόμενη γράφεται πάνω στην προηγούμενη. Όταν ενεργοποιήσουμε το Replay σταματάει να καταγράφει και κάνει κάθε επόμενη τζούρα κλώνο της τελευταίας που έχει καταγράψει.
Ολίγα τεχνικά, απαραίτητα πριν την αγορά.Επειδή το κύκλωμα είναι step-down μίας μπαταρίας, το εύρος των αντιστάσεων που μπορεί να χειριστεί είναι στριμόκωλo.
Για να υπολογίσουμε την μικρότερη αντίσταση, χρησιμοποιούμε τον τύπο Αντίσταση = Ισχύ / Ένταση στο τετράγωνο (R=P/I
2). Στο Go η Μέγιστη Ένταση Εξόδου σύμφωνα με το datasheet είναι 15Α, οπότε το Ι
2 είναι 225. Στο P βάζουμε την ισχύ σε Watt που θέλουμε να ατμίσουμε. Καταλήγουμε στο απλούστατο, ότι η μικρότερη αντίσταση που μπορούμε να ατμίσουμε στο Go, είναι τα Watt στα οποία θέλουμε να την ατμίσουμε διά 225.
Για να υπολογίσουμε την μεγαλύτερη αντίσταση, χρησιμοποιούμε τον τύπο Αντίσταση = Τάση στο τετράγωνο / Ισχύ (R=V
2/P). Στην πλειοψηφία των mod βλέπουμε στο datasheet ποια είναι η Μέγιστη Τάση Εξόδου, την τετραγωνίζουμε και την διαιρούμε με τα Watt στα οποία θέλουμε να ατμίσουμε.
Στο Go η μέγιστη τάση εξόδου δεν είναι 4.2V όπως αναφέρει το datasheet. Η μέγιστη τάση εξόδου είναι η τάση της μπαταρίας, μειωμένη κατά 0.3V (±0.04V ανάλογα την ένταση του ρεύματος εξόδου και την τάση της μπαταρίας) λόγω πτώσης τάσης στο κύκλωμα και φυσικά δεν είναι σταθερή γιατί όσο εκφορτίζεται τόσο η τάση της μειώνεται. Εξυπακούεται ότι αναφέρομαι στην τάση της μπαταρίας υπό φορτίο.
Για να ατμίζουμε σε ίδια Watt ανεξάρτητα από το αν η μπαταρία είναι γεμάτη ή άδεια, πρέπει να υπολογίσουμε πόση θα είναι η μικρότερη τάση στην οποία μπορεί να βρεθεί η μπαταρία υπό φορτίο.
Το Go δεν επιτρέπει στη μπαταρία να πέσει κάτω από 3.1V υπό φορτίο, μειώνοντας την ισχύ εξόδου και όταν γίνει 3.2V χωρίς φορτίο κάνει cut-off.
Υπολογίζοντας και τα 0.3V διαφορά τάσης εισόδου εξόδου, καταλήγουμε ότι το μέγιστο της ελάχιστης τάσης εξόδου (τι είπα;) είναι 2.8V.
Επανερχόμαστε στον τύπο υπολογισμού της μέγιστης αντίστασης (R=V
2/P), το V
2 είναι 7.84, οπότε η μεγαλύτερη αντίσταση που μπορούμε να ατμίσουμε στο Go, είναι 7.84 διά τα Watt στα οποία θέλουμε να την ατμίσουμε.
Μισό να κάνω μια βαρύγδουπη δήλωση με μπολντ και άντερλαϊν και επανέρχομαι ευθύς μετά, να παραθέσω παράδειγμα.
Το Go είναι αρκετά περιορισμένο στις τιμές της αντίστασης του ατμοποιητή.Στα 15Watt μπορεί να χειριστεί αντιστάσεις 0.07 – 0.52 Ω.
Στα 30Watt μπορεί να χειριστεί αντιστάσεις 0.13 – 0.26 Ω.
Το datasheet αναφέρει ως μικρότερη αντίσταση τα 0.2Ω. Μέχρι 0.09Ω εργάζεται ωραιότατα, πιο κάτω δεν
ξέπεσα.
Αναφέρει και 15A στην έξοδο. Για 9 δευτερόλεπτα, μετά φτάνει τους 75 βαθμούς και κόβει για να δροσιστεί, πλην όμως τα ντελιβερίζει το σκυλί απτό Οχάιο.
Τα 40Watt μόνο στο boost, στο υπόλοιπο της τζούρας μέχρι 30. Στο General του EScribe σε αφήνει να επιλέξεις 40Watt, αλλά στο Device Monitor σου δείχνει 30 και σου λέει "Καλά ρε ντούφους, αφού στο Mod, Battery δεν σε αφήνει να δηλώσεις περισσότερα από 10A συνεχή ροή από την μπαταρία, πως διάλα περιμένεις 40Watt στη τζούρα; Ντιπ κλατς είστε οι ατμιστές…".
Κοριφέα ρέματαΧωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, πάμε στον πάγκο να το ατμίσουμε.
Του έβαλα μια κορυφαία μπαταρία από κάτω, τη συνδύασα με μια κορυφαία αντίσταση από πάνω, σύνδεσα τον κορυφαίο παλμογράφω, το ρύθμισα στα κορυφαία ρεύματα και έγειρα αποκαμωμένος στον καναπέ να τον πάρω λίγο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις. Όλα πήγαν μια χαρά, τα ρεύματα κορυφαία, τα ξεκόλλαγα με σπάτουλα απτό ταβάνι, ας κόψουμε τις μαηδίες να ρίξουμε μια ματιά στον κορυφαίο λόγο που αγοράζουμε DNA.
EScribeΤο κατεβάζουμε από το site της Evolv, κάνουμε εγκατάσταση, καλό είναι να εγκαταστήσουμε και το ECigStats για να μαζεύει τα ατμιστικά δεδομένα μας και να βλέπουμε τα παγκόσμια στατιστικά. Το Theme Designer είναι μόνο για τα DNA-C ή για να παίζουμε όταν τελειώσουν τα βίντεο με γατάκια.
Το ανοίγουμε, επιλέγουμε για ποιο DNA θέλουμε, δεν θα παρεξηγηθεί όποιο κι αν επιλέξουμε ούτε θα ελέγξει αν έχουμε κάποιο, μόνο αν έχουμε συνδέσει το mod στο pc θα μας πάει στο αντίστοιχο.
Επιλέγουμε Go, επιλέγουμε ότι έχει fire διακόπτη. Κάποια mod είναι με fire κάποια χωρίς. Τα χωρίς fire έχουν αισθητήρα πίεσης για διακόπτη, ανιχνεύει την ροή αέρα όταν ρουφάμε και ενεργοποιεί.
Πηγαίνουμε Options, User Interface, επιλέγουμε Manufacturer. Αυτό ανοίγει όλα τα μενού και επιτρέπει να ρυθμίσουμε ότι μπορεί να ρυθμιστεί.
Σας αφήνω μισή ώρα να περιεργαστείτε, να πατήσετε ότι πατιέται, να επιλέξετε ότι επιλέγεται και θα επιστρέψω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις γιατί δεν κατάλαβα Χριστό απτό ρημάδι.
Ότι κάνουμε, όταν το κλείσουμε θα χαθεί, εκτός αν πάμε στο File, Save As. Αν έχουμε πολλά mod ή θέλουμε να πειραματιστούμε με διαφορετικές ρυθμίσεις σε ένα mod ή και τα 2, φτιάχνουμε διάφορα file και φορτώνουμε στο/στα mod αντιστοίχως.
Όταν συνδέσουμε το mod, για να δούμε τις ρυθμίσεις που έχει, πρέπει να πατήσουμε Connect and Download Settings (τυπικά θα το κάνει μόνο του). Ότι έχει το mod θα εμφανιστεί στο EScribe. Για να φορτώσουμε από το EScribe στο mod πατάμε το Upload Settings to Device. Για να σώσουμε στο pc ότι υπάρχει στο EScribe πάμε στο File, Save ή Save As.
Ένα παράδειγμα, γιατί πρέπει να σιγουρευτώ ότι καταλάβαμε όλοι το ίδιο.
Το συνδέουμε πρώτη φορά. Connect and Download Setting. Τώρα το EScribe έχει ότι το mod. Πάμε στο File, Save As, το ονομάζουμε "έτσι ήρθε απτό εργοστάσιο". Αλλάζουμε ότι νομίζουμε ότι θα κάνει τα ρέματα κορυφαιότερα. Πάμε στο File, Save As, το ονομάζουμε "έτσι νόμιζα ότι θα γίνει καλύτερο v1. Πατάμε Upload Settings to Device. Τώρα το mod έχει τις αλλαγές που κάναμε. Οι ρυθμίσεις που είχε όταν το πήραμε και οι ρυθμίσεις που κάναμε, είναι στο pc σε διαφορετικά files. Όποτε θέλουμε, πάμε File, Open, φορτώνουμε στο EScribe όποιο θέλουμε και στη συνέχεια Upload Settings to Device για να φορτωθούν στο mod.
Όλα τα υπόλοιπα είναι εύκολα.
Έχουμε συνδεδεμένο το mod, αλλάζουμε ότι του φανεί του Λωλοστεφανή, Upload Settings to Device, τραβάμε τζούρα και αμέσως νιώθουμε τι επίπτωση είχε η αλλαγή που κάναμε. Με laptop μπορούμε να ατμίζουμε όλη μέρα, όπου κι αν πάμε, με το mod συνδεδεμένο στο EScribe, μέχρι να αδειάσει η μπαταρία του laptop και την βάλουμε για φόρτιση σε εξωτερικό φορτιστή γιατί είναι καλύτερα.
Παίζοντας με τα ταμπάκια, κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο
Device Monitor.Εκεί είναι το live streaming όλων των ηλεκτρολογικών που συμβαίνουν στο mod. Όποιο από τα χρωματιστά κουτάκια τικάρουμε, εμφανίζεται το γράφημά του. Αλλάζουμε, καταγράφουμε, μέχρι να ατμίσει μόνο του κι εμείς να καθόμαστε να κοιτάμε.
Με το Device Monitor μπορείς να γράφεις στο φόρουμ για κορυφαία ή όχι ρεύματα χωρίς να γίνεσαι γελοίος.
Αφού παίξεις με όλες τις επιλογές, δεις τα ρεύματα ενώ ατμίζεις, καταλάβεις πως δουλεύουν τα Βολτ του Ωμ στα Βατ του Αμπέρ, κλείνεις το Device Monitor, πηγαίνεις στο Help, About Escribe, στο παράθυρο που άνοιξε κλικάρεις 7 φορές πάνω στο logo της Evolv μέχρι να κλείσει το παράθυρο και ξαναμπαίνεις στο Device Monitor.
Καλό ε; Η Παναϊά μαζί σου φιλαράκι.
Το αυτό σε csv με το κουμπάκι Record…, κάτω δεξιά όπως κοιτάς την οθόνη απτήν μπροστινή πλευρά.
Φυσικά στο Go δεν πρόκειται να δεις τίποτα σχετικό με θερμοκρασία.
Δεν έχει νόημα να συνεχίσω, μόνο με εξάσκηση και απορίες δουλεύουν αυτά τα πράματα. Θα συνεχίσω όμως λίγο ακόμα γιατί πληρώνομαι με τη λέξη.
Μπορούμε να έχουμε μέχρι 4εις ατμοποιητές με έως 5 ρυθμίσεις στον καθένα. Στην πραγματικότητα έχουμε 20 ρυθμίσεις χωρισμένες σε 4εις ομάδες και στην κάθε ομάδα μπορούμε να δώσουμε ένα όνομα. Αν ατμίζουμε χωρίς το laptop, ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε σε τι ρύθμιση ατμίζουμε είναι από το χρώμα στο led. Ξέχασα ότι θέλουμε ένα επιπλέον χρώμα, για πότε είναι ενεργοποιημένο το Replay. Ένα θέμα είναι να θυμόμαστε τι αντιστοιχεί σε ποιο χρώμα, ένα άλλο είναι να μπορεί το μάτι να ξεχωρίσει κάμποσα χρώματα μεταξύ τους. Ναι, ξέρω, ο εγκέφαλος θα το κάνει, το μάτι απλά στέλνει τα φρέιμς, ρε άι τράβα στο σωστό φόρουμ εξυπνάκια.
Στο Mod, Atomizers ενεργοποιούμε τις ομάδες, τους δίνουμε ονόματα, επιλέγουμε πόσες (έως 5) ρυθμίσεις (profiles) θα έχει η κάθε μία και κατόπιν ωρίμου σκέψεως επιλέγουμε την ελάχιστη και μέγιστη αντίσταση κάθε ομάδας. Οι ομάδες επιλέγονται αυτόματα με κριτήριο την αντίσταση του ατμοποιητή, γιαυτό η σκέψη δεν πρέπει να είναι άγουρη.
Το Mod, Battery πιθανό να μην βγάζει νόημα, γιατί εμείς οι ατμιστές γνωρίζουμε ότι μόνο μία μπαταρία ανά εποχή είναι κορυφαία, με όλες τις υπόλοιπες επιστρέφεις στο τσιγάρο. Το Go είναι προσανατολισμένο για LiPO μπαταρίες. Αυτές οι μπαταρίες μπορούν να δώσουν μεγάλη ισχύ σε σχέση με το μέγεθός τους. Στις προδιαγραφές τους αναφέρουν πόσα Αμπέρ και για πόσο χρόνο μπορούν να τα δώσουν και πόσα Αμπέρ μπορούν να δώσουν συνεχώς. Τα βάζουμε στους αντίστοιχους πίνακες, για μην ζητήσει το Go περισσότερα. Είναι κάτι που πρέπει να υπολογίσουμε σε σχέση με την ισχύ εξόδου, όταν βγούμε για αγορά μπαταρίας.
Δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε την τάση cut-off, μηδέ να φτιάξουμε (ή να φορτώσουν οι φυγόπονοι) διαγράμματα εκφόρτισης μπαταρίας.
Παραμένουμε στο Mod, πάμε Electrical, δεν έχω καταλάβει γιατί υπάρχει. Ίσως για τις προδιαγραφές του 510 ή της καλωδίωσης ή του coil. Το Go είναι σχεδιασμένο για χρήση σε pod, τα οποία έχουν επαφές, όχι 510 και τα coil είναι συγκεκριμένα, οπότε η πιθανολογία μου ενισχύεται, πλην όμως δεν επιβεβαιώνεται. To Mod Resistance είναι η εσωτερική αντίσταση του mod, μην κάτσει και είναι καναδυό mΩ πάνω ή κάτω και γυρίσουμε στο κάπνισμα.
Το Thermal στοιχηματίζω ότι είναι σε πόσα Ws θα κόψει και για πόση ώρα θα παραμείνει κομμένο. Τα Ws θα μπορούσε να είναι σεκς με ακατάλληλα υγρά, αλλά μάλλον δεν έχουν διαβάσει Ντονασιέν Αλφόνς Φρανσουά, οπότε θα εικάσω ότι είναι σαν τις Wh αλλά σε δευτερόλεπτα.
Κάπως εξειδικευμένα και περίεργα όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάς ότι το πρώτο που έκανες όταν άνοιξες το Escribe, ήταν να πας και να το ρυθμίσεις στο Manufacturer. Πάρτα τώρα!
Εκτός από το Device Monitor, όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα δούμε χωρίς να έχουμε συνδέσει κάποιο mod.
Κάπου εδώ, με εσένα να τα έχεις πάρει τώρα και τον άλλο αποκοιμισμένο, φτάσαμε στο τέλος.
Σας ευχαριστώ που πιστεύετε ότι νομίζω ότι το διαβάσατε.
H ατμάτη παρουσιασάρα αφορά το board GYPV WWXN ZTNW. Βγήκε προγραμματισμένο από τη γραμμή παραγωγής της Evolv τη Δευτέρα 29 Απριλίου του 2019 στις 12:20 μετά μεσημέρι. Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους στις 2:04 μεσημεράκι, το προγραμμάτισε η Wismec κάνοντάς το wismec preva, ο έλεγχος της μπαταρίας έδειξε 4.106V (3.65V min.). Την Τρίτη 30 Μαρτίου φέτος στις 9:34 ξημέρωμα, ξαναπρογραμματίστηκε στην Αθήνα Αττική Ελλάδα.