[justify]Ας συνεχίσω την παρουσίασή μου με τις εντυπώσεις μου με mesh.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Στήσιμο με mesh[/justify]
[justify]Για να στηθεί ο Rook με mesh, πρέπει η μια βίδα, να τοποθετηθεί στην κεντρική θέση και να χρησιμοποιηθεί η αντίστοιχη καμπάνα.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Στο στήσιμο με mesh, o αέρας εισέρχεται στον ατμοποιητή από τα πλάγια μέσω του AFC ring και οδηγείται στο coil απευθείας. Σε αυτή την μορφή, οι επιλογές του αέρα είναι μονές οπές με διαστάσεις 0.8mm, 1.0mm, 1.2mm, 1.4mm και 1.6mm, διπλές οπές 0.8mm, 1.0mm, 1.2mm και ένα slot1.5mm (x3.0mm;).[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Χτες το απόγευμα έστησα τον Rook με #325 mesh από zipfv και 27AWG kanthal. Το στήσιμο με mesh είναι πολύ απλό, καθώς αφού ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία οξείδωσής του, η οπή που έχει το έξτρα εργαλείο βοηθάει πολύ ώστε ο κύλινδρος του mesh να έχει την σωστή διάμετρο. Εννοείται ο τρόπος που θα στριφτεί το mesh πρέπει να αφήνει αέρα να περνάει από μέσα του, για να τροφοδοτείται σωστά. Στην δική μου περίπτωση έφτιαξα το λεγόμενο 3-step accordion. Αφού ετοιμαστεί το mesh στην σωστή διάμετρο, το βοηθητικό εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηθεί απευθείας η αντίσταση πάνω τον ατμοποιητή. Στην δική μου περίπτωση, χρησιμοποίησα 27AWG kanthal και η αντίστασή μου βγήκε 0.8ohm. Μόλις στηθεί η αντίσταση πάνω στον Rook και έχοντας την σωστή διάμετρο με τη βοήθεια του έξτρα εργαλείου, το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθεί το mesh μέσα στην αντίσταση και ο Rook είναι έτοιμος.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Χρησιμοποιώ τον Rook με αυτό το στήσιμο από χτες, με το El Toro Eden (καπνικό ΝΕΤ με μήλο). Η γεύση που παίρνω από το υγρό είναι εξαιρετική. Το άρωμα του μήλου που αντιλαμβάνομαι είναι φανταστικό. Το χτύπημα δυνατό όσο πρέπει (και ίσως λίγο παραπάνω) για τα 6mg νικοτίνης με τις 2x0.8mm οπές και τις μονές 1.0mm και 1.2mm που χρησιμοποιώ. Ο αέρας smooth! Πολύ![/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Όλα καλά λοιπόν; Όχι ακριβώς! Λειτουργεί εξαιρετικά μέχρι τα 3.3v, αλλά από εκεί και πάνω το mesh στεγνώνει. Χρειάζομαι παραπάνω από 3.3v; Από άποψη χτυπήματος, σίγουρα όχι, αλλά από άποψη γεύσης θα ήθελα πολύ να δω τι μπορεί να μου δώσει στα 3.5-4.0v.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Συνέχεια πειραμάτων λοιπόν. Αν και πήρα πολύ καλό αποτέλεσμα με αυτό το setup, ήδη έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου για να πειραματιστώ με διαφορετική φορά κοψίματος του ίδιου mesh (π.χ. 45 ή 135 μοίρες) που θεωρητικά θα βοηθήσει στην τροφοδοσία σε πιο υψηλά volts ή να χρησιμοποιήσω 200/230 twill mesh που έχω στην κατοχή μου (πιθανώς και με ropes αντί για απλό kanthal).[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Η αναπλήρωση και εδώ γίνεται με τον ίδιο τρόπο, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος πλημμύρας στο deck μιας λείπουν τα xylema. Η μόνη περίπτωση πλυμμήρας είναι να βάλουμε περισσότερο υγρό από αυτό που χωράει το tank.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Συμπεράσματα[/justify]
[justify]Και στο στήσιμο με mesh, ο Rook απέδωσε. Αν είπα παραπάνω ότι είναι ένας εξαιρετικός ατμοποιητής για βαμβάκι, νομίζω ότι ξεχωρίζει και στο mesh. Σημαντικό επίσης, ότι ο σχεδιασμός του και το εργαλείο που έρχεται μαζί του, κάνουν το στήσιμο με mesh σχετικά εύκολο, ακόμα και για κάποιον αρχάριο. Προσωπικά, ασχολούμαι με mesh περίπου ένα χρόνο τώρα, με VWM Nextiny και ReGen. Συγκριτικά, αν και διαφορετικής φιλοσοφίας ο Rook, μου απέδωσε και περισσότερη γεύση και περισσότερο χτύπημα.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Ο αέρας από τα πλάγια είναι σαφώς πιο ήσυχος (συγκριτικά με στο στήσιμο με βαμβάκι) και οι επιλογές αυξάνονται, καθώς σε αυτή την μορφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι διπλές οπές ή το slot.[/justify]
[justify] [/justify]
[justify]Πολύ θετικό το γεγονός ότι αν και υβριδικός ατμοποιητής, αποδίδει καλά τόσο με βαμβάκι, όσο και με mesh. Ουσιαστικά, είναι σαν να έχουμε στην κατοχή μας δυο ατμοποιητές.[/justify]