(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Aspire)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
DesIgNeD by
H συνεργασίες της Aspire με high-end εταιρείες συνεχίζονται, σειρά έχει η πασίγνωστη ιταλική No Name Mods.
Μονομπάταρο μοντ με 18650 μπαταρία, κατασκευασμένο από zinc alloy.
Με διαστάσεις 78x42x27mm, ζυγίζει 164g και φτάνει μέχρι τα 75W.
Έχει μια κρυφή OLED οθόνη 0.91 ιντσών και μπορεί να φορτίζει μέσω μιας θύρας Type-C.
Μπορούμε να παίξουμε με βατ, βολτ αλλά και σε Bypass.
Η συσκευασία περιλαμβάνει το μοντ και ένα καλώδιο Type-C.
Το μοντ πωλείται στα παρακάτω τρία χρώματα.
Θα ξεκινήσω γράφοντας για το μοντάκι γενικά και την εξωτερική του εμφάνιση. Το μοντ είναι αρκετά βαρύ, δηλαδή στο χέρι νιώθω ότι έχει το ίδιο βάρος με το Grus ας πούμε που είναι πολύ μεγαλύτερο σε ύψος και παίρνει και 21700 μπαταρία. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου γιατί μου αρέσουν τα βαριά μοντ αλλά είμαι σίγουρος θα ξενερώσουν κάποιοι. Ακριβώς επειδή είναι έτσι μικρούτσικο και κάνει πολύ καλό MTL σετάκι θα βόλευε πολύ παραπάνω κόσμο αν ήταν πιο ελαφρύ. Από την άλλη βέβαια το υλικό κατασκευής του είναι τέτοιο, μασίφ σίδερο να πούμε, που δεν σηκώνει τσιγκουνιές στο βάρος. Η ποιότητα κατασκευής είναι απίθανη, δεν αφήνει σημάδια και το λαστιχένιο πίσω μέρος είναι επίσης πάρα πολύ καλής ποιότητας και πιστεύω θα αντέξει άνετα στο χρόνο.
Σημείωση: Πριν κάποιες μέρες είδα στο φβ, ίσως το είδατε και εσείς, ένας κάτοχος του μοντ που ανέβασε φωτογραφίες από το μοντ αυτό με το χρώμα του να έχει «χαλάσει ή ξεφτίσει» αλλά είναι η μοναδική περίπτωση που έχω δει τόσο στο ίντερνετ γενικά αλλά και από άτομα που το έχουν στη κατοχή τους εδώ και μέρες. Προσωπικά επειδή έχω παίξει και με τα τρία χρώματα, δεν έχω παρατηρήσει τίποτα.
Το καπάκι της μπαταρίας είναι το κλασσικό που βάζουν σε τέτοια μοντάκια του οποίου δεν είμαι καθόλου φαν. Μου σπάει τα νεύρα στο ξεβίδωσε και ακόμα παραπάνω στο βίδωσε αλλά αυτό είναι κάτι που ενοχλεί εμένα, μιας και ξέρω κόσμο που δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτά τα καπάκια και μάλιστα τους βολεύουν κιόλας.
Από την άλλη όμως είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένος από το κουμπί του fire και τον όλο μηχανισμό. Μου αρέσουν και με βολεύουν πάρα πολύ αυτά τα πλαϊνά κουμπιά που πιάνουν όλη τη πλευρά και μπορώ να πατήσω σε όποιο σημείο θέλω. Όλο το κουμπί συγκρατείται με έναν πολύ δυνατό μαγνήτη στο κάτω μέρος και για να το βγάλουμε, στο πάνω μέρος υπάρχει μια μεγάλη σχισμή από την οποία μπορούμε να το τραβήξουμε για να έχουμε πρόσβαση στην οθόνη, τα υπόλοιπα δύο κουμπιά και τη θύρα Type-C. Εννοείται πως το κουμπί-καπάκι δεν κουνιεται καθόλου από τη θέση του και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει όσο και να τινάξεις το μοντ αριστερά και δεξιά.
Αν και η σχισμή δεν είναι μικρή υπάρχει θεματάκι αν έχετε χοντροδάχτυλα ή καθόλου νυχάκι γιατί θα σας δυσκολέψει σίγουρα στο βγάλε. Το όλο σκηνικό με το βάλε-βγάλε για να αλλάξω βατ/δω στάθμη μπαταρίας κλπ ίσως σας κουράσει, εγώ ξέρω από την αρχή σε πόσα βατ θα παίξω στον καθε μου ατμοποιητή και τη στάθμη της μπαταρίας την καταλαβαίνω όταν πέφτει όπως ατμίζω οπότε δεν με έχει κουράσει όλο αυτό. Άσε που μου αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά έτσι που έχει όλα τα κουμπιά και την οθόνη κρυφά. Σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι που θα παίξουν με το μοντάκι χωρίς το καπάκι αλλά οι δύο άκρες του μοντ αριστερά και δεξιά της οθόνης είναι αρκετά «κοφτερές» χωρίς το καπάκι και είναι ενοχλητικό όταν το κρατάς στο χέρι.
Η οθόνη και η πλακέτα είναι ίδια με αυτή που έχει το Mixx, ολόιδια με την DNA δηλαδή και μπορώ να παρατηρήσω ότι ενώ στο Mixx σαν να κιτρινίζει ελάχιστα η οθόνη, εδώ είναι πάρα πολύ καθαρή και φωτεινή. Οι λειτουργίες είναι παρόμοιες επίσης κλείδωμα των κουμπιών, κλείδωμα οθόνης και μπορούμε να επιλέξουμε αν θα παίξουμε σε βατ, βολτ ή bypass. Τα κουμπιά (+) και (-) είναι λίγο παράξενα χωμένα μέσα και δεν βολεύουν πολύ όταν τα πατάς οπότε και το έχω κάνει σετάκι με συγκεκριμένο ατμοποιητή για να τα πατάω όσο το δυνατόν λιγότερο.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα μετά από δύο και βδομάδες χρήσης, λειτουργεί άψογα, για μένα έχει νορμάλ αυτονομία και με έχει βολέψει πάρα πολύ.
Και για το τέλος, το μοντάκι με διάφορους ατμοποιητές.