Καιρο τωρα εψαχνα ένα μοντακι side by side (που η μπαταρια είναι διπλα στον ατμοποιητη)σαν το Zero Nega 2 που να ‘’κρυβει’’ αρκετα τους ψηλους ατμοποιητες,να εχει προστατευτικο πλαστικο ,για να τους προστατευει καπως σε περιπτωση πτωσης και η τιμη του να είναι προσιτη.Ολα τα παραπανω τα βρηκα στο Supbox που η τιμη του κυμαινεται στα 70 ευρω (με τη SEVO- 70 πλακετα φυσικα) και προχωρησα στην αγορα του.Παραδοξως παρολο που η SXK ειδικευεται σε κλωνους,το συγκεκριμενο μοντακι δεν είναι κλωνος αν και το ονομα του παραπεμπει στο ονομα της εταιριας που κατασκευαζει το Zero Nega (Supbox-Sunbox).
Το Supbox δεν είναι μονο ένα Side By Side (SBS) μοντακι αλλα και μια συσκευη που δεχεται όλα τα Pod του Billet Box.Μαλιστα στη συσκευασια του περιεχεται ένα τετοιο Pod της SXK με δυο αντιστασεις(η μια είναι κουμπωμενη στο Pod) ,προτατευτικο πλαστικο, ανταπτορας και επιστομιο 510.Παρακατω δε θα επεκταθω σ’αυτή τη λειτουργια του Supbox μιας και δεν ηταν αυτος ο σκοπος της αγορας του.
Το unboxing (ξεκουτιασμα) το εκανα στο καταστημα που το αγορασα αφου παρακαλεσα τα προθυμα παιδια που δουλευουν εκει να μου κανουν τη μετατροπη από AIO (όλα σε ένα) συσκευη (ετσι ερχεται στο κουτι) σε SBS μοντακι.Αυτο, γιατι για να βγει ο ανταπτορας που δεχεται τα ποντακια και να μπει η ψυκτρα 510 που δεχεται τους ατμοποιητες χρειαζεται ειδικο εργαλειο(τσιμπιδα με πολύ μυτερα ακρα) που δεν υπαρχει στη συσκευασια και δεν ηθελα να ψαχνομαι με πατεντες.
Στη συσκευασια εκτος από τη συσκευη σε AIO μορφη περιλαμβανονται:
1 σακουλακι λαστιχακια για το ποντακι,1 επιστομιο,1 ψυκτρα για τη μετατροπη σε μοντακι,το προστατευτικο πλαστικο γι’αυτή τη μορφη,1 εγχειρηδιο χρησης στα Αγγλικα,ένα καλωδιο μινι USB-USB για φορτιση- αναβαθμιση και ένα καρτελακι που δειχνει τα ειδη Pod που είναι συμβατα με τη συσκευη.
Το μοντακι λειτουργει με μια 18650 μπαταρια και το καπακι της είναι αυτό που συγκρατει το πλαστικο προστατευτικο (cage) στην κυριως συσκευη.Καποιοι παραπονιουνται ότι τα σπειρωματα στο καπακι και στο σωληνα της μπαταριας είναι καπως αγρια αλλα στην πραγματικοτητα το ελατηριο του πολου στον πατο του σωληνα είναι σκληρο με αποτελεσμα βαζοντας τη μπαταρια στη θεση της και σφιγγοντας το καπακι να ζοριζονται τα σπειρωματα.Εγω κανω αυτό που κανω και στα Pico μου.Οταν σφιγγω η ξεσφιγγω το καπακι το πιεζω ταυτοχρονα προς τα κατω τοσο οσο να μην αισθανομαι τα σπειρωματα να ζοριζονται.Οι βιαστικες και ατσαλες κινησεις μπορουν ευκολα να αποβουν μοιραιες για τα σπειρωματα στο καπακι και το σωληνα.
Το μοντακι δεχεται με το προστατευτικο πλαστικο κουμπωμενο,ατμοποιητες διαμετρου μεχρι και 24mm εκτος περιπτωσεων όπως ο MD που στο σημειο του airflow ring υπερβαινει αυτό το οριο (πρεπει να βγει το προστατευτικο,να βιδωθει ο ατμοποιητης και να μπει το προστατευτικο μετα…μεγαλη μανουβρα).Χωρις προστατευτικο δεχεται ανετα ατμοποιητες διαμετρου μεχρι και 26mm όπως είναι ο IJOY EXO (παρακατω οι φωτογραφιες).
Φτανω στο σπιτι,μετα την αγορα του,βιδωνω τον Tripod πανω του,βαζω μια μπαταρια και αναβει από κατω η φωτεινοτατη και ευδιακριτη οθονη του.Ρυθμιζω τα Watt και προσπαθω να βρω τροπο να το κρατησω σταθερα ώστε να παταω το κουμπι,το οποιο πολύ λιγο εξεχει από τη συσκευη,με τον αντιχειρα ,όπως εχω συνηθισει από τα αλλα μοντακια.Απογοητευτηκα γυρνωντας γυρω γυρω το mod και τελικα βρηκα τη λυση χουφτωνοντας το και πατωντας το κουμπι πυροδοτησης με τον μεσο η τον παραμεσο.Εχει πραγματικα πολύ ωραιο σταθερο κρατημα και τα πλαστικα του εχουν ψιλοσαγρε αισθηση.
Τα ρευματα που δινει (σε Watt mode που είναι και το μονο που μ’ενδιαφερει)είναι αναμεσα στα αγρια ρευματα των Aegis και τα ηπια ρευματα των Pico (και τα δυο αγαπημενα).
Με 5 κλικ του πληκτρου πυροδοτησης (fire) η συσκευη αναβει,με 5 κλεινει.Εδω να πω την ιδιοτροπια του…δεν είναι όπως εχουμε συνηθισει με τα αλλα μοντακια τα 5 αποτομα κλικ...πρεπει λιγο να μαθουμε σε πιο αργο ρυθμο των 5 πατηματων.Την πρωτη φορα που προσπαθησα να το απενεργοποιησω νομιζα ότι ηταν ελλατωματικο.
Με 3 κλικ του fire μπαινουμε στο μενου των επιλογων του τροπου ατμισματος.Με τα κουμπια συν-πλην επιλεγουμε και με το fire επιβεβαιωνουμε την επιλογη μας αναμεσα σε:
Ni-Ti-SS-WATT-MECH
Δε θα γραψω τιποτα για τις ρυθμισεις του ελεγχου θερμοκρασιας ουτε με το MECH μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε και ουτε σκοπευω.Μονο για το Watt mode θα γραψω.
Με τα πληκτρα
συν-πλην επιλεγουμε τα Watt που θελουμε να ατμισουμε.Για να κλειδωσουμε την επιλογη μας και να μην μπορουμε καταλαθος να την αλλαξουμε (αν και είναι λιγο απιθανο να συμβει αυτό εκει που βρισκονται τα κουμπια) κραταμε πατημενα τα πληκτρα συν-πλην για 3 δευτερολεπτα.Για να ξεκλειδωσουμε,κανουμε το ιδιο.Για να μπουμε στο μενου επιλογων παταμε ταυτοχρονα το fire και το πλην και εμφανιζονται οι εξης επιλογες:NUMBER OF PUFFS: για να μηδενισουμε η να απενεργοποιησουμε τον αριθμο τζουρων που εμφανιζεται στην οθονη.TASTE ADJUSTMENT : δεν εχω ασχοληθει καθολου μαζι του ακομα.SCREEN OFF : για να μπουμε σε λειτουργεια αποκρυψης της οθονης ενώ μπορουμε να συνεχισουμε να ατμιζουμε.Εδω υπαρχει ένα μεγαλο φαουλ από την εταιρια.Σε όλα τα αλλα μοντακια που εχω,αφου μπεις σε λειτουργια αποκρυψης όταν πατας και αφηνεις το fire η οθονη αναβει για μερικα δευτερολεπτα για να μπορεις να δεις τη σταθμη της μπαταριας ας πουμε.Στο Supbox δεν αναβει καθολου.Πρεπει να ξαναμπεις στο μενου για ν’αναψει.SCREEN ROTATION: για να αντιστρεψουμε την οθονη.Αλλο ένα φαουλ.Η οθονη αντιστρεφεται,τα πληκτρα συν-πλην όχι.Για να βγουμε από το μενου επιλογων παταμε δυο φορες το fire.Σε γενικες γραμμες είναι ένα πολύ καλο και ευχρηστο μοντακι που όπως όλα τα πραγματα στη ζωη εχει και αυτο τα ελλατωματα του.Δε μου αρεσε το ότι για να γεμισω τους περισσοτερους ατμοποιητες πρεπει να τους βγαλω από το μοντακι (μπρος στα καλλη τι’ν ο πονος).Δε μου αρεσε το τελειωμα του πλαστικου,εκει που βρισκεται η οθονη,είναι καπως κοφτερο (μπορει να επιχειρησω να το λιμαρω λιγο με καμμια λιμα νυχιων).Δεν εχει τρυπες διαφυγης αεριων για τη μπαταρια (το Τζελα Δελτα δεν εχει φουγαρα) που δεν ξερω κατά ποσο αυτό είναι επικινδυνο.Αν μπορει ο @camber παρακαλω,ας κανει έναν κοπο να μας διαφωτισει.Το ξερω ότι η παρουσιαση μου είναι ελλειπης.Ελπιζω να βοηθησα καπως.