Όπως και στη παρουσίαση του Zeus Nano έτσι και εδώ θα ανεβάσω την παρουσίαση όπως την είχα φτιάξει όταν την είχα ετοιμάσει τότε που μου ήρθε το προϊόν γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχοληθώ να την αλλάξω τώρα.(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από την Geek Vape)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Ακόμα ένα μέλος στην οικογένεια Aegis και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι καν το τελευταίο.
Η συσκευή έχει το πρωτόκολλο IP67 οπότε είναι αδιάβροχη, αντέχει στους κραδασμούς και τη σκόνη.
Εξωτερικά η συσκευή είναι φτιαγμένη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και όλα τα προηγούμενα Aegis.
Έχει διαστάσεις 25.4x48.1x83mm, ζυγίζει 92g και μπορεί να παίξει από τα 5 μέχρι τα 45W.
Έχει χωρητικότητα υγρού 4ml και ενσωματωμένη μπαταρία 1200mAh.
Παίρνει επιστόμια 510, φορτίζει μέσω μιας θύρας USB και έχει μια OLED οθόνη 0.42 ιντσών.
Τέλος, έχουμε δύο επιλογές για να παίξουμε. Μπορούμε να ατμίσουμε στο Power Mode, δηλαδή με βατ αλλά και στο Bypass mode.
Η συσκευασία περιλαμβάνει τη συσκευή, ένα καλώδιο USB για τη φόρτιση, ένα δεύτερο επιστόμιο,
το εργαλειάκι για την αλλαγή της αντίστασης και δύο αντιστάσεις.
Οι δύο αντιστάσεις της συσκευασίας είναι μία Kanthal 0.4Ω και παίζει από 25-33W.
Η άλλη είναι μία επίσης Kanthal 0.6Ω και παίζει από 15-25W.
Ο ατμοποιητής πωλείται στα παρακάτω έξι χρώματα.
Όλες οι συσκευές στην οικογένεια των Aegis είναι μαγνήτες σκόνης, κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο. Το Aegis Squonk ήταν πάντα από τα χειρότερα μου στο θέμα σκόνης και θεωρώ πως το μικρούλι εδώ είναι μακράν ακόμα χειρότερο. Απλά δεν μπορείς να το αφήσεις κάπου και να μη ρουφήξει όλη τη βρώμα από παντού. Είναι κάτι που πλέον το έχουμε συνηθίσει οι περισσότεροι και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, απλά το αναφέρω γιατί ήταν κάτι που πρόσεξα από την αρχή που το έπιασα στα χέρια μου.
Πολύ θετικό ότι δίνει δύο επιστόμια διαφορετικής διαμέτρου γιατί το φαρδύ ίσως είναι πιο κατάλληλο για χρήση με την 0.4Ω αντίσταση αν και εγώ έχω βολευτεί πάρα πολύ το πιο στενό ακόμα και με υψηλά βατ. Για τα δικά μου γούστα είναι μακράν καλύτερο και δεν χρειάστηκε να το αλλάξω με κάποιο δικό μου.
Ο αέρας ρυθμίζεται μέσω της ροδέλας που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το επιστόμιο. Έχει στοπ και στο φουλ ανοιχτό αλλά και στο κλειστό. Μπορείς να αλλάξεις τη ρύθμιση πολύ εύκολα με το ένα χέρι αλλά ακόμα και με το ένα δάχτυλο ενώ κρατάς τη συσκευή.
Το ίδιο το ποντ είναι αρκετά πιο διάφανο από τα προηγούμενα Aegis Boost οπότε μπορείς να διακρίνεις πάρα πολύ εύκολα τη στάθμη του υγρού χωρίς να χρειαστεί να το ξεκουμπώσεις ή να το πηγαίνεις προς το φώς. Η αναπλήρωση του υγρού γίνεται μέσω της τάπας στο πάνω μέρος του ποντ, η οποία τάπα σιλικόνης είναι αρκετά σκληρούτσικη αλλά ταυτόχρονα ανοίγει πολύ εύκολα με την άκρη του δαχτύλου, ούτε καν χρειάζεται το νύχι. Η τρύπα για το υγρό είναι ικανοποιητικού μεγέθους και απλά θέλει λίγο προσοχή στην αναπλήρωση ώστε να μη κλείνουμε τελείως την τρύπα με τη μύτη του μπουκαλιού όταν γεμίζουμε για να μην τρέξει το υγρό προς τα έξω.
Δύο πράγματα δεν μου αρέσουν στο ποντ που ίσως οι περισσότεροι τα θεωρήσετε υπερβολή αλλά εμένα με ενοχλούν. Το ποντ συγκατείται στη θέση του με έναν μεγάλο ορθογώνιο μαγνήτη που το κρατάει τελείως ακούνητο αλλά και μια εξοχή στο πίσω μέρος του ποντ που κουμπώνει σε μια εσοχή στο εσωτερικό της συσκευής. Είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι πλαστικό που θεωρώ ότι με το βάλε βγάλε δεν υπάρχει περίπτωση να μην φθαρεί είτε ακόμα και να σπάσει. Ευτυχώς ο μαγνήτης είναι αρκετά ισχυρός οπότε δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στο να κρατάει το ποντ στη θέση του.
Το δεύτερο αρνητικό που βρίσκω είναι ότι για κάποιο λόγο το ποντ το ίδιο δεν έχει κάποιου είδους καμπύλες αλλά όλη η μπροστά μεριά είναι λες και κόπηκε πολύ άτσαλα και οι γωνίες του είναι σχεδόν κοφτερές. Οπότε καταλαβαίνω ότι αυτό δεν επηρεάζει πουθενά στη λειτουργία της συσκευής αλλά κάθε φορά που άλλαζα την αντίσταση αυτά τα «κοφτερά» σημεία με ενοχλούσαν όταν κρατούσα το ποντ στο χέρι μου.
Είμαι ευχαριστημένος και από τα τρία κουμπιά της συσκευής, βρίσκονται σε εργονομικό σημείο και μπορείς να τα πατήσεις όπως θες και με όποιο δάχτυλο θες μάλιστα. Όλα τα κουμπιά, και τα τρία δηλαδή κάνουν τον χαρακτηριστικό κλικ ήχο, λίγο σκληρά αλλά με πολύ ωραία αίσθηση στο πάτημα τους.
Ένα μικρό παράπονο έχω και με τη τάπα σιλικόνης που κρατάει τη θύρα φόρτισης της συσκευής κλειστή. Το αυτάκι που έχει για να το πιάνουμε καλύτερα είναι θεωρώ λίγο πιο μεγάλο από όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να έχει τύχει αρκετές φορές να ανοίξει όταν πάω να το βάλω σε μια τσέπη ή σε ένα τσαντάκι και να είναι έτοιμο να σκιστεί.
Η οθόνη αν και πάρα πολύ μικρή έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Είναι λίγο η μια πληροφορία πάνω στην άλλη αλλά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα να διακρίνω με δυσκολία κάτι. Θα προτιμούσα ίσως να έλειπε τελείως ο μετρητής τζουρών ώστε η ένδειξη των ωμ της αντίστασης και ειδικότερα η στάθμη της μπαταρίας να είναι λίγο πιο μεγάλα. Α και στα αρνητικά ότι η οθόνη γενικότερα πάσχει όταν προσπαθούμε να δούμε κάτι όταν είμαστε έξω κάτω από τον ήλιο, σχεδόν δεν μπορείς να διακρίνεις τι λέει.
Με αφήνει παντελώς αδιάφορο το ότι έβαλαν την επιλογή να μπορεί να παίξει κάποιος και σε bypass mode, το βρίσκω άσκοπο και δεν νομίζω να ασχοληθεί κόσμος με αυτό. Γενικά η συσκευή αποδίδει ωραία και το μέγεθος της παράλληλα με το πολύ μικρό βάρος την κάνουν πάρα πολύ βολική και εύκολη να τη κουβαλάς μαζί σου. Σοβαρές διαρροές δεν έχω δει πέρα από τη κλασική υγρασία κάτω από την αντίσταση. Η τζούρα είναι σχετικά απαλή και δυστυχώς κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο από όσο θα ήθελα. Μειονέκτημα και η μικρή μπαταρία γιατί οι αντιστάσεις που μας δίνει η εταιρεία θέλουν αρκετά βατ για να αποδώσουν οπότε και η στάθμη της μπαταρίας πέφτει αρκετά γρήγορα και αυτή.