(Το προϊόν το παρέλαβα απευθείας από τη WOTOFO)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Η οικογένεια των Profile ατμοποιητών μεγαλώνει, αυτή τη φορά έχουμε έναν RDTA που γίνεται και κανονικός ντρίπερ.
Ο ατμοποιητής έχει διάμετρο 25mm και ύψος 52.7mm.
Έχει 6.2ml χωρητικότητα υγρού η δεξαμενή και γεμίζει μέσω μιας τρύπας δίπλα στο ντεκ o RDTA
και σαν ντρίπερ υπάρχει η δυνατότητα του bf pin για σκουόνκ μοντάκια.
Μπορεί να στηθεί με μονή mesh αντίσταση, με διπλές κανονικές αντιστάσεις και με μονή κανονική αντίσταση.
Με τις mesh αντιστάσεις μπορούμε να παίξουμε από 40 εώς 80W.
Η δεξαμενή από κάτω δίνει την ροή του υγρού από το τανκ μέχρι τα βαμβάκια μέσα από δυο ατσάλινες ράβδους, εξασφαλίζοντας έτσι την συνεχή ροή υγρού.
Η συσκευασία περιλαμβάνει τον ατμοποιητή, το κάτω καπάκι για να γίνει κανονικός ντρίπερ,
διάφορα όρινγκ, ανταλλακτικές βίδες, ένα κατσαβίδι, το εργαλείο για να λυγίζουμε τις mesh αντιστάσεις,
ένα άλλεν, τρεις nexMESH αντιστάσεις, δύο κανονικές αντιστάσεις, δύο κομμάτια βαμβάκι των 6mm για τις mesh,
δύο κομμάτια βαμβάκι των 3mm για κανονικές αντιστάσεις και δύο ανταλλακτικές ατσάλινες ράβδους.
Οι τρεις mesh αντιστάσεις είναι όλες από την nexMESH και είναι η nexMESH Clapton Ni80+A1 0.20Ω,
η nexMESH Extreme A1 0.16Ω και η nexMESH Turbo A1 0.13Ω.
Οι δύο κανονικές αντιστάσεις είναι από Ni80 και είναι framed staple clapton στα 0.33Ω.
Ο ατμοποιητής πωλείται στα παρακάτω έξι χρώματα.
Γενική σημείωση και το γράφω πρώτο για να το διαβάσουν περισσότεροι. Οι ατσάλινες ράβδοι είναι κομμένες με λέιζερ(λογικά) οπότε είναι τελείως ίσιες και το υγρό δεν τροφοδοτείται τόσο καλά προς το βαμβάκι. Εγώ πήρα την κεραμική λαβίδα και πείραξα ελάχιστα τις άκρες ώστε να «ανοίξουν» έστω ελάχιστα. Είναι ακριβώς όπως όταν αφρατεύουμε το βαμβάκι πριν το περάσουμε στα λούκια και με αυτό τον τρόπο κατάφερα να τροφοδοτώ το βαμβάκι με υγρό με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Θα ξεκινήσω πολύ στραβά αλλά θα γράψω πρώτα για τον τρόπο με τον οποίο γεμίζουμε με υγρό την δεξαμενή. Όπως φαίνεται στην αποπάνω κινούμενη εικόνα έχουμε από την μία πλευρά του ντεκ αυτή τη τρύπα στην οποία ακουμπάμε την μύτη του μπουκαλιού και πιέζουμε για να κατέβει το υγρό κάτω. Στα θετικά ότι στην απέναντι πλευρά υπάρχει μία μικρότερη τρύπα για την αποσυμπίεση οπότε αν δεν ζουλήξουμε υπερβολικά δυνατά το μπουκάλι δεν θα μπουκώσει η τρύπα και δεν θα υπερχειλίσει το υγρό.
Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που μπορεί να του αρέσει αυτός ο τρόπος αναπλήρωσης αλλά εγώ το βρίσκω υπερβολικά περίπλοκο και δύσκολα να προτιμήσω να πάρω τον ατμοποιητή έξω από το σπίτι για αυτόν τον λόγο. Σίγουρα μπορείς να πεις ότι με 6ml υγρό στη δεξαμενή είσαι άνετος και αν τελειώσει τότε απλά μπορείς να στάξεις από πάνω αλλά τότε ποιος ο λόγος να το πάρω και να μην προτιμήσω έναν κανονικό ντρίπερ; Απόλυτα προσωπική άποψη αλλά ποτέ δεν συμπάθησα τους ατμοποιητές με την συγκεκριμένη λειτουργία.
Όπως πάντα η Wotofo κάνει ωραία δουλειά με τα επιστόμια της, πολύ ωραία φτιαγμένο, με την κατάλληλη εσωτερική διάμετρο και σαν αλλαγή σε σχέση με τους προηγούμενους Profile εδώ κάθεται λίγο πιο μέσα οπότε είναι ελάχιστα πιο κοντά στην αντίσταση και καλυτερεύει και άλλο την γεύση.
Οι τρύπες εισαγωγής του αέρα όπως και η ρύθμιση τους είναι ακριβώς ίδια με τον Profile 1.5. Υπάρχει μια διαφορά στο βαρέλι γιατί έχει δύο εξωγκώματα στο εσωτερικό του για να κλείνει την τρύπα για την αναπλήρωση του υγρού στο ντεκ όπως και την απέναντι τρύπα για την εξαγωγή του αέρα.
Οι δύο nexMESH αντιστάσεις υπάρχουν ήδη στην αγορά και υπήρχαν στο πακέτο με τον Profile 1.5 και η τρίτη mesh είναι και μία καινοτομία της εταιρείας ή τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι παρόμοιο στην αγορά. Είναι επτά Clapton σύρματα τα οποία τα έχουν συγκολλήσει μαζί στις άκρες αλλά και στην μέση. Μάλιστα, όπως πρόσεξα, έχουν ήδη γίνει dry burn και έχουν το κλασικό μπλε χρώμα οπότε ένα πολύ ελαφρύ άναμα φτάνει για να φύγουν τυχόν λάδια από τις άκρες των δακτύλων μας.
Ένα μειονέκτημα εδώ ότι σε ένα έξτρα πακέτο με τέτοιες αντιστάσεις που έχω, σε δύο είχε κοπεί ένα ή δύο από τα σύρματα στη συγκόλληση στη μέση οπότε και τα πέταξα γιατί είχα την δυνατότητα. Ελπίζω να μην είναι κάτι που θα συμβαίνει γενικά αλλά αν το κοιτάξεις από πολύ κοντά θα δει κάποιος ότι είναι πολύ λεπτοδουλειά η συγκεκριμένη συγκόλληση οπότε θέλει προσοχή και όταν την λυγίζεις με το εργαλείο για να την βάλεις.
Ένα τελευταίο για την clapton αντίσταση ότι δεν ξέρω πώς έγινε η συγκόλληση και τι χρησιμοποίησαν οπότε δεν είμαι σίγουρος για το πόσο υγιεινό μπορεί να είναι να ατμίζεις με μια αντίσταση που έχει γίνει συγκόλληση πιο πριν.
Το ντεκ παραμένει οπτικά το ίδιο με πιο σημαντική διαφορά ότι το κεραμεικό στη μέση πλέον έχει τέσσερις τρύπες στις οποίες μπαίνουν οι κανονικές αντιστάσεις αν δεν θέλουμε να στήσουμε με mesh. Τα λούκια για το βαμβάκι είναι στο κατάλληλο μέγεθος και μπορούμε άνετα να βάλουμε το μπόλικο βαμβάκι που θα χρειαστεί η αντίσταση μας. Το κεραμεικό επίσης ανεβοκατεβαίνει απροβλημάτιστα και τουλάχιστον στον δικό μου είναι λιιιιγο στραβό δυστυχώς. Βέβαια μου κάνει και το ένα πιαστράκι της αντίστασης μια μικρή κλήση προς τη μια πλευρά οπότε πάει όλο ελάχιστα στραβά αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στην απόδοση. Βέβαια εγώ έχω παραλάβει κομμάτια από τα τεστ batch οπότε πιστεύω αυτά τα μικρολάθη θα έχουν εξαλειφθεί.
Όλες οι δοκιμές μου έγιναν με τις καινούργιες κλάπτον mesh αλλά και με κανονικές αντιστάσεις, της Wotofo και αυτές. Το στήσιμο με την mesh παραμένει το ίδιο όπως και σε όλους τους υπόλοιπους ατμοποιητές της κατηγορίας απλά αν στήσουμε με την κλάπτον θέλει να το προσέξουμε αρκετά γιατί είναι λεπτά συρματάκια και είναι ευαίσθητη η αντίσταση. Συνήθως με τις mesh έβαζες μπόλικο βαμβάκι, το έχωνες και το τράβαγες άνετα γιατί είχες μεγάλη αντίσταση και δεν καταλάβαινε τίποτα. Με την συγκεκριμένη θέλει λίγο παραπάνω προσοχή γιατί μπορείς εύκολα να την τραβήξεις προς την μεριά από την οποία τραβάς.
Στο βαμβάκωμα το κόψιμο εδώ δεν χρειάζεται να γίνει υπό γωνία όπως πχ στον Unity αλλά η εταιρεία προτείνει το ακριβώς αντίθετο κόψιμο στις άκρες. Διαγώνια προς τα μέσα, δηλαδή η πάνω μεριά να είναι η μακριά και η από κάτω η κοντή. Έτσι το βαμβάκι κάθεται άνετα μέσα στο λούκι χωρίς να πετάει το έξω μέρος και πιάνει όλο τον χώρο για να μην έχουμε υπερτροφοδοσία. Εννοείται ότι θέλει και εδώ πολύ καλό αφράτεμα τόσο κοντά στην αντίσταση και ίσως περισσότερο στις άκρες για να μπορέσουν οι ατσάλινες ράβδοι να τροφοδοτήσουν κατάλληλα με υγρό το βαμβάκι. Προσέχουμε να μην βγάλουμε πολύ βαμβάκι, απλά αφρατεύουμε.
Στα του βαμβακιού επίσης πρέπει να πω ότι θέλει όντως αρκετό γιατί οι ατσάλινες ράβδοι κουνιούνται ελάχιστα μέσα στις τρύπες οπότε αν τυχόν δεν έχουμε αρκετό βαμβάκι και αφήσουμε τον ατμοποιητή στο πλάι ή το κρατάμε και το πάμε πάνω κάτω, πιστεύω ότι σίγουρα μπορεί να περάσει υγρό και να έχουμε διαρροές από τις εισαγωγές του αέρα.
Το στήσιμο με κανονικές αντιστάσεις είναι παιχνιδάκι, απλά τις πετάς μέσα, βιδώνεις και περνάς βαμβάκι. Αν και η εταιρεία προτείνει στήσιμο και με μονή αντίσταση, θα πρέπει να στήσεις με πολύ μεγάλο πυρήνα(3.5 είναι λίγο) γιατί θα πρέπει να μπει η ίδια ποσότητα βαμβακιού που βάζεις όταν στήνεις με διπλές για να μπει όσο βαμβάκι χρειάζεται μέσα στα λούκια. Οπότε, εγώ τουλάχιστον, βλέποντας και σκεφτόμενος αυτό, δεν προσπάθησω καν να στήσω με μονή κανονική αντίσταση.
Δεν δοκίμασα τον ατμοποιητή με το σκουόνκ πιν γιατί δεν έχω κάποιο σκουονκ μοντάκι πλέον οπότε δεν έχω άποψη για το πως λειτουργεί.
Γενικά σηκώνει πολύ παιχνίδι ο συγκεκριμένος ατμοποιητής γιατί σου δίνει και πολλές επιλογές για να δοκιμάσεις πολλά στησίματα αλλά δεν είδα κάποια τόσο σημαντική διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο Profile στο θέμα απόδοσης. Είδα όμως διαφορά με την καινούργια clapton mesh, η οποία δεν μου γέμιζε καθόλου το μάτι και περίμενα τα χειρότερα. Έχει πολύ καλή γεύση με πιο ζεστό ατμό που εμένα προσωπικά μου αρέσει και τα ίδια ντουμάνια.
Στα πολύ θετικά ότι η εταιρεία σου δίνει ένα κάρο αντιστάσεις και μπορείς στην ουσία να δοκιμάσεις τέσσερα στησίματα πριν χρειαστεί να σπαταλήσεις ξανά λεφτά για τον άτμο.
Με δύο λέξεις, ατμοποιητής για χομπίστες.