Voopoo Argus GT kit 160W
To κιτ το παρέλαβα απευθείας από τη Voopoo για την παρουσίασή του στο φόρουμ την οποία και ευχαριστώ.Να αναφέρω ξανά ότι δεν θα εστιάσω στα χαρακτηριστικά που υπερκάλυψε ο Πέτρος στο αρχικό μήνυμα, δεν υπάρχει λόγος να σας "φορτώνω" ξανά με νούμερα που μπορείτε να δείτε παραπάνω.
Θα αρκεστώ καθαρά στην εμπειρία χρήσης του πακέτου (ιδιαίτερα του mod που χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο με καθημερινούς μου rta's ) κι ελπίζω να σας καλύψω 100%. Σε κάθε περίπτωση θα βρίσκομαι εδώ να καλύψω όποια άλλη απορία πιθανότατα προκύψει στο μέλλον.
Ξεκινώντας από το mod να πω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερη χαρά όταν διαπίστωσα ότι η Voopoo επέστρεψε δυναμικά με ένα ολοκαίνουργιο διμπάταρο mod με 510 πόλο, ικανό να φιλοξενήσει όποιον ατμοποιητή επιθυμεί ο χρήστης (μέχρι 24-25mm οριακά ) και να μη μένει προσκολλημένος στον ατμοποιητή του kit.Aυτή τη φορά μας έδωσε μια ολόφρεσκια πανέμορφη συσκευή με το νέο Gene TT chip το οποίο διαφοροποιείται από τα Voopoo Drag X και S ως προς το ότι διαθέτει και έλεγχο θερμοκρασίας, συν του ότι ανεβάζει και μέχρι τα 160W πλέον αφού μπορεί στο ιδιαίτερα μαζεμένο "σώμα" του να υποδεχτεί 2 μπαταρίες 18650 από το κάτω μέρος. Παράλληλα διαθέτει το ίδιο απλό μενού (με 3 clicks στο fire button εναλλάσσει τα modes ) με τα Drag και φυσικά όλες τις προστασίες που απαιτείται να διαθέτει ένα ηλεκτρονικό mod τη σήμερον ημέρα. Στην πράξη τώρα το Argus 160W είναι ένα πανέμορφο mod, ιδιαίτερα ελαφρύ θα έλεγα (199gr με τις μπαταρίες ) και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής δεδομένου ότι έχουμε και αρκετά υλικά που το ολοκληρώνουν εντέλει. Το ελαφρύ του αλουμίνιο σε συνδυασμό με τα πλαστικά μέρη, τα ελαστικά πλήκτρα, τον ατσάλινο πόλο του και φυσικά το δέρμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του δέθηκαν αρμονικά. Το δικό μου ήρθε στο Carbon look που αν και ιδιαίτερα "μαύρο" και "σοβαρό" σε συνολική όψη, η "νεανικότητα" εξακολουθεί να υπάρχει αφού και ο υπέροχος σχεδιασμός του συμβάλλει σε αυτό.
Στην χρήση του είναι ιδανικότατο για όποιον θέλει ένα διμπάταρο mod που θα καλύψει αρκετές ανάγκες. Ανάγκη για φορητότητα, αυτονομία, ευκολία χρήσης, δύναμης, ομορφιάς, άντε και "βιτρίνας" για αυτούς που φωτογραφίζουν συχνά τα ατμιστικά τους πακέτα ώστε να τα παρουσιάζουν στον κόσμο.
Όλα βρίσκονται εκεί ακριβώς που πρέπει, από τον πόλο, τα πλήκτρα και την οθόνη, τη θύρα USB Type-C (στο πλάι της συσκευής ), μέχρι και το συρταρωτό καπάκι των μπαταριών στο κάτω μέρος που δεν προβληματίζει στο ελάχιστο με την επανατοποθέτηση αυτών.
Ιδιαίτερα ελαφρύ και βολικό στο πιάσιμο, με ένα "στένεμα" στο μπροστινό του μέρος που βοηθάει κατά πολύ τα δάχτυλα να το αγκαλιάζουν ακόμα κι αν η παλάμη μας δεν είναι και ιδιαίτερα μεγάλη. Οι συνολικές του διαστάσεις βοηθούν σε αυτό, το μικρό του βάρος, ίσως από τα καλύτερα mods τέτοιου σχήματος έχω πιάσει ποτέ.
Η πλακέτα με το Gene TT chip δεν προβληματίζει με τη χρήση της σε κανέναν τομέα όσον αφορά ρεύματα και αυτονομία, ανεβάζει πλέον μέχρι τα 160 watts και διαθέτει και έλεγχο θερμοκρασίας για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή με tc σύρματα. Συνεχίζει να χρειάζεται το "κενό" πάτημα στο fire όταν η συσκευή έχει μπει σε standby mode ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά το "σύστημα", κάτι που συνηθίζεται εύκολα πάντως.
Μια μικρή παρατήρηση είναι ότι μετά την ενεργοποίηση αυτή αισθάνομαι ότι το πρώτο "ρεύμα" δεν είναι τόσο δυνατό όταν χρησιμοποιώ δικό μου rta, στο επόμενο πάτημα όμως όλα δείχνουν απόλυτα φυσιολογικά.
Για να δώσω το παράδειγμα, συνήθως χρησιμοποιώ το Argus GT με τον GT4s πάνω με στήσιμο που δουλεύει για εμένα στα 35w.
Όταν λοιπόν η πλακέτα μπει σε standby mode και χρειαστεί να την ενεργοποιήσω ξανά κάποια στιγμή, αισθάνομαι ότι το πρώτο πάτημα στο fire δεν δίνει αυτά τα 35w που έχω επιλέξει αλλά λίγο χαμηλότερα. Στο δεύτερο πάτημα όμως όλα δουλεύουν κανονικά και αυτό συνεχίζει μέχρι να ξαναμπεί η πλακέτα σε "ύπνο".
Μικρό το κακό.
Σε κάθε περίπτωση το κάθε πάτημα δίνει ακαριαία το ρεύμα (κλασική Voopoo ) και τελικά μάλλον το έψαξα πάρα πολύ ώστε να του χρεώσω ένα μικρό αρνητικό στοιχείο. Οι περισσότεροι ίσως να μην το καταλάβουν καν, ίσως τελικά να είναι και ιδέα μου όλο αυτό. Είναι τόσο αγαπητό σε όλα τα υπόλοιπα όμως που τελικά δεν αξίζει καν εστίασης αυτό.
Στα του τανκ δεν θα σταθώ πολύ, το έχουμε δει και το έχουμε υπεραναλύσει με τα Drag X και S. Είναι ακριβώς το ίδιο και το μόνο που αλλάζει είναι η προσθήκη της βάσης ώστε να μετατρέπει το PCTG tank σε ολοκληρωμένο πια ατμοποιητή. Και "εργοστασιακό" αλλά και επισκευάσιμο αφού υπάρχουν ήδη επισκευάσιμα Pnp coils στην αγορά.
Με κλασικό 510 σπείρωμα ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και σε άλλο mod που πιθανότατα έχουμε αλλά και με δαχτυλίδι ρύθμισης του αέρα που περιστρέφεται κατά 360 μοίρες χωρίς κάπου σημείου stop. Δεν προβληματίζει καθόλου στο βίδωμα και ξεβίδωμα του ατμοποιητή αυτό αφού η ίδια η βάση έχει το κατάλληλο φάρδος ώστε να πιάνεται εύκολα και σταθερά με τα δάχτυλα.
Δεν ξέρω κατά πόσο θα το δουλέψω εγώ όλο αυτό μελλοντικά, σε κάθε περίπτωση βλέπω μια απίθανη καινοτομία πάνω του και σίγουρα συμπεριφέρεται πολύ καλά σε όλες τις συνθήκες που θα θελήσει να το δοκιμάσει κάποιος.
Ταιριάζει τελικά με το κιτ; 100%!!
Μικρή προσθήκη για ένα μεγάλο μπράβο στην Voopoo για την υπέροχη θήκη που έφτιαξε για το πανέμορφο αυτό kit της, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Τα ρέστα μου κύριοι και κυρίες. Βγάζω καπέλο. Το καλύτερο "περιτύλιγμα" σε ένα ήδη υπέροχο περιεχόμενο!
Τελικά σε ένα καταλήγω με όλο αυτό. Μακάρι να δούμε κι άλλες τόσο αξιόλογες προτάσεις στο μέλλον από όλες τις εταιρίες. Εύγε στην Voopoo που τόλμησε, επανέφερε τα mods τόσο δυναμικά ξανά στην αγορά χωρίς παράλληλα να παραβλέπει τη νέα τάση με τις AIO συσκευές και να δημιουργεί απόλυτη συμβατότητα μεταξύ αυτών! Και όλο αυτό με μια τόσο υπέροχη κατασκευή που γεμίζει το μάτι και την ψυχή!
Ευχαριστώ την Voopoo για τη δυνατότητα που μου έδωσε να δοκιμάσω αυτό το προιόν όπως και εσάς σου με διαβάσατε!