ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ . 18650-20700-21700-26650
μια προσπάθεια να βρούμε της ποιο αξιόπιστες και ανθεκτικές μπαταριές που πέρασαν από τα χέρια μας .
τυχόν προβλήματα που παρουσίασαν παρακαλώ να αναφερθούν .
επίσης όσο το δυνατόν να αναφέρουμε και πως της δουλέψαμε δηλ mtl η DL η μεικτή χρήση .
μαζί λοιπών να μάθουμε πως συμπεριφέρεται όχι μια φρέσκια μπαταρία αλλά μια δουλεμένη και καταπονημένη μπαταρία , να βρούμε της ποιο αξιόπιστες και μακροβιότερες
1) VTC5A 18650
αυτές για μένα είναι η καλύτερες σε απόδοση και ποιο ανθεκτικές μου μπαταριές .
της δούλεψα σε mtl και σε DL , μηχανικό με πολλή χαμηλές αντιστάσεις 0,10Ω . κορυφαία θερμική συμπεριφορά , παίζει καλά ακόμα και σε χαμηλά volt . της έχω 2+ χρόνια συνολικά 8 κομμάτια ακόμα όλα δουλεύουνε .
2) VTC6 18650
η αμέσως καλύτερη επιλογή , μεγάλη απόδοση ακόμη και σε χαμηλά volt , πολλή καλή θερμική συμπεριφορά σε υψηλά watt , μεγάλη απώλεια της χωρητικότητας 2 χρόνια βαράνε σωστά με χρήση mtl και DL σε πολλή χαμηλές αντιστάσεις σε μηχανικό . 8 κομμάτια ακόμα όλα δουλεύουν
3) Q 30 18650
άντεξε στον χρόνο σχεδόν 3 χρόνια με μεικτή χρήση αλλά περισσότερο mtl . μια καλή μπαταρία με εμφανή πτώση στην χωρητικότητα της με τον καιρό . στα μηχανικά μέχρι τα 3.4 volt έπαιζε καλά από εκεί και κάτω καταλάβαινες ότι θέλει αλλαγή . τον τελευταίο χρόνο αυστηρά σε mtl και πρόσφατα της έστειλα ανακύκλωση καθώς η 1 κλάταρε απότομα . 2 κομμάτια είχα , πλέον κανένα . αν με ρωτούσατε αν της ξαναγωραζα η απάντηση είναι όχι γιατί θα έπαιρνα vtc5a.
4) LG HG2 18650
η συγκεκριμένη μπαταρία αν και στην αρχή με ενθουσίασε μέσα στον 1 χρόνο άρχισε η πτώση . έχασε μέρος της χωρητικότητας της και στα μηχανικά κάτω από 3,5volt ήταν αισθητή η απουσία ισχύος . επίσης ζεσταινόταν εύκολα .
5) efest 3500 18650
έπεσε στα χέρια μου από σπονδα και μεταχειρισμένη . ένα χρόνο την έχω εγώ και δεν ξέρω πόσο καιρό την έχει το παλικάρι που μου την έδωσε δώρο μαζί με μοντακι που αγόρασα .
αντέχει και δίνει ρεύματα ακόμα και όταν τα volt της έχουνε πέσει χαμηλά λίγο πριν την κόψει η προστασία του mod 3.2volt .
6) LGMJ1 3500mah 18650
αγόρασα 8 κομμάτια και το μετάνιωσα πικρά η 2 μέσα στο χρόνο κρέμασαν και της ανακύκλωσα η άλλες 6 μέχρι 3,6volt πάνε καλά από εκεί και κάτω η μπαταρία κρεμάει ελαφρός και στην συνέχεια πολλή . ούτε τα 15watt σε χρήση mtl δεν αντέχουν . οπότε απο έμενα ούτε για φακό .
κάποιοι ίσως πουν εντάξει ρε φίλε πόσα χρόνια θες να σε πάει μια μπαταρία ?
και εξηγώ τα τελευταία 4 χρόνια είμαι με σχεδόν 30 μπαταρίες άρα δεν καταπονώ της μπαταρίες όπως κάποιος που έχει 2 μπαταριές και της φορτίζει κάθε μέρα η μέρα παρά μέρα .
αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι η μεγάλες σε χωρητικότητα μπαταρίες πάνω από 3000mah που έχουν 10Α αποφόρτιση ενώ στην θεωρία καλύπτουν για mtl χρήση , στην πράξει και στα χαμηλά volt κρεμάνε πολλή ποιο εύκολα από άλλες ίδιου μεγέθους αλλά υψηλής αποφόρτισης μπαταρίες .
εδώ να πω οτι η vtc5a ακόμη και στην τελευταία της τζούρα στα 3.2 volt σε mtl χρήση η αίσθηση της τζούρας είναι ίδια με όταν είναι γεμάτη 4.2 volt .
γράψτε την δική σας άποψη για της μπαταρίες σας
Ο camber ακούει συζητηση για μπαταρία χωρίς εσένα δεν γίνετε δώσε μας τα φώτα σου..