ισχύς εν τη ένωση 6καναλος φορτιστής με 1Α ανά κανάλι
φορτιστές υπάρχουν πολλή για όλα τα γούστα και για όλες της τσέπες , κουτσά στραβά όλοι θα σου κάνουνε την δουλειά .
εγώ ξεκίνησα με έναν 2πλό ούτε ξέρω τι μάρκα ήτανε , μετά πήγα σε έναν nitecore i4 που έκανε μισή μέρα να φορτίσει 4 μπαταρίες , κάηκε το ενσωματωμένο τροφοδοτικό του το σύνδεσα με ένα εξωτερικό τροφοδοτικό στη είσοδο AC .
ξανά χάλασε άρχισε να σταματάει της φορτίσεις στο 3.8v το πέταξα με μεγάλη χαρά .
μετά πήρα έναν golisi i4 με μεγάλη οθόνη . κολλούσε σε αόριστο χρόνο δεν ολοκλήρωνε της φορτίσεις και ζεματούσε της μπαταρίες . αυτόν αν του έβαζες 4 μπαταρίες φόρτιζε με 500mah ήθελε το χρόνο του. τον χάρισα σε έναν που θέλω να ξεφορτωθώ εδώ καιρό .
και φτάνουμε στο σήμερα αρχίζω ψάξιμο να βρω φορτιστή και η αλήθεια είναι οτι βρήκα , αλλά μερική άνθρωποι έχουν και βίτσια δηλαδή δεν το θέλουν έτοιμο στο πιάτο .
κάπως έτσι το μυαλό μου πήγε στους 2 Liitokala Lii100 που είχα για ταξιδάκια και σκέφτηκα δεν παίρνω άλλου 4ρις να τους κάνω 6 , αυτό ήταν .
απο 10 μοντακια ατμοιζo καθημερινά που τροφοδοτούνται από 27 μπαταρίες 18650 + μια 21700 + δυο 18350
τι θέλω
-να φορτίζει 6 μπαταριές συγχρόνως τουλάχιστον
- 6 κανάλια Χ 1Α φόρτιση όχι παραπάνω για 18650 , 500mah της 18350 , και να χωράει 21700.
-να βρω τροφοδοτικό που στην έξοδο να βγάζει τουλάχιστον 8Α για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου ότι δεν δουλεύει πάντα στα όρια .
-να βρω τρόπο να ενώσω τους 6 μονούς φορτιστές να μην είναι σαν λαμπάκια από χριστουγεννιάτικο δέντρο . 1 σώμα δηλ .
-σε περίπτωση που κάποιος χαλάσει κούφια η ώρα , να μπορεί να πεταχτή μόνο αυτός που χάλασε και να μπει κάποιος καινούργιος
- να δουλεύουν όλα με 1 μπρίζα .
ξεκινάω αναζήτηση .
βρίσκω εύκολα φορτιστές 4 κομμάτια
Liitokala 8 ευρώ το κομμάτι 4χ8 =32 ευρώ
BASEN 7 ευρώ το κομμάτι 4χ7 = 28 ευρώ
XTAR PLUS AMT 3,5 ευρω το κομμάτι . σύνολο 14 ευρω
αγοράζω 4 xtar amt + 2 Liitokala που έχω 6 σύνολο .
τροφοδοτικό και αυτό εύκολα
XTAR 45W 6-Port USB Charger κόστος 13 ευρώ
το τροφοδοτικό είναι τούμπανο 2.4Α σε κάθε μια από της 6 εξόδους
και μάλιστα usb με όλες της προστασίες τι άλλο θέλω .
να του συνδέσω 12 μονούς 1Α φορτιστές
και πάλι άνετος θα είναι .
πρόβα
πάνω στο τροφοδοτικό κουμπώνω τους 6 φορτιστές . τρομάζει η εικόνα 6 καλώδια πως θα τα κάνω να μην φαίνονται . αρχίζω την φόρτιση το τροφοδοτικό χλιαρό ως λίγο ζεστό μια χαρά . τα 6A που τραβάνε η φορτιστές τα έχει για πλάκα .
όλοι η φορτιστές στο 1Α η 2 Liitokala λίγο ζεστή η XTAR PLUS AMT όμως πολλή ζεστή . o xtar είναι ένας πολλή μικρός φορτιστής και δεν έχει τρύπες αερισμού η θερμοκρασία εγκλωβίζετε μέσα του και σταδιακά περνάει στην μπαταρία .
μόλις κατάλαβα ότι θα έχω θέμα με της θερμοκρασίες .
η φόρτιση ολοκληρώθηκε 6 χ 18650 φορτίστηκαν σε περίπου 2 ώρες , πραγματικά γρήγορα . πρώτη φορά ένιωσα ότι αναβαθμίστηκα στον φορτιστή .
πολύμετρο και έλεγχος όλες της μπαταρίες μπας και κάποιος δεν φορτίζει σωστά , η ΧΤΑR κόβουνε την φόρτιση γύρο στα 4.17-4,18 volt η Liitokala 4,24V .
τώρα πρέπει να γίνουνε όλοι η φορτιστές ένα σώμα αλλά να μπορώ όποτε θέλω να τους διαλύσω . έτσι επέλεξα να τους κολλήσω με κόλα σιλικονης , κολλάει πολλή γερά αλλά σύγχρονος με χρήση μιας λεπίδας μπορεί να κοπεί και να αφαιρεθεί χωρίς να αφήνει υπολήμματα η να αλλοιώνει της επιφάνειες που κολλάμε .
το κόλλημα με κόλα σιλικονης παιχνιδάκι απλά πρέπει να περιμένεις αρκετά να στεγνώσει έως 1 μέρα .
και αφού κόλλησα όλους τους φορτιστές μεταξύ τους άρχισα να κάνω πρόβα τα καλώδια , χρησιμοποίησα πολλή μικρά ταιραψ και κόλα σιλικονης . δυστυχώς δεν έχω κοντά καλώδια και έτσι χρησιμοποίησα αυτά που είχαν η φορτιστές και είναι μεγάλα σε μήκος και δύσκολα στο συμμάζεμα . κάποια στιγμή θα ψάξω και θα βρω κοντά καλώδια και θα τα αντικαταστήσω .
δεύτερη 6αδα προς φόρτιση .
πλέον ο φορτιστής είναι ένα σώμα , κουμπώνω και ένα θερμόμετρο στης μεσαίες μπαταρίες . αρχίζω φόρτιση με 10/c η θερμοκρασία τον 2 μεσαίων μπαταριών ανεβαίνει τρελά και τερματίζει στους 67/c .
ισχύς εν την ένωση , πολλές μικρές φωτιές μας κάνουν μια μεγάλη η μεσαίες μπαταρίες ψήνονται κυριολεκτικά . αρπάζω το δράπανο και πλακώνω τους xtar στης τρύπες σουρωτήρι τους έκανα ,
επίσης βγάζω και ένα αυτοκόλλητο που μας δείχνει την πρόοδο φόρτισης στο επάνω μέρος μόνο κακό κάνει .
τρίτη 6αδα προς φόρτιση το σουρωτήρι απέδωσε από 67c πέσαμε στους 44c είναι μια νίκη αλλά τι θα γίνει το καλοκαίρι . ήδη ετοίμασα έναν 12αρι ανεμιστήρα χαμηλών στροφών με ξέχωρο τροφοδοτικό που θα φυσάει της μπαταριές δυστυχώς φορτώθηκα άλλη μια μπρίζα . θα βρω ένα τρόπο να ενσωματώσω και την ενεργητική ψύξη στην 1 μπρίζα του φορτιστή .
συμπέρασμα άξιζε ο κόπος
φυσικά ναι έχω έναν 6καναλο τέρας με δυνατότητα να τον επεκτείνω και άλλο .
μου της φορτίζει γρήγορα και δεν περιμένω ώρες .
ότι χαλάσει το αντικαθιστώ με μικρό κόστος
είναι δικιά μου σύνθεση αν και τα υλικά του τα προμηθεύτηκα έτοιμα από την αγορά .
σίγουρα δεν θα τον πρότεινα σε κάποιον με 2-3 μπαταρίες
η θερμοκρασίες είναι θέμα σοβαρό αλλά όχι άλυτο
μου στοίχησε 27 ευρώ τα αξίζει μέχρι δεκάρας .