Καλησπέρα σας φίλοι συνατμιστές.
Μέλος του φόρουμ από εξαετίας, είχα ξεχάσει αρκετά νωρίς τον κωδικό πρόσβασής μου και έκανα μια προσπάθεια ανάκτησης πριν λίγες μόνο ημέρες. Μ' έπιασε η προκοπή τώρα βλέπετε. Ας ελπίσουμε ότι το πρώιμο αλτσχάιμερ δε θα κάνει και πάλι το θαύμα του. Ίσως η προσπάθεια να έγινε και γι' αυτά που ήθελα να σας αναφέρω παρακάτω.
Στα του ατμοποιητή περί ου ο λόγος τώρα.
Είχα συμφωνήσει με κάποιο φίλο πριν τα Χριστούγεννα να τον πάρω σαν ανταλλαγή με τον Brunhilde. Στην αναπλήρωση του η πρεσβυωπία μου με ανάγκαζε να αδειάζω τα μισά υγρά εκτός τανκ.
"Έμπαινα" λοιπόν στο φόρουμ τακτικά σαν επισκέπτης και διάβαζα για την συμπεριφορά του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι χρήστες-κάτοχοί του. Κι ο φίλος που μου τον έδωσε για τον ίδιο λόγο τον είχε πάει "συρτάρι".
Το πρώτο που είχα να κάνω(κι εύλογο βέβαια) ήταν να αλλάξω το πυρεξάκι του με τη Bubble έκδοση. Καθόλου φαν των TPD εκδόσεων για λόγους καθαρά αυτονομίας.
Συμβουλευμένος πλέον και τις δημοσιεύσεις των χρηστών στο φόρουμ για τις βασανιστικές του διαρροές, το επόμενο που προσπάθησα να αποφύγω ήταν αυτό.
Σκέφτηκα λοιπόν να καταφύγω σε ένα παλιό τέχνασμα που μου είχε αποδώσει τα μέγιστα στον ΑΜΜΙΤ RTA
. Και αυτός ήθελε το κάτι παραπάνω σε διατομή αντίστασης και συναφώς μεγαλύτερες ποσότητες βαμβακιού. Εδώ να σας επισημάνω ότι αγαπημένη μου διατομή αντίστασης είναι στα 2,5mm με Ni80 μονόκλωνο 26 ή 27 GA με βαμβάκι muji στα 0,7-0,8 Ohm με 17-22 Watt. Βρίσκω πιο ξεκάθαρη τη γεύση σε αυτόν τον πυρήνα. 3αρι πυρήνα πλέον χρησιμοποιώ μόνο στον Siren MTL 25 mm λόγω βαμβακοβούτας.
Σε αυτόν τον ατμοποιητή στρίβω το σύρμα μου στις βόλτες κάποιας περαστής βίδας Μ3. Από παλιά που ήμουν αρχάριος με διευκόλυνε αυτή η μέθοδος ενώ η αντίσταση γινόταν σαν ένα τέλειο ελατήριο με ακριβώς ίσα διαστήματα μεταξύ των σπειρών. Αυτό μου κάνει ένα πυρήνα γύρω στο 2,7 με 2,8mm.Και σε δυομισάρι όμως που έστριψα μια χαρά τα πήγε. Τοποθετώ κανονικά την αντίσταση στο ντεκ.
Το όλο τρικ όμως που χρειαζόμαστε προσοχή είναι στο βαμβάκωμα.
Έχοντας ετοιμάσει το βαμβάκι μου πλασμένο σαν κορδόνι, ακριβώς πριν το περάσω στην αντίσταση και χωρίς απαραίτητα να περνάει σφιχτά σε αυτή ετοιμάζω και ένα πολύ πιο μικρό σε πάχος να μη υπερβαίνει σε πάχος το 1mm το πολύ προσπαθώ με προσοχή να τα περάσω και τα δύο από την τοποθετημένη στο ντεκ αντίσταση κρατώντας παράλληλα και τα δυο κορδόνια με το λεπτό πάντα από κάτω. Αυτό είναι και το δυσκολότερο σημείο του τολμήματος μου τουλάχιστον στην αρχή που το έκανα στον ΑΜΜΙΤ, γιατί μετά το θεματάκι είχε γίνει ρουτίνα πλέον.
Αφού τελειώσω και έχοντας περασμένο το βαμβάκι όπως πρέπει, αρχικά θα κατεβάσω τις άκρες του λεπτότερου και θα τις περάσω μέσα από τις εισαγωγές του υγρού στο ντεκ προς τα έξω.
Στη συνέχεια κόβω και τοποθετώ το πιο παχύ βαμβάκι ακριβώς όπως περιγράφουν οι ριβιούερς στα στησίματά τους, στις ειδικές θέσεις βαμβακιού στο ντεκ.
Κόβω τα περισσεύματα του λεπτού βαμβακιού όσο πιο δυνατόν σύριζα προς την εξωτερική είσοδο του ντεκ. Με μια βελόνα ανοίγω όσο μπορώ τα τριχάκια του βαμβακιού να φράζουν όσο γίνεται την είσοδο για να μην μπαίνει παραπάνω απ' όσο υγρό πρέπει στο ντεκ. Η συνέχεια είναι η γνωστή με διαβροχή του επάνω βαμβακιού και δοκιμή ατμοποίησης όπως κι αυτό προτείνεται.
Η γεύση απογειώθηκε, γουργουρίσματα καθόλου, σκασίδια τέλος και το σημαντικότερο, Διαρροές κάτω του μηδενός. Φυσικό πια αφού το υγρό που ανέβαινε στο χονδρό βαμβάκι ήταν αυτό που λέμε: Τόσο-όσο.
Και σε όποια αναλογία PG/VG κι αν δοκίμασα τα υγρά μου. Από 50-50 PG/VG έως και 70-30 PG/VC που ατμίζω σταθερά την τελευταία τουλάχιστον τετραετία.
Δυστυχώς στην παρούσα φάση, και λόγω ότι δεν τα πάω και τόσο καλά με την πρόοδο της τεχνολογίας, δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες από κάποιο στήσιμο. Στο επόμενο όμως που θα κάνω, θα βγάλω και θα προσπαθήσω να αγγαρέψω κάποιο από τα παιδιά μου, που είναι σαφώς καλύτεροι γνώστες της σύγχρονης μεθοδολογίας αυτής ούτως ώστε να μπορέσω να γίνω κατατοπιστικότερος. Κι αν γίνεται ας με συγχωρέσουν οι φίλοι γι' αυτήν μου την αδυναμία.
Ξαναλέω ότι απαιτείται λίγη παραπάνω προσοχή στο πάχος του λεπτού κορδονιού, αλλά και στα μετέπειτα βήματα που ακολουθούν στην όλη διαδικασία. Κάποιες παραπάνω δοκιμές ίσως να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο.
Ίσως να υπάρχει λίγο παίδεμα στην αρχή, όπως παιδεύτηκα κι εγώ, πιστεύω όμως ότι αξίζει τον κόπο.
Αφού σας ευχαριστήσω εδώ για την υπομονή που δείξατε στο μακροσκέλετο γραπτό μου (απλάδα) όσοι το αναγνώσετε, να σας ευχηθώ ένα καλό βράδυ και καλό σας ξημέρωμα.
Και με το καλό να τα ξαναλέμε