Είχα αρκετό καιρό να δοκιμάσω κάποιο νέο mod….. έπεσα τυχαία πάνω στο κλωνο-mod της SXK…..μου άρεσε εμφανισιακά και το αγόρασα. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο……..είναι λιτό και απλό και μπορεί να συνδυαστεί πολύ καλά με mtl ατμοποιητές διαμέτρου μέχρι 22 χιλιοστών. Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι το αυθεντικό atto είχε κυκλοφορήσει πριν από τρία χρόνια περίπου από την Yellowkiss (The Vape).
Το SXK atto mod θυμίζει μηχανικό mod, κάποιοι θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν ημιμηχανικό mod τύπου σωλήνα, πρόκειται όμως ουσιαστικά για ένα ηλεκτρονικό mod που λειτουργεί με κύκλωμα MOSFET.
Το MOSFET που χρησιμοποιεί κατασκευάζεται από την SXK και φέρει τη σήμανση “SXK Pico V1.1”. Η ίδια βέβαια η SXK το χαρακτηρίζει ως Mechanical Tube Mod. Το atto τροφοδοτείται είτε από μια μπαταρία τύπου 18350 όταν δεν χρησιμοποιείται η συμπεριλαμβανομένη επέκταση είτε από μια μπαταρία τύπου 18650 αν χρησιμοποιηθεί η επέκταση. Λειτουργεί στην ουσία σαν μηχανικό mod δίνοντας ότι μπορεί να δώσει η μπαταρία. Είναι επομένως λογικό ότι αποδίδει καλύτερα με μια 18650 μπαταρία σε σχέση με μια πιο αδύναμη 18350. Μπορεί να λειτουργήσει με αντιστάσεις μεγαλύτερες των 0.1-0.2 Ohm.Το μικροσκοπικό κουμπί ανάφλεξης (fire button) βρίσκεται στο πλάι του πάνω καπακιού του mod , ενώ στο κάτω καπάκι υπάρχει τρύπα διαφυγής-εκτόνωσης αερίων.
Η συσκευασία είναι υπερβολικά απλή και περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το mod. Δεν υπάρχουν οδηγίες ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του atto είναι τα ακόλουθα:
Διάμετρος : 22mm
Ύψος : 48mm / 78mm (με 18350/18650 μπαταρία)
Βάρος: 50g
Υλικό: Ανοξείδωτο ατσάλι
Σπείρωμα 510
Το atto αποτελείται συνολικά από τέσσερα κομμάτια. Το πάνω καπάκι με το chip και το fire button, τους δύο ενδιάμεσους σωλήνες και το κάτω καπάκι.
Όταν συναρμολογηθεί το mod είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνει κάποιος τα σημεία - γραμμές που χωρίζουν τα τμήματά του. Οι οποιεσδήποτε γραμμές γίνονται απλά αόρατες.
Για να αφαιρέσουμε και να αντικαταστήσουμε ενδεχομένως αν χρειαστεί την πλακέτα MOSFET, αρκεί να ξεβιδώσουμε το πάνω καπάκι του mod. Το MOSFET συγκρατείται στη θέση του, χωρίς την παρουσία κάποιας βίδας.
Η τοποθέτηση της μπαταρίας γίνεται με τον θετικό πόλο στο κάτω μέρος του mod. Στο μέσo του κάτω καπακιού υπάρχει περιστρεφόμενος σφιγκτήρας που σταθεροποιεί τη μπαταρία στο mod. Αν η μπαταρία τοποθετηθεί ανάποδα, το mod απλά δεν θα λειτουργήσει.
Με χρήση της 18350 μπαταρίας το mod γίνεται μάλλον πολύ μικρό.......
Συνολικά μου άρεσε το atto......ίσως επειδή μου αρέσουν γενικότερα τα tube mods.....ίσως ακόμα επειδή χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά mtl ατμοποιητές.
Η ποιότητα κατασκευής του είναι πραγματικά πολύ καλή. Δεν είμαι βέβαιος για την αντοχή του MOSFET στο χρόνο, ωστόσο διατίθεται ως ανταλλακτικό chip στην τιμή των 10 € περίπου. Να αναφέρω επίσης ότι το atto mod δεν διαθέτει κάποιο κλείδωμα, νομίζω όμως ότι αυτό δεν θα προβληματίσει ιδιαίτερα τον χρήστη.
Η τιμή του mod στην εγχώρια αγορά κυμαίνεται μεταξύ 25 και 30 €....είναι ένα απλό και φθηνό mod που αποδίδει καλά.