Καλησπέρα.
Μιας και αγόρασα το συγκεκριμένο την Τρίτη, είπα μετά από τρεις ημέρες χρήσης να κάνω μια πολύ σύντομη παρουσίαση, αφού δεν υπάρχει κάποια άλλη.
Μην περιμένετε unboxing, αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου το κουτιού και μπόλικες φωτό. Λίγο πολύ, αυτά είναι γνωστά και φωτό υπάρχουν άφθονες στο site της ECIG. Επί τροχάδην λοιπόν:
Το κουτί, από σκληρό χαρτόνι, περιέχει:
- Το πολύπτυχο οδηγιών σε αρκετές γλώσσες.
- την κάρτα εγγύσης
- μια καρτούλα που εξηγεί τι είναι το Dry Burn Protection (DBP).
- ένα pod cartridge μιας χρήσης με αντίσταση 0,8 ohm
- Μία ανταλλακτική αντίσταση 0,4 ohm
Το ίδιο το μοντάκι έρχεται φορώντας μία αντίσταση 0,4 ohm και δικό του πλαστικό επιστόμιο.
Άντε, μια φωτό για να μην λέτε ότι άφησα "γυμνή" την παρουσίαση...
Και περνάμε πάραυτα στα υπέρ και τα κατά, τα οποία είναι εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις.
Υπέρ:- Γουστόζικο, μικρό, συμπαγές.
- Καλό κράτημα και κρύβεται εύκολα ακόμα και σε μικρό χέρι.
- Καλή κατασκευή
- Χρήση στρογγυλού επιστομίου (αμάν πια με τα "παπιοεπιστόμια"...)
- Χρήση αεράτης αντίστασης, σχεδόν πνευμονικής.
- Δυνατό χτύπημα (ειδικά με την 0,4)
- Πολύ ντουμάνι.
Κατά:- Διαρροή, αρκετό δάκρυσμα θα το έλεγα, στο πάνω μέρος του τανκ.
- Θορυβώδης τζούρα, τουλάχιστον με την 0,4 αντίσταση.
- Ζεσταίνεται πολύ σε απανωτές τζούρες.
- Αρκετή κατανάλωση (σε σύγκριση με το ΑΙΟ).
- Διάρκεια μπαταρίας.
Στο διάστημα των τριών ημερών, έχω χρησιμοποιήσει μόνον την 0,4 αντίσταση, οπότε αναλυτικότερα και επί των αρνητικών σημείων, έχουμε και λέμε...
Το δικό του επιστόμιο είναι χάλια. Βγάζει μια έντονη πλαστικίλα, που δεν ξέρω αν θα φύγει με τον καιρό. Βέβαια δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις από ένα μοντάκι των 30 ευρώ, οπότε προτίμησα να το πετάξω και να βάλω ένα ατσάλινο που είχα πρόχειρο.
Υπάρχει ένα ενοχλητικό δάκρυσμα στο πάνω μέρος του τανκ, στην σύνδεση με το σώμα του μοντ. Μάλλον το υγρό γλύφει και δακρύζει. Μικρό το κακό, αλλά ενοχλητικό.
Σε chain vaping, "παίρνει φωτιά". Στις 5 περίπου συνεχόμενες τζούρες, το κάτω μέρος του τανκ γίνεται έντονα θερμό, ενώ η μεταλλική σύνδεση των πόλων "καίει"!
Πολύ ενοχλητικό.
Η διαφημιζόμενη διάρκεια της μπαταρίας του, απλώς είναι εκτός πραγματικότητας. Η μπαταρία διαρκεί ακριβώς όσο να ατμίσεις ένα τανκ των 4,5 ml.
Εγώ χρειάζομαι 6 ώρες για να ατμίσω ένα τανκ των 4,5 ml με την 0,4 αντίσταση. Ε, τότε έχει τελειώσει και η μπαταρία και θέλει φόρτιση. Βέβαια, αν κάποιος τραβάει μία τζούρα την ώρα και θέλει δύο ημέρες να καταναλώσει το τανκάκι, ε, τόσο θα αντέξει και η μπαταρία.
Αλλά καμία σχέση με την παραπλάνηση περί "διάρκειας μιάμιση ημέρας" που αναφέρεται στο site της ECIG
***Όσον αφορά την κατανάλωση τώρα, καταλαβαίνω ότι με τόσο αεράτη τζούρα και παραγωγή ατμού, δεν θα καταναλώνει όσο το ΑΙΟ. Αλλά, εκτός του ΑΙΟ, δεν έχω άλλο, παρόμοιας φιλοσοφίας ποντάκι, για να συγκρίνω. Οπότε η σύγκριση θα είναι αναγαστικά μεταξύ αυτών των δύο.
Με τον δικό μου τρόπο ατμίσματος λοιπόν (ήτοι πιπίλα), με το ΑΙΟ θέλω +/- 5ml την ημέρα, ενώ με το Grip +/- 10ml.
Σαφώς με το Grip το χτύπημα είναι πιο δυνατό, ενώ η τζούρα πιο έντονη, δυνατή και χορταστική σε σύγκριση με το κάπως "άτονο" άτμισμα του ΑΙΟ.
Εις βάρος της κατανάλωσης, βεβαίως βεβαίως...
Α, και δεν έχω κάτι να πω κάτι περί γεύσεως (εκτός "κολοκυθόπιτα"), μιας και κάνω σκέτη βάση...
*** Άφησα μία αξιολόγηση, επισημαίνοντας τα πιο πάνω αρνητικά σημεία, στο site της Ecig και ακόμα δεν έχει περάσει από "έγκριση" ώστε να δημοσιευτεί.
Δεν θέλω να προτρέξω, απλώς μου φαίνεται ότι η έγκριση αργεί.
Θα δούμε...