Α με πρόλαβες την ετοίμαζα και εγώ σήμερα την παρουσίαση, nevertheless βάζω και την δικιά μου όπως την είχα γράψει.
(Το προϊόν το παρέλαβα από την Heaven Gifts)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Τα ποντάκια σε στυλ JUUL μπορεί να μην είναι αρκετά διάσημα στην Ελλάδα ακόμα αλλά έχουν πολύ κοινό στο εξωτερικό, ειδικά με τις 50αρες νικοτίνες αλάτων είναι ο ιδανικός συνδιασμός για τους ατμιστές.
Η συσκευασία περιλαμβάνει τα απολύτως βασικά, το pod μαζί με μια αντίσταση από SS316 στα 0.8Ω, ένα καλώδιο USB για την φόρτιση σε πολύ καλή ποιότητα και ένα πολύ απλό μάνουαλ.
Το pod έχει διαστάσεις 20x12x108.5mm, ζυγίζει 17g και η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 350mAh. Δουλεύει από τα 7 εώς τα 10W και η κεφαλή έχει χωρητικότητα 2ml. Στο κέντρο της συσκευής υπάρχει μία led ένδειξη, όταν τραβάς τζούρα ανάβει άσπρο όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη ενώ ανάβει κόκκινο όταν χρειάζεται φόρτιση.
Η αναπλήρωση του υγρού γίνεται πολύ εύκολα, δεν είχα κανένα θέμα με τις μύτες των chubby gorilla μπουκαλιών. Το έχω γεμίσει άπειρες φορές τις τελευταίες μέρες και δεν είχα καμία διαρροή.
Η κεφαλή έχει δύο εγκοπές που κουμπώνουν στην μπαταρία, κρατιέται πολύ σφιχτά και δεν είχα κανένα θέμα αλλά θα προτιμούσα να κλείδωνε με μαγνήτη.
Έχω πάνω στο γραφείο πέντε τέτοια ποντάκια με διαφορετικά υγρά και νικοτίνες για να δω τι κάνει το καθένα αλλά σε όλα έχω δει το ίδιο αρνητικό. Όταν τα αφήσεις για αρκετή ώρα χωρίς να τα χρησιμοποιήσεις, στις πρώτες 2-3 τζούρες θα φας υγρό στο στόμα. Αυτό το γλιτώνεις τινάζοντας το ποντάκι μια δυο φορές και σκουπίζοντας το επιστόμιο ή αν δεν σε ενοχλεί το υγρό στο στόμα, κάνεις 2 δυνατές τζούρες και έρχεται στα ίσια του.
Με καπνικά υγρά και σκέτη βάση δεν έμεινα ικανοποιημένος αλλά έδωσε ρεσιτάλ σε ημικαπνικά/γλυκά καπνικά και σε υγρά με κρέμες, custard και τέτοια. Έπαιρνα τίμια γεύση και είχα και χτύπημα στις ψηλές νικοτίνες.
Κανονικά παίζω με 1.5mg αλλά εννοείται πως δεν καταλάβαινα τίποτα, οπότε δοκίμασα με 6αρα και 9αρα και κατέληξα στην 6αρα αλλά εγώ προσωπικά σαν ατμιστής δεν ζητάω τόσο πολύ την νικοτίνη όπως άλλοι. Επίσης, δοκίμασε και γνωστός που κάνει μόνο αλάτων 20αρες και 50αρες και έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος.
Την τζούρα του δεν θα την έλεγα τσιγαρίσια αλλά σφιχτή πνευμονική οπότε δεν το προτείνω για όποιον θέλει κάτι σφιχτό. Το προτείνω σε γυναίκες λόγω μεγέθους και στυλ αλλά και σε άτομα που καπνίζουν slim τσιγάρα και θέλουν να κάνουν την αρχή στο άτμισμα και όλες οι συσκευές τους φαίνονται γκουμούτσες.
Δυστυχώς καπνιστές που καπνίζουν πολύ ακόμα και να δοκιμάσουν με μεγάλες νικοτίνες το συγκεκριμένο ποντάκι θα χρειαστούν τρία τέτοια μέσα στην μέρα για να τα βγάλουν πέρα. Γενικά η μπαταρία δεν έχει την ιδανική χωρητικότητα και για να βγάλει όλη μέρα το ποντάκι, θέλει να μην το έχεις συνέχεια στο στόμα.
Κάτι που παρατήρησα ακόμα, ασυναίσθητα έπιασα το ποντάκι ανάμεσα στα δύο δάχτυλα και το κράταγα όπως το τσιγάρο παλιά, όταν άτμιζα. Λόγω βάρους βολεύει πολύ και ειδικά όταν κάθεσαι στο pc και κάνεις δουλειά βολεύει πολύ να το κρατάς έτσι, άσε που δεν πέφτουν και στάχτες στο πληκτρολόγιο πια!