DRAG BABY TRIO KIT by VooPooΛοιπόν, μια και προείπαν οι από πάνω μου, θα αναφερθώ περιληπτικά και σε δεύτερο χρόνο στα της συσκευασίας, χρωμάτων και επιλογών αντιστάσεων και θα μπω κατευθείαν στην κριτική, που αυτή τη φορά βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι θα περιλαμβάνει αρκετά αρνητικά σχόλια.
Λοιπόν, αυτό που έχουμε κατά την συμπαθή εταιρία είναι ένα μικρό μοντάκι, με εργοστασιακό ατμοποιητή που παίρνει αντιστάσεις ΜΤL και DL.
Το μοντάκι είναι ημιμηχανικό, με την έννοια ότι δεν διαθέτει ρύθμιση βατ, διαθέτει όμως ειδική έκδοση του γνωστού GENΕ chip, που εξασφαλίζει σταθερή τάση εξόδου ανεξάρτητα από την εκφόρτιση της μπαταρίας. Επίσης κατά την εταιρία, η μπαταρία έχει διάρκεια 500 τζούρες.
Τι έχουμε στην πράξη; Ένα υπερμεγέθες pod, ή ΑΙΟ όπως σωστά αναφέρθηκε. Δηλαδή, μια μπαταρία που ταιριάζει μόνο με τον συγκεκριμένο ατμοποιητή και vice versa. Είναι κακό; Όχι, αρκεί να παρουσιάζεται σαν αυτό που πραγματικά είναι. Διότι με τον καταιγισμό των κιτ, πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να παρασυρθεί και να αγοράσει τη συσκευή επειδή θέλει ένα μοντ έστω unregulated, με την υπογραφή voopoo, που να μην είναι μεγάλο, για να παροπλίσει κάποια στιγμή τον ατμοποιητή και να το χρησιμοποιεί με επισκευάσιμο ή άλλο εργοστασιακό. Και να πάθει ψυχρολουσία διαπιστώνοντας ότι η μπαταρία είναι άχρηστη χωρίς τον συγκεκριμένο ατμοποιητή, ο οποίος συγκεκριμένος ατμοποιητής είναι άχρηστος χωρίς τις συγκεκριμένες νέες αντιστάσεις που τρέχα γύρευε ποιοι και πόσοι θα φέρουν στην Ελλάδα. Αυτογκόλ της voopoo!!!
Πραγματικά έχω σκάσει με την εμμονή της εταιρίας να βγάζει τούβλα που λόγω εμμονής των σχεδιαστών της είναι μεγάλα και τετράγωνα ενώ θα μπορούσαν να είναι μικρότερα. Όπως έχω σκάσει με την τακτική της να φτιάχνει θηρία για DL άτμισμα σε τρελά αμπέρ, να παραλείπει την κατηγορία του απαιτητικού ΜΤL χρήστη που ικανοποιείται με μονομπάταρα μοντ που δέχονται κάθε ατμοποιητή πάνω τους και να πηγαίνει κατευθείαν στην κατηγορία των pod/AIO. Εννοείται βέβαια ότι ατμοποιητή που να δουλεύει αυτόνομα σε MTL με εργοστασιακες ούτε κατά διάννοια έχει.
Ως ημιεπίσημος δοκιμαστής της έχω παραλάβει 2 μεγάλα μοντ, ένα ΑΙΟ, ένα ποντ και τώρα αυτό το υβρίδιο, αλλά αν μου πει κάποιος να πάρω ένα σετ μαζί μου για να λείψω ώρες από το σπίτι, σίγουρα δεν θα είναι ένα από αυτά. Τα διμπάταρα με τον πνευμονικό μου πέφτουν μεγάλα και too much. Τα ποντοΑΙΟ μου είναι ανεπαρκή για να βγάλω όλη μέρα, αν και είναι ιδανικά για καταστάσεις που θέλω να κυκλοφορώ με κάτι διακριτικό.
Κι έρχεται ξαφνικά
το BABY TRIO, που δεν είναι τρίο, αλλά σόλο και είναι όμορφο, ελαφρύ, με καλή απόδοση, όχι όμως μοντ. Κι εδώ θα αναφερθώ στη δεύτερη ανακρίβεια της VOOPOO. 500 τζούρες; Στα όνειρά σας! Κατ΄αρχήν δεν είναι δυνατόν μια μπαταρία να βγάζει τις ίδιες τζούρες με έναν MTL, που θα έχεις εισπνοή μικρότερης διάρκειας και λιγότερα αμπέρ εξόδου λόγω υψηλής αντίστασης, με έναν DL, που θα ξελιγώσει πιο γρήγορα την μπαταρία λόγω αυξημένων αμπέρ εξόδου και μεγαλύτερης διάρκειας εισπνοής. Με την DL αντίσταση πάντως η μπαταρία τελειώνει εντυπωσιακά γρήγορα σε σχέση με το ποντάκι της μισής χωρητικότητας, αλλά της 1.8 αντίστασης και το ΑΙΟ της.
Και η Τρίτη ανακρίβεια; Προτεινόμενη ισχύς λειτουργίας για κάθε αντίσταση; Σοβαρά τώρα; Δηλαδή έχουμε επιλογή να παίξουμε με τα βατ κάθε αντίστασης όταν ο ατμοποιητής δεν μπαίνει σε άλλη μπαταρία και η μπαταρία του κιτ δεν έχει ρυθμιζόμενα βατ;
Πώς το αξιολογώ;Η μπαταρία του έχει το gene chip που κάνει δουλειά στο να κρατάει σταθερή την τάση και να μην έχουμε το φαινόμενο να ατμίζει ψόφια με την μπαταρία κάτω από τα 3.7 βολτ. Προφανώς όμως η διάρκειά της με αντιστάσεις κάτω του 1 ωμ είναι ελαττωμένη. Εχω εμπειρία και το περίμενα. Ο νέος χρήστης όμως που δεν το ξέρει και θα περιμένει ότι μ΄αυτό θα βγάλει 500 τζούρες; Δώστε του χαιρετίσματα! Ούτε τις μισές!!!
Ο ατμοποιητής; Ομορφος, μικρός, γεμίζει εύκολα με το κολπάκι στο πάνω μέρος, ακόμη και με φαρδύ στόμιο μπουκαλιού (έχει διπλή οπή εισόδου με φλάντζα). Το επιστόμιο δε βγαίνει. Η αλλαγή της αντίστασης γίνεται χωρίς να αδειάσουμε τα υγρά και θέλουμε μόνο μια χαρτοπετσέτα για να πιάσουμε την αντίσταση. Ακόμη και στεγνή να είναι από κάτω, από πάνω είναι μέσα στη γλίτσα της γλυκερίνης. Η απόδοσή του; Κάτι μου λέει ότι η καλύτερη αντίσταση είναι αυτή που ΔΕ μας έδωσαν και δεν υπάρχει μέσα στο πακέτο. Η 0.8. Διότι η 1.2 MTL είναι ενοχλητικά σφιχτή και άχρωμη άοσμη ουδέτερη, ενώ η 0.6 είναι αρκετά αεράτη για τους MTLάδες και αρκετή σφιχτή για τους DLάδες, ενώ ταυτόχρονα ξελιγώνει την μπαταρία. (άλλο χούι κι αυτό, ζουρ ζουρνά να λειτουργήσεις DL αντίσταση με μικρή μπαταρία)Η λύση που βρήκα με την DL αντίσταση, ώστε να της περιορίσω τον αέρα και την τροφοδοσία ήταν να την βάλω έτσι ώστε οι είσοδοι που έχει για αέρα και υγρά να μην ευθυγραμμίζονται με αυτές που υπάρχουν πάνω στο τανκ.
Μεγάλο φάουλ για μένα που δε βρήκαν τρόπο ο ατμοποιητής του finic και του baby trio να χρησιμοποιούν τις ίδιες αντιστάσεις, κάτι που θα το έκανε πολύ πιο ελκυστική πρόταση για τα καταστήματα που φέρνουν προιόντα της εταιρίας.
Πραγματικά όμως με ξεπερνάει που κόλλησαν τη βάση του ατμοποιητή πάνω στην μπαταρία, αντί να βάλουν έναν 510 πόλο. Πρακτικά δεν εξυπηρετεί τίποτα, μια και πάλι ο χρήστης ξεβιδώνει τον ατμοποιητή για να αλλάξει μπαταρία. Τι δηλαδή; Του γλύτωσαν το βίδωμα του τανκ πάνω στο μοντ και του εξοικονόμησαν τον τρελό χρόνο; Αφαιρώντας του έτσι τη δυνατότητα να χαίρεται μια πολύ καλής ποιότητας μπαταρία και πανέμορφης επίσης, με κάποιο άλλο τανκ; Τι να πω!
Στο σύνολο; Καλή απόδοση, γεύση και παραγωγή ατμού με την DL αντίσταση, μικρή αυτονομία μ΄αυτήν. Συνολικά η απόδοσή του είναι καλύτερη από του finic, το ίδιο και η εμφάνισή του. Η αλυσίδα λαιμού απλά τραγική, αλλά αφού είναι δώρο τζάμπα ξύδι γλυκύτερο κι από κρασί, που λένε οι Κοζανίτες. Βάλτε μόνο τον κρίκο κι ένα δικό σας κορδόνι. Συμπέρασμα: αν και είμαι αυστηρά των MTL επισκευάσιμων, αν βρω διαθέσιμες 0.8 αντιστάσεις, θα κρατήσω το BABY TRIO, διότι είναι κουκλί και με καλή απόδοση και εναλλάσσεται ευχάριστα με επισκευάσιμους. Στα χέρια ενός νέου χρήστη είναι εξαιρετικό για είσοδο στο άτμισμα και παραμονή του σε αυτό. Είναι καλύτερο από pod και πιο όμορφο από ένα ΑΙΟ. Το θέμα είναι αν θα το τιμήσουν τα ελληνικά καταστήματα, κάτι που πολύ αμφιβάλλω. Πακέτο – περιεχόμεναΗ συσκευασία του DRAG BABY TRIO kit είναι πλούσια και περιλαμβάνει
Μπαταρία 1500mah
Ατμοποιητή 1.8μλ με 2 πυρέξ τανκ
2 αντιστάσεις (DL 0.6 & MTL 1.2)
Αλυσίδα λαιμού μεταλλική
Usb καλώδιο
Μάνουαλ, κάρτα εγγύσης και κάρτα gene chip.
Οι διαστάσεις αυτού:
43Χ18.5 για τον ατμοποιητή
58Χ35Χ21.5 για την μπαταρία.
55 γρ η μπαταρία και περίπου 35 για τον ατμοποιητή. Σύνολο κάτω από 100, αλλά άλλα τόσα είναι η αλυσίδα.
Οι χρωματισμοί του είναι γκρι με γκρι σκούρο μεταλλικό, με ασημί το όνομα drag από τη μια πλευρά και τύπου resin κάλυψη στη δεύτερη πλευρά, σε 7 διαφορετικά χρώματα.
Ευχαριστώ την VooPoo για τη διάθεση του προιόντος για δοκιμή και ενημέρωση των μελών!