Κατ' αρχήν δεν θα πω και πολλά μιας και ο φίλος aragiannis υπερκάλυψε τα πάντα για μία -από τη φύση της- υπερβολικά απλή συσκευή. "Fill plug and play" δηλαδή.
Κατά δεύτερον να πω ότι δεν είμαι fan των pods, μέχρι σήμερα δεν μου κίνησε κανένα από αυτά το ενδιαφέρον σε όποια μορφή κι αν παρουσιάστηκε. Παρ'όλα αυτά αντιλαμβάνομαι πλήρως τον λόγο ύπαρξής τους και καταλαβαίνω απόλυτα τον κόσμο που θα βολευτεί με ένα από αυτά, ασχέτως αν στην δική μου καθημερινότητα δεν έχουν να προσφέρουν κάτι. Δεν χρειάζομαι το "stealth" άτμισμα, τουλάχιστον όχι κάτι λιγότερο από ένα ταπεινό pico 25 και έναν Zenith που χρησιμοποιώ τις ώρες που δουλεύω.
..και ξαφνικά έρχεται στα χέρια μου αυτό το "ρεπλικάκι" του επί σειράς μηνών (ετών; ) αγαπημένου μου Voopoo Drag το οποίο με άφησε με ανοιχτό το στόμα μόλις ανοίξα το πακέτο που μου εμπιστεύτηκε η Voopoo - την οποία και ευχαριστώ γι' ακόμα μια φορά.
Ένα κουκλάκι ζωγραφιστό, το εννοώ! Η πρώτη μου σκέψη; Αυτό θα γίνει μπρελόκ για τα κλειδιά μου, πάντα μου άρεσαν τα μπρελόκ που στην ουσία είναι μια σμίκρυνση αγαπημένων μου αντικειμένων! Φυσικά δεν θα το κάνω, δεν θα ήθελα ποτέ να χαλάσει από τα κλειδιά μου η όμορφη γυαλιστερή του όψη. Όταν όμως σταματήσω να το χρησιμοποιώ θα το κρατήσω εκεί, στο σημείο των αντικειμένων που θα φυλάω κειμήλιο να μου θυμίζουν όμορφα πράγματα.
Παραλαμβάνω χτες το πρωί και ότι που πρόλαβα να το φορτίσω πλήρως (δεν πήρε πάνω από μερικά λεπτά με την κατάσταση που βρισκόταν η μπαταρία του στο πακέτο ), να γεμίσω το τοσοδούλι του τανκάκι και να το πάρω μαζί μου στη δουλειά. Ιδανικό μέρος για δοκιμή, πόσο μάλλον όταν με το "πακέτο" που ανέφερα νωρίτερα έχω βγάλει μήνες και μήνες συντροφιάς.
Πρώτες εντυπώσεις:
-Πούν' το;; Είναι τόσο μικρό και ελαφρύ που αισθανόμουν συνεχώς σαν να μην βρίσκεται τίποτα στην τσέπη του παντελονιού μου.
-Χρειάστηκε να συνηθίσω το ότι δεν έχει fire button (για όλα υπάρχει η πρώτη φορά σωστά; ). Κι όμως κάθε τζούρα ερχόταν αρκετά φυσικά, όχι ιδιαίτερη "πίεση" από το στόμα, δεν ένας κανονικός mtl ατμοποιητής.
-Γεύση! Ω ναι, δεν του το είχα με τίποτα, ειδικά στην καθαριότητα που παρουσιάζει από την πρώτη κιόλας στιγμή.
-Απουσία ατμού; Ναι, σίγουρα κάτι "παράγει" αλλά μακρυά σχετικά από αυτό που έχω συνηθίσει μέχρι σήμερα (αφήνω τα "πνευμονικά εκτός εννοείται ). Και σίγουρα κάτι περισσότερο από τις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε με ηλεκτρονικά τσιγάρα τύπου "ego" κλπ.
-Μπαταρία; Κοίτα να δεις που το βγάλαμε το 8ωρο πατριώτη; Βέβαια να πω ότι στην δουλειά δεν το χρησιμοποιώ συχνά (η φύση της δουλειά τέτοια ) αλλά αυτό που μετράει είναι ότι με κάλυψε απόλυτα. Σίγουρα κάτι που μετράει για το μέλλον μαζί του.
-Κατανάλωση σχεδόν μηδαμινή. Με 1.8ohms και τόσο χαμηλή ισχύ φυσικά δεν περίμενα και κάτι τρελό αλλά μετράει το γεγονός ότι μπορεί τελικά να σε κρατήσει για αρκετή ώρα με το μικρό του τανκ του 1ml.
Παρατήρηση: η μικρή μου επαφή μαζί του έδειξε από την αρχή ότι θα δουλέψει σωστά με υγρά σε αναλογία 50pg/50vg. Δυστυχώς στο 30/70 που δοκίμασα αρχικά έκανε εμφάνιση γρήγορα σχετικά η υποψία "καμένου" στο βαμβάκι και αναγκάστηκα να αντικαταστήσω άμεσα με άλλο υγρό ενώ ήταν και σχετικά δύσκολο να αφαιρέσω το προηγούμενο μέσα από το τανκ.
Επίσης τα πολύ vg-άτα υγρά δεν ποτίζουν σε εύλογο χρονικό διάστημα την κεφαλή και το πρόβλημα καραδοκεί συνεχώς. Συν του γεγονότος ότι με το "πηχτό" υγρό δυσκολεύεται αρκετά η αναπλήρωση αφού η οπή είναι μικρή και δεν υπάρχει δεύτερη για τη διαφυγή του αέρα.
Όσον αφορά την αλυσίδα που το συνοδεύει θα συμφωνήσω με τον aragiannis, θα μπορούσε να ήταν ελαφρύτερη και σίγουρα πιο διακριτική. Ένα κορδόνι ίσως ήταν καλύτερο τελικά, προσωπικά θα με βόλευε και για την δουλειά αλλά το σημαντικό είναι ότι το Drag Nano pod διαθέτει την "υποδοχή" οπότε και μπορώ να το φτιάξω έτσι. Το pod εξάλλου είναι τόσο ελαφρύ που πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί και να με βολέψει περισσότερο στον λαιμό στο τέλος παρά στην τσέπη. Σίγουρα θα δοκιμαστεί.
All and all λοιπόν ένα ιδιαίτερο Pod με αρκετά ικανοποιητικές υποθέτω (για τους λάτρεις ) επιδόσεις, ακόμα πιο ιδιαίτερο για μένα που δηλώνω χρόνια λάτρης του Voopoo Drag σε κάθε του μορφή. Άφησα πολλά ακριβότερα mods στην άκρη για τη χάρη των Drag. Συνεπώς, ακόμα και σαν "παρουσία", αυτό το κουκλάκι ήρθε και θα μείνει έστω και σαν "μπιμπελό"!
Το νήμα θα συνεχίσει να ενημερώνεται μελλοντικά μόλις δοκιμαστεί περισσότερο και φυσικά μόλις δούμε και στην χώρα μας ανταλλακτικές αντιστάσεις, τιμές αυτών, αντοχή κλπ κλπ.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!