Όλη αυτή η ιστορία με τις θυμωμένες φατσούλες, την ειρωνία και την υποτίμηση της δουλειάς των άλλων (και κάμποσα που δεν ισχύουν, όπως "5 μέρες μετά τις εκλογές" και "σε κλειστές ομάδες του FB") σίγουρα δεν κάνει καλό στο σύλλογο. Του κάνει κακό. Ειδικά τη λεπτή στιγμή που είναι σε μεταβατική περίοδο και έχει λίγες ώρες που απόκτησε ΔΣ με ορισμένους ρόλους.
Αν όντως όλα αυτά τα τόσο τραγικά επείγοντα (!) -που δεν είναι, μιας και τα αποτελέσματα βασικά τα γνωρίζουν όσοι όσοι ενδιαφέρονται- είναι μόνο 5 λεπτά δουλειά, τότε θα είχαμε πολλαπλάσιους υποψήφιους για ΔΣ στις εκλογές μας. Αλλά δεν είχαμε, γιατί όταν έρχεται η ώρα να δεις αν θα "μπλέξεις", τότε μέσα σου ξέρεις μια χαρά πως τίποτα δεν είναι "5 λεπτά".
Κάποια στιγμή περιμένω κι εγώ ένα στοχειώδη ανθρώπινο σεβασμό απέναντι σε όσους έχουν να κάνουν όλη αυτή τη δουλειά.
Το "δεν δέχομαι δικαιολογίες" το λες σε κακούς υπαλλήλους, και τελικά το βρίσκω αναίτια επιθετικό και ανώριμο.
1)
"5 μέρες μετά τις εκλογές" 21 Aπριλίου μεχρι 25 Απριλίου ημερολογιακά 5 μέρες μας κάνει (εκτός και αν εγώ μετράω διαφορετικά)
2)
"σε κλειστές ομάδες του FB" Έτσι λέγονται οι ομάδες αυτές στο συγκεκριμένο social media όταν για να μπεις χρειάζεσαι πρόσκληση ή να σε κάνει κάποιος admin δεκτό μετά απο φιλτράρισμα του προφίλ σου και τέτοια σχετικά ώστε να μπορείς να δεις το περιεχόμενό τους.Δεν είναι κάτι κακό και ούτε έχουν σχέση με υπόγειες ομάδες,στοές διαπλοκής κτλ.Απλά η επίσημη σελίδα του συλλόγου είναι
τόσο ανενεργή μέχρι σήμερα που οι αλγόριθμοι του συγκεκριμένου social είναι κομματάκι δύσκολο να το βγάλουν ψηλά στην λίστα των ενδιαφερόντων του χρήστη ώστε να δούμε την οποιαδήποτε δημοσίευση άτομα που είμαστε σε αρκετές ομάδες και σελίδες μέλη.Προσωπικά πληροφορήθηκα απο post του Τρύφωνα σε τέτοια ομάδα τα αποτελέσματα.
3)
Αν όντως όλα αυτά τα τόσο τραγικά επείγοντα (!)... Σαν μέλος 5μελούς εκλεγμένης ανά 2 χρόνια(2 φορές γραμματέας και 3 φορές σύμβουλος) εργοστασικής επιτροπής και υγιεινής και ασφάλειας σε πολυεθνική με τουλάχιστον 4πλάσιο αριθμό ατόμων απο τα μέλη του Συλλόγου ,μέλος εξελεγκτικής επιτροπής στην Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και σε αρκετές επιτροπές κατά καιρούς του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου απο το 2005 εως σήμερα έχω μια μικρή εμπειρία και μπορώ νομίζω να κρίνω πόση δουλειά χρειάζονται μερικές διαδικασίες όσο αφορά την διεξαγωγή εκλογών.
Το πρώτο πράγμα πάντα που γίνεται μετά το κλείσιμο μιας κάλπης και το τέλος της διαδικασίας του ψηφίσματος είναι η καταμέτρηση των ψήφων και η ανάρτηση και γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων
σε κάποιο όργανο με σκοπό την ανάρτηση τους σε κάποιους χώρους.Απο ότι ξέρω το επίσημο σημείο του Συλλόγου είναι το site και αν όπως λέει ο Γιάννης υπήρχαν κάποια προβλήματα θα μπορούσε όπως και έγινε σήμερα το πρωί με ένα απλό email που όλοι έχουν και χρησιμοποιούν καθώς για να γίνει κάποιος μέλος είναι βασική προυπόθεση η χρήση του να γινόταν γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και ίσως η γνωστοποίηση των εργασιών για το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων της επιτροπής.
Τώρα η σύνταξη και η αποστολή ενός τέτοιου email πόσο χρόνο παίρνει στον καθένα είναι άλλο θέμα.Προσωπικά αποστέλλω καθημερινά λόγω δουλειάς αρκετά email με αρκετούς πίνακες,μεταβλητές και στοιχεία αρκετά πιο πολύπλοκα και ίσως εμένα μου φαίνεται τόσο απλό.Αλλά και πάλι δεν είναι 5 αντε με ένα σχετικά μεγάλο κείμενο 15-20 λεπτά;Σίγουρα όχι 5 ημερολογιακές μέρες πάντως...
4)
περιμένω κι εγώ ένα στοχειώδη ανθρώπινο σεβασμό απέναντι σε όσους έχουν να κάνουν όλη αυτή τη δουλειά.Δεν έχει να κάνει ο σεβασμός που τρέφει ο καθένας μας προς το πρόσωπο του άλλου με κάποιες στοιχειώδεις και βασικές αρχές στην τήρηση μιας εκλογικής διαδικασίας.Όπως και λίγο χιούμορ ή πικάντικη λίγο κριτική ...
5)
Το "δεν δέχομαι δικαιολογίες" το λες σε κακούς υπαλλήλους, και τελικά το βρίσκω αναίτια επιθετικό και ανώριμο.Τώρα αυτό μάλλον παρερμηνεύτηκε απο την πλευρά σου και έχει άλλη σημασιολογία και βαρύτητα για εσένα.Για εμένα είναι μια έκφραση που την χρησιμοποιώ αρκετά και με φίλους-ες,γνωστούς ακόμα και στο παιδί μου και φυσικά και δεν σε βλέπω σαν υπάλληλο αλλά και υπάλληλος μου να ήσουν ή υφιστάμενος μου δεν θα σου επέβαλα ή θα μιλούσα κατ ιδίαν ποτέ με τέτοιο τρόπο όπως το θέτεις.
@apostolisd
Μην νιώθεις καμία "ντροπή".
Πάρε παράδειγμα από τον @paloukaros
Μπορεί να ήταν υποψήφιος, να είχε δουλειές που το εμπόδισαν να παραβρεθεί στις εκλογές, αλλά δεν τον εμπόδισε τίποτα να στηλιτεύσει τις παραλήψεις των άλλων.
Γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι εποικοδομητική κριτική.
"... Το πέταγμα χαρταετού συνεχίζετε βλέπω και δεν θέλω να ακούσω δικαιολογίες για το οτι δεν υπήρχε χρόνος για 5 λεπτά δουλειά. ..."
"... Μπορεί μέχρι τα μπάνια του λαού τον 15 Αύγουστο να έχουν κάνει τίποτα απο τα αυτονόητα. ..."
"... Λάθος που επαναλαμβάνεται παύει να είναι λάθος. ..."
"... Mην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα ..."
"... να περιμένουμε τους υπουργούς αν είναι να ανακοινώνουν την Κυβέρνηση ..."
Και το αυτονόητο για όσους μπερδεύτηκαν:
"... Καλή δύναμη σε όλους και ότι χρειαστείτε δίπλα σας "
Σόρρυ ρε συ που δουλεύουμε κατα μέσο όρο 14 με 15 ώρες την ημέρα και έτυχε να έχουμε κοινωνικές υποχρεώσεις την συγκεκριμένη Κυριακή.
Τώρα το να βγαίνεις απο την αφάνεια και να παίρνεις τα γραφόμενα μου και να τα χρησιμοποιείς όπως εσύ θέλεις και με την δικιά σου σκέψη και λογική σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα δικαίωμα σου και χαίρομαι που σε ενεργοποιήσε έστω και έτσι...αν και δεν ξέρω αν είσαι ακόμα ατμιστής.
Να σου θυμήσω γιατί ξεχνάς εύκολα οτι ήμουν ένας απο τους 2 εθελοντές στην πρώτη έκθεση στο Περιστέρι ,γραμματέας και κράταγα πρακτικά στην πρώτη ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου,μίλησα, υπερασπίστηκα και συνεχίζω να το κάνω τον σύλλογο αρκετές φορές σε ατμοσυναντήσεις,social media και καθημερινά στην μια απο τις εργασίες μου που είναι στον χώρο του ατμίσματος και όπου γενικά μου δίνεται η ευκαιρία.Εσύ τι προσέφερες ή προσφέρεις θα μας πεις;(εκτός της συνδρομής και της υπογραφής στην αρχή του)
Έκρινα οτι μπορώ να βοηθήσω και θα βοηθήσω παρόλο το φορτωμένο μου πρόγραμμα και τις ασχολίες μου τον σύλλογο και τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν.Το να ζητάς κάτι αυτονόητο όπως η γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος στα μέλη του δεν νομίζω οτι είναι παράλογο και δεν ξέρω αν δεν το έκανα θέμα το πρωί αν θα είχαμε καμία εξέλιξη...