Η δημιουργικότητα και φαντασία των τεχνιτών που φτιάχνουν τα κομμάτια (blocks) από σταθεροποιημένο ξύλο, απλά δεν έχει όρια. Πάμε να κάνουμε λίγο "οφθαλμόλουτρο" λοιπόν.

Εδώ έχουμε τέσσερα παραδείγματα από τον ίδιο Άγγλο κατασκευαστή, που το καθένα όμως έχει εντελώς διαφορετική κατασκευαστική οπτική γωνία. Οι φωτογραφίες τα αδικούν όλα τα blocks κατά την ταπεινή μου άποψη, αν πιάνατε στο χέρι σας κάποιο από αυτά και το βλέπατε από κοντά, είναι πολύ πιθανό να μαζεύατε τα σαγόνια σας από το πάτωμα!

Στο πρώτο έχει πάρει κυλινδρικά κομμάτια ξύλου διαφόρων μεγεθών, τα έχει κόψει τα περισσότερα στη μέση και τα έχει βάλει να κολυμπήσουν μέσα σε διαφορετικά χρώματα ρυτίνης.

" />
Στο δεύτερο έχει πάρει ένα ολόκληρο κουκουνάρι από πεύκο, και το έχει βάλει να κολυμπάει μέσα στη κόκκινη ρυτίνη, κατασκευαστική τεχνική που έχει χρησιμοποιήσει και ο Danny στο δικό μου μηχανικό squonk μοντάκι. Αν έχω καταλάβει σωστά, οι Άγγλοι πρέπει να λατρεύουν τα συγκεκριμένα blocks, δηλαδή ολόκληρα κουκουνάρια ή κομμάτια από αυτά που κολυμπάνε στη ρυτίνη.

" />
Στο τρίτο έχει πάρει κομμάτια από τον σκελετό κάποιου κάκτου "cholla", όπως τον ονομάζει, και τα έχει βάλει να κολυμπάνε σε ρυτίνες μωβ απόχρωσης.

" />
Στο τέταρτο όμως, έχουμε ένα μονοκόμματο κομμάτι ξύλου από σκωτσέζικο
elm burl, δεν έχω ιδέα τι ακριβώς ξύλο είναι αυτό, αλλά από όσο το γκουγκλάρισα είναι πανάκριβο.

" />
Όλα αυτά το blocks είναι στο αγγλικό ebay και σε διαστάσεις περίπου 11 x 7 x 4 εκατοστά, που θεωρητικά επαρκούν με άνεση για να φτιαχτεί ένα μοντάκι μονής μπαταρίας απλό, μονής μπαταρίας squonking, και διπλής μπαταρίας απλό.
Από εδώ.