(Το προϊόν ήρθε απευθείας από την OFRF για την παρουσίαση)
(Οι φωτογραφίες μεγαλώνουν κάνοντας κλικ πάνω τους, ώστε να δείτε καλύτερα τις λεπτομέρειες)
Official site Η αρχική συσκευασία περιλαμβάνει τον ατμοποιητή, με διαστάσεις 24mm διάμετρο και 24.5mm ύψος. Δύο ντριπ τιπ διαφορετικού υλικού και χρώματος. Το ένα ντριπ τιπ μάλιστα έχει και μικρότερη διάμετρο από το άλλο. Το buble tank για να έχουμε μεγαλύτερη χωρητικότητα υγρού(3ml). Δύο αντιστάσεις με όλες τις λεπτομέρειες(ωμ, πλέξη, είδος σύρματος) και δύο κομμάτια βαμβάκι.
Ξεκινώντας από το πάνω μέρος του ατμοποιητή βλέπουμε τις τεράστιες εισαγωγές για την αναπλήρωση του υγρού. Δεν θα έχετε πρόβλημα ακόμα και με τις μεγαλύτερες μύτες διαφόρων μπουκαλιών(πχ τα SnV της Fat Ninja).
Το ίσιο τζαμάκι που κάνει τον ατμοποιητή 2ml εγώ προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιήσω γιατί θεωρώ την χωρητικότητα αυτή απαγορευτική και θα προτιμήσω το buble tank με τα 3ml που θα κάνει την ζωή μου λίγο πιο εύκολη.
Οι εισαγωγές αέρα είναι οι πλέον κλασικές σε τέτοιου είδους ατμοποιητή και δεν νομίζω να υπήρχε λόγος για κάτι το διαφορετικό. Ένα μείον ότι με τον ατμοποιητή πάνω στο μοντ είναι δύσκολο να γυρίσεις το airflow control ακόμα και όταν έριξα μπόλικη VG στα δύο oring.
Το στήσιμο του ατμοποιητή είναι παιχνιδάκι και θα τον στήσει πανεύκολα ακόμα και ένας αρχάριος στους επισκευάσιμους. Τέσσερις τεράστιες βίδες κάνουν το πιάσιμο της αντίστασης εύκολη υπόθεση και υπάρχει και μια έξτρα βοήθεια. Το εξωτερικό μέρος δίπλα από κάθε βίδα έχει ένα ανέβασμα στο deck ώστε να μην κουνιέται καθόλου η αντίσταση όταν στήνουμε.
Τα λούκια για το βαμβάκι είναι μεγάλα και με αρκετό βάθος οπότε και η τροφοδοσία αυτού είναι υποδειγματική και δουλεύει ολόσωστα.
Για πρώτο στήσιμο χρησιμοποιήσα μία από τις αντιστάσεις της συσκευασίας(Ni80, 0.3 πυρήνας, frame staple clapton). Οι αντιστάσεις έρχονται με τα ποδαράκια στην ίδια μεριά οπότε πρόσθεσα μία σπείρα για να έχω σωστό στήσιμο. Για το βαμβάκι τώρα δοκίμασα πάλι αυτό της συσκευασίας. Το έκοψα ακριβώς στα όρια του ατμοποιητή και για το συγκεκριμένο βαμβάκι εγώ το αραίωσα λίγο γιατί έκατσε ακριβώς όπως το ήθελα στα λούκια.
Η πρώτη δοκιμή έγινε με το Van Gogh της DVTCH που έχω κάνει αρκετά μπουκαλάκια και ξέρω τι ακριβώς να περιμένω. Περίμενα πολύ χειρότερα από αυτό που μου έδωσε να πω την αλήθεια. Η αντίσταση βγήκε στα 0.35Ω και έπαιξα στα 50W. Μου έδωσε καλή γεύση και δεν μου έκανε mute καμία από τις γεύσεις που περίμενα να πάρω. Smooth τζούρα, η παραγωγή του ατμού ικανοποιητική και με αρκετή ένταση.
Δεύτερο στήσιμο έγινε με τις Ni80 framed staple από Spanos Coils που είχα εύκαιρες και βαμβάκι cotton gods. Έβαλα το ίδιο υγρό με το πρώτο στήσιμο για να δω διαφορές. Εδώ πλέον ο ατμοποιητής ανέβηκε ένα σκαλί στο θέμα γεύσης. Έπαιρνα πάλι όλα τα αρώματα αλλά αυτή την φορά πιο καθαρά. Έπαιζα πλέον και με παραπάνω W οπότε και η παραγωγή ατμού ήταν περισσότερη αλλά η τζούρα παρέμεινε smooth και δεν ένιωσα τον ατμοποιτή να ζεσταίνεται υπερβολικά.
Ας πω για την εμφάνιση για να το βγάλουμε από την μέση και να ασχοληθούμε με την απόδοση του αμέσως μετά. Μου ήρθε σε χρυσό χρώμα και μου αρέσει πάρα πολύ. Ταιριάζει απίστευτα πάνω σε μαύρα μοντάκια και δεν θυμίζει καθόλου φτηνό ατμοποιητή από την Κίνα. Για την τιμή του, η ποιότητα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και έρχεται με τόσα πολλά παρελκόμενα που δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάποιος κάτι ακόμα.
Όταν βγήκε ο συγκεκριμένος, πολλοί τον σύγκριναν σε απόδοση με ντρίπερς οπότε θα συγκριθεί και με αυτούς εκτός των άλλων τανκάτων. Κάποιος με πολύ καλούς γευστικούς κάλυκες ίσως καταλάβει μεγάλες διαφορές αλλά για μένα ναι μεν ένας καλός ντρίπερ μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω αλλά δεν απογοητεύτηκα καθόλου με την απόδοση του Gear στο θέμα γεύσης.
Σε σύγκριση με άλλους τανκ ατμοποιητές, αν το πάρουμε σαν σύνολο από το εύκολο στήσιμο μέχρι την τζούρα του για εμένα κερδίζει τανκάτους επιπέδου Kylin mini. Παρά το μικρό του μέγεθος, εγώ δεν παρατήρησα τρελές θερμοκρασίες σε απανωτές τζούρες, ο αέρας του είναι restricted DL ακόμα και με την εισαγωγή στο φουλ ανοιχτό. Διάβασα επίσης να λένε για spitback αλλά εγώ δεν παρατήρησα κάτι με κανένα στήσιμο.
Να πω ότι τις τελευταίες 2-3 μέρες τον έχω με μία Ni80 fused clapton από SK Coils και για υγρό έχω το Grape Groove της VNV που έχω κάνει αρκετά μπουκαλάκια αλλά πιο πολύ γιατί ήθελα να δω την απόδοση του σε ένα αρκετά διαφορετικό υγρό από τα συνηθισμένα. Συνεχίζει να παίζει δυνατά και είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί του για τανκάτος ατμοποιητής, ο μικρούλης ήρθε για να μείνει.
Για το τέλος σας έχω και μια εκπληξούλα. Θα ανοιχτεί καινούργιο θέμα με κλήρωση για έναν GEAR RTA.
Ολοκαίνουργιος με την ζελατινούλα του ακόμα! Stay tuned.