Tem, άλλη κατηγορία ο hybrid, άλλη ο μίνι μορ. Ο ένας hybrid στοιχίζει 7 ευρώ, ο ένας μίνι στοιχίζει 1,5 ευρώ. Οπότε, ναι, είναι παράλογο να σου κρατήσει ο hybrid μόνο 7 ημέρες - πολύ λίγο για 7 ευρώ - και εξίσου παράλογο να ζήσει ο μικρός μινι 7 ημέρες - μεγάλη διάρκεια ζωής.
Και ακόμη πιο παράλογο είναι πώς η Νομπάκο επέλεξε τους μικρούς να τους πουλάει 1,5 φορά ακριβότερα από τα μαγαζιά του εξωτερικού ( λογική διαφορά), ενώ τους μεγάλους 4 φορές ακριβότερους από έξω! Ισως τελικά αυτό είναι που κάνει μη οικονομική τη χρήση τους.
Γι΄αυτό, όλο και περισσότεροι χρήστες hybrid παροπλίζουν τους μανίσιους κάρτο και στρέφονται αλλού, με πρώτη επιλογή τους μίνι & μορ.
Οσο για το πώς τους καθαρίζουμε, υπάρχουν σχετικά νήματα (ακόμη και για αλλαγή φυτιλιού σε hybrid), εγώ πάντως όσες φορές το δοκίμασα (βράσιμο, οινόπνευμα κλπ) το μόνο που πέτυχα ήταν να πετάξω και τον κάρτο 1 ώρα μετά ΚΑΙ το καινούριο υγρό που τον γέμισα. Γι΄αυτό καταστάλαξα ότι το φτηνό (μίνι & μορ) είναι αναλώσιμο. Το μεγάλο (hybrid) απλά είναι ακατάλληλο για τη δική μου τσέπη.
ΥΓ Χτες για πρώτη φορά μου άντεξε κάρτο σαν του μινι 4,5 ημέρες, σχολαστικά γεμάτος πάντα. Από περιέργεια τον αποσυναρμολόγησα και βρήκα πεντακάθαρο πολυεστέρα, πεντακάθαρο πανάκι, αντίσταση τούμπανο σε όγκο από τα κατάλοιπα και φυτίλι που έγινε θρύμματα στα χέρια μου. Το συρματάκι το καθάρισα και μάλλον δε χάλασε. Το φυτίλι όμως... άστα να παν! Ο κάρτο ήταν του funstore και όταν τον εγχείρισα εξακολουθούσε να βγάζει ατμό και να δίνει χτύπημα, αλλά έβγαζε μέτρια γεύση καμμένου. Εννοείται ότι πετάχτηκε μετά.