vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

382 επισκέπτες, 7 χρήστες
kmitkas, maprix, Buliwyf, dvelev, Doubt, tapantari, kkoumas

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Ατμισμα VS θερμαινομενα.

Αποσυνδεδεμένος haros

• 555
  • Κατα τον Δαιμονα εαυτου.
Απ: Ατμισμα VS θερμαινομενα.
« Απάντηση #150 στις: Νοε 21, 2018, 17:29 »
Οχι, δεν ειναι ιδεα σου, το θερμαινομενο για τον περιγυρο, οντως βρωμαει.
Και οταν παει να το δοκιμασει ατμιστης, φυσικα βρωμαει.
Ομως για τους καπνιστες που εχουν εξουδετερωμενη την οσφρηση απο το τσιγαρο λογικα δεν βρωμαει, αλλιως δεν θα το εκανε κανεις.

Πιανετε ενα αλλο ζητημα, σημαντικο.
Κατα ποσο ειναι ευκολο να κοπει το ατμισμα.
Ναι μεν η συνηθης πρακτικη ειναι η σταδιακη μειωση νικοτινης, αλλα αυτο συνηθως αυξανει την καταναλωση.
Ακομα και σε μηδενικη να καταληξει καποιος, δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ευκολο να το κοψει,(για παντα) γιατι ο εθισμος δεν ειναι μονο χημικος, ειναι και ψυχολογικος.
Βεβαια η απλη λογικη λεει οτι το ατμισμα κοβεται ευκολοτερα απο τα θερμαινομενα.

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• 3883
  • Φύλο: Άντρας
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
« Απάντηση #151 στις: Νοε 21, 2018, 17:34 »
Εγώ να προσθέσω πως ο ένας που ξέρω που κάνει iqos τρώει τρελή παντόφλα για τη μυρωδιά.

Όσον αφορά τον εθισμό στη νικοτίνη και το ατμισμα, η προσωπική μου εμπειρία μου δείχνει τα εξής.

Από το 12 έπεσα στο 9 οταν τα 12αρια άρχισαν να με βαράνε στο λαιμό.

Προσωρινά ανέβηκε η κατανάλωση. Όμως μετά ήρθε στα ίδια, μέχρι που αναγκάστηκα να πάω στο 6 για τον ίδιο λόγο.

Τωρα είμαι στο 4.5

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος TheMadGreek

• Γιώργος
  • 1284
  • Urge to P|U|R|G|E|
« Απάντηση #152 στις: Νοε 21, 2018, 17:55 »
Και γω νόμιζα οτι μόνο σε μένα το θερμαινόμενο μύριζε σαν κλανιά...  :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: Με την ανάρτηση σου απενοχοποιήθηκα!
Όχι απλά κλανια αλλά τελειωμένη κουφια σαπιοκλανια.

Αποσυνδεδεμένος apva

• **
  • 386
« Απάντηση #153 στις: Νοε 22, 2018, 02:59 »
Το θερμαινόμενο κατά τη γνώμη μου απευθύνεται σε καπνιστές με μόνο σκοπό να τους κρατήσει για πάντα στο τσιγάρο, όσο κι αν προσπαθούν να το παρουσιάσουν στη νέα του μορφή σαν κάτι μοντέρνο και πολύ λιγότερο βλαβερό.
Σε αντίθεση με το άτμισμα, δεν μπορεί κάποιος να κατεβάζει σταδιακά και μετρήσιμα νικοτίνη, ούτε και να δοκιμάσει γεύσεις που δεν αφήνουν τσιγαρίλα στο στόμα, ώστε σταδιακά να μπορεί να απεξαρτηθεί εντελώς εφόσον το επιθυμεί.

Η δε δημιουργία ποικιλιών καπνού χωρίς νικοτίνη, ακόμη και εάν ήταν θεωρητικά εφικτή, μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεδομένου του κόστους που συνεπάγεται η βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος και των αναταράξεων που θα επέφερε στην ήδη υφιστάμενη παγκόσμια παραγωγική διαδικασία.

Όσον αφορά το iqos και το βίντεο που παρέθεσα παραπάνω, ρίξτε μια ματιά και σε αυτή τη μελέτη:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29535257

Με απλά λόγια λέει ότι το πολυμερές φίλμ που αποτελεί τμήμα του φίλτρου εκλύει την εξαιρετικά τοξική ακόμη και σε χαμηλές συγκεντρώσεις formaldehyde cyanohydrin.
Μάλιστα το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από τους 90°C, θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή που αναπτύσσεται κατά την κανονική χρήση του προϊόντος.

Αποσυνδεδεμένος Ntinlanden

• 642
« Απάντηση #154 στις: Νοε 22, 2018, 08:24 »
Ατμισμα vs θερμαινομενα.

Στο καπνισμα που το βαζω στην ιδια κατηγορια με το θερμαινομενο δεν ξερω κανεναν, αλλα ουτε κ εγω το εκανα. Νομιζω μιλαμε για την πλειοψηφία.
Μπορει να αλλαζες μαρκες, μπορεί στην αρχη να πειραματιστούν με τη νικοτίνη (βαρια-ελαφριά τσιγαρα ή καπνο) αλλα μετα μενεις εκεί, στη μαρκα σου και στο βαθμο νικοτινης σου. Δεν το μειώνεις σταδιακα, εισαι σταθερός. Το ιδιο φανταζομαι θα ισχύει και στα θερμαινομενα.

Στο ατμισμα τωρα εχω την εντύπωση πως οι περισσότεροι ρίχνουν σταδιακά τη νικοτίνη τους ως φυσικό επακόλουθο, έρχεται μονο του. Μπορει να κολλησεις καπου για καιρο και εδω (πχ 6mg) αλλα και παλι δε μου λεει κατι.
Προσωπικά ξεκινησα με 24mg-18mg οταν παλεύαμε με τα ego και εχω πέσει στο 2-2.5mg. Ηρθε μονο του. Με ενοχλούσε και την εριχνα, δεν το εκανα γιατι ετσι.
Με το τσιγάρο αυτο νομιζω δεν θα γινει ποτε.

Για το θεμα του νηματος αυτο εχω να πω, εκει βρίσκω τη μεγαλυτερη διαφορα περα απο οοοολα τα υπολοιπα που ολοι ξερουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοε 22, 2018, 09:13 από Ntinlanden »

Αποσυνδεδεμένος e-spy

• ex-President my ass...
  • 2490
  • Χιούμορ είναι η τέχνη να κρύβεις τις πληγές σου...
    • 99designs
« Απάντηση #155 στις: Νοε 22, 2018, 17:38 »
Μη βιαστείτε να το θεωρήσετε off-topic. Δεν είναι.

Συζητάμε συνέχεια για τον εθισμό στη νικοτίνη κλπ. κλπ.

Προσωπική μου άποψη, και τη διατυμπανίζω εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια, είναι πως ο εθισμός στη νικοτίνη είναι ο μικρότερος (για να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη "αστείος" και με πάρετε με τις πέτρες) από τους εθισμούς που δημιουργούνται με το παραδοσιακό κάπνισμα. Ως γνωστόν ο οργανισμός χρειάζεται μόλις 3 ημέρες για να απεξαρτηθεί από την νικοτίνη. Μιας και τα επιστημονικά δεδομένα δεν αμφισβητούνται, θα ήταν πανεύκολο να το κόψουμε όλοι. 3 μερούλες αποχή και πάπαλα...

Ο εθισμός στο "χτύπημα" (στο λαιμό) για παράδειγμα είναι σημαντικότερος, και δεν προκαλείται μόνο από την νικοτίνη.

Αυτός όμως που είναι σχεδόν ανίκητος είναι ο συμπεριφορικός εθισμός. Αυτός που προκαλείται από τις κινήσεις των χεριών μας, από την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεών μας, αλλά και τη σύνδεση του τσιγάρου με συγκεκριμένες στιγμές, καταστάσεις και συναισθήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που λύσεις όπως επιθέματα νικοτίνης, τσίχλες νικοτίνης, και άλλα τέτοια έχουν αποτύχει παταγωδώς. Άμα σε στήσει το αμόρε στο ραντεβού δεν κολλάς ένα επίθεμα στο κούτελο από τα νεύρα σου. Ανάβεις τσιγαράκι.

Αν δεχτούμε τα παραπάνω (ΑΝ λέω, ΑΝ) τότε το άτμισμα υπερέχει του θερμαινόμενου, μιας και το δεύτερο σε κρατάει εγκλωβισμένο σχεδόν στους ίδιους εθισμούς με το παραδοσιακό τσιγάρο. Το άτμσιμα ίσως σου δημιουργήσει κάποιους νέους (π.χ. τον εθισμό του να αγοράζεις συνέχεια τζιτζιμπλίκια, σε μια αέναη αναζήτηση του Άγιου Δισκοπότηρου του ατμίσματος - ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ - ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ), αλλά σε κάθε περίπτωση είναι συντριπτικά πιο ακίνδυνοι.

Αποσυνδεδεμένος haros

• 555
  • Κατα τον Δαιμονα εαυτου.
« Απάντηση #156 στις: Νοε 22, 2018, 18:29 »
Συμφωνω με ολα, αλλα οχι με την τελευταια παραγραφο.
Δεν μπορω να μιλησω για αλλους, αλλα κρινοντας απο τον εαυτο μου η συμπεριφορικη-ψυχολογικη εξαρτηση που ειχα απο το τσιγαρο οταν ημουν καπνιστης μεταφερθηκε αυτουσια στο ατμισμα.
Οταν ειμαι πχ εξω με παρεα θα ατμισω περισσοτερο, οταν εχω στεναχωριες η προβληματα επισης.
Οταν νοιωθω οτι το παρακανω, εχω ενα τανκακι με μηδενικη σκετη βαση, γιατι η πιπιλα ειναι οντως και θεμα ψυχολογικο και οχι τοσο για την προσληψη νικοτινης.

Αποσυνδεδεμένος caros

• 1715
« Απάντηση #157 στις: Νοε 22, 2018, 19:53 »
Το θερμαινομενο ειναι τσιγαρο. Και εχει κατασκευαστει οπως ειπωθηκε παραπανω οχι για τη διακοπη του συμβατικου καπνισματος αλλα σε πρωτο βαθμο για την ανακοπη της προοδου του ατμισματος και σε δευτερο βαθμο για τη διατηρηση του καταναλωτη στο συμβατικο τσιγαρο. Ενω λοιπον το ατμισμα διατηρει ολη την κινησιολογια του καπνισματος που αποτελει και τον πιο βαρυ εθισμο οπως επισης ειπωθηκε παραπανω, σε απομακρυνει απο το συμβατικο τσιγαρο γιατι απλα δεν εχει καμια σχεση με αυτο. Αντιθετα το θερμαινομενο σε κραταει σε αποσταση αναπνοης απο το συμβατικο τσιγαρο και ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι καποια στιγμη η υποτροπη-κατρακυλα απο τον χρηστη πισω στο συμβατικο ειναι δεδομενη. Πραγματικα το θεωρω σχετικα απιθανο καποιος να κοψει το τσιγαρο μακροπροθεσμα με το θερμαινομενο. Σε ενα δυο χρονακια αν παρουσιαστουν σχετικες σοβαρες ερευνες για τη διακοπη του τσιγαρου μεσω του θερμαινομενου, θεωρω οτι κατι τετοιο θα δειξουν τα αποτελεσματα.

Αποσυνδεδεμένος Christos Z

• **
  • 175
  • To Vape or Not To Vape
« Απάντηση #158 στις: Νοε 22, 2018, 20:38 »
Οι περισσότεροι για να μην πω όλοι που πάνε στο θερμαινόμενο το κάνουν γιατι εχουν πειστεί ότι ειναι πιο υγιεινό από το τσιγάρο κι όχι γιατί θέλουν να το κόψουν.
Επίσης ένα πολυ μεγάλο ποσοστό θεωρεί ότι είναι πιο υγιεινό από το άτμισμα

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• Βρε, βρε! Μια
  • 2968
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #159 στις: Νοε 22, 2018, 21:07 »
Έτσι είπε στον σημερινό ταξιτζή μια πελάτισσα που κρατούσε Iqos. Της το είπε, λέει, ο πνευμονολόγος της!   :angry_orange:
Ε, του έριξα ένα λογίδριο που κράτησε όλη την κούρσα...

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

• 2200
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #160 στις: Νοε 22, 2018, 21:19 »
Σε εσένα πήγε κι έπεσε?  :lotpot:

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Άλεξ

• 3883
  • Προβοκάτορας και ισοβίτης - Watch Out!
« Απάντηση #161 στις: Νοε 22, 2018, 21:31 »
Δεν ξαναπαίρνω κούρσα άλλο πρόεδρα, μα τω θεώ!

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Ntinlanden

• 642
« Απάντηση #162 στις: Νοε 22, 2018, 22:31 »
Δείτε το και απο την άλλη μεριά.
Δεν φαντάζεστε τι ακούω κάθε μέρα απο τον κόσμο όταν με βλέπουν με τα ατμιστήρια μου στο αυτοκίνητο (ταξι).
Το πέταξε το και μου πε μένα ο γιατρός (οτι είναι χειρότερα από το ΚΤ) είναι κλισέ πια.
Φυσικά δεν ατμιζω πότε με πελάτη. Εαν μου ζητήσει να καπνίσει τότε θα ακολουθήσω με το ατμιστηρι μου.
Εννοείτε πως εκείνος είναι που ξέρει περισσότερα απ όλους ότι είναι χειρότερο και προκαλεί υγρό στο πνεύμονα.

ps. εγώ είμαι ο ταξιτζής όχι ο πελάτης
« Τελευταία τροποποίηση: Νοε 22, 2018, 22:44 από Ntinlanden »

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• Βρε, βρε! Μια
  • 2968
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #163 στις: Νοε 22, 2018, 22:34 »
Στην πράξη, ο ταξιτζής ήταν ευγενέστατος και είχε ενδιαφέρον να ακούσει. Μου είπε πως το σκέφτεται και ψάχνει λύση για το τσιγάρο.  :)
Το ζήτημα είναι τι κάνεις με όλη αυτή την παραπληροφόρηση, και μάλιστα όταν προέρχεται από γιατρούς.
Είμαστε καλύτερα από το 2013 αλλά όχι πολύ καλύτερα.

Αποσυνδεδεμένος bretsos

• **
  • 282
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
« Απάντηση #164 στις: Νοε 22, 2018, 22:40 »
Εγώ πάλι θεωρώ πως αυτό το πράμα που έχουν μέσα αυτά τα τσιγάρα δεν είναι μονο καπνά, ειναι και κάτι άλλο....
Ρίξε τον καπνό από ένα τέτοιο τσιγάρο σε ένα ποτήρι νερό και δες τι γίνεται...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 132 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 20161 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 1013 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 877669 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 361851 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 466177 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1907601 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 519167 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1565 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 375206 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 701412 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ
Ατμιστική - ταξιδιωτική εμπειρία στο εξωτερικό [Άτμισμα δημοσίως] 19 19933 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 04, 2025, 01:38
από Antiprosopos