Διάλειμμα για προαυλισμό στην πσειρού και πάμε σε μία παρουσίαση για να περνάει η ώρα. Μετά θα πάω στην μπαρμπουτιέρα του [member=7533]drum[/member] για την συνέχεια.
Βγήκε επιτέλους ο πολυαναμενός διάδοχος του Hadaly, της πιο αναλυτική μηχανής γεύσεως που έχω γνωρίσει προσωπικά και όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο έσπευσα να τον αγοράσω και να προτρέξω να ανοίξω αυτό το νήμα για να συζητήσουμε ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον κομμάτι στον μαγικό κόσμο του squonking.
Ο λόγος για τον Citadel RDA. Πρόκειται για έναν RDA 22mm μονής αντίστασης, ο οποίος μας έρχεται στο κλασσικό πουγκάκι της Psyclone, παρέα με ένα σετ βιδάκια, ένα σετ orings και έναν τυφλό πόλο, ώστε να τον κάνεις dripper αν θες, μιας και έρχεται με ενσωματωμένο τον bf πόλο.
Από πλευράς αέρα μπορεί να χαρακτηριστεί από αεράτος τσιγαρίσιος μέχρι μέτριος πνευμονικός και για να δώσω ένα μέτρο,
είναι λίγο πιο αεράτος από τον Hadaly. Έχει τέσσερις βίδες για να μπορείς να στρίψεις όπως θες την αντίστασή και οι δίοδοι του αέρα είναι σχεδιασμένες στα πρότυπα του Hadaly, αλλά με οδηγούνται υπό γωνία προς την αντίσταση. Το όλο σκηνικό το συμπληρώνει ένα ultem καπάκι που μπαίνει πάνω από την αντίσταση μικραίνοντας τον χώρο ατμοποίησης.
Δεν θα πω πολλά, αφήνοντας πολύ χώρο για συζήτηση, αλλά θα αναφερθώ σε αυτά που βίωσα με αυτόν τον ατμοποιητή. Θυμάμαι, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ για να ψαχτώ στους επισκευάσιμους, είχα ρωτήσει για έναν γευστικό RDA, εύκολο για χρήστη που δεν ξέρει. Τότε ο αγαπητός [member=17383]pugsang[/member] είχε κόψει την όποια προοπτική συζήτησης λέγοντας «πάρε Hadaly». Όντως, τον άκουσα και γεννήθηκε ένας έρωτας από την πρώτη τζούρα.
Από τότε δεν έχω ερωτευτεί πολλές φορές παρά μονάχα με τον Phenomenon, όμως αυτός δεν ήταν ένας έρωτας της πρώτης τζούρας, αλλά μια σταδιακά χτισμένη αγάπη.
Αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα που είχα βιώσει με τον Hadaly το βίωσα και τώρα με τον πραγματικό διάδοχό του, τον Citadel. Γύρισα σπίτι και σκέφτηκα τι να του βάλω. Τελικά κατέληξα στο Framed Staple Coilology 2-28/4 - .1*3/36, το οποίο βλέπεται και στις φωτογραφίες. Βαμβάκωσα και ξεκινήσαμε τις δοκιμές υγρών. Πέρασαν από πάνω του διάφορα περίπλοκα υγρά. Από το Over The Rainbow και το Gandalf στις σκληρές αρωματικές ταμπακιέρες, που αντικειμενικά έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τους ατμοποιητές, όπως και να το πάρεις.
Το συμπέρασμά μου είναι ότι πρόκειται για έναν σούπερ αναλυτικό ατμοποιητή, που από δω και πέρα θα είναι το δοκιμαστήριό μου, μαζί με τον Phenomenon. Δίνει πραγματικά όλα τα στοιχεία του υγρού με την μία, ενώ η ένταση της γεύσεώς του είναι πραγματικά από άλλον πλανήτη. Βάζει κάτω και τον προκάτοχό του, τόσο σε ανάλυση, όσο και σε ένταση, αλλά και όλους τους άλλους σύγχρονους RDA που έχω δοκιμάσει.
Όσον αφορά την Squonking λειτουργία του, παρότι δεν πήγα επίτηδες να τον πλημμυρίσω τον βλέπω πολύ πιο ασφαλή από τον προκάτοχό του.
Οι θερμοκρασίες του διατηρήθηκαν κόσμιες παρά την πιπίλα και το γουρούνι που ψηνόταν μέσα του στα 45W.Πάμε τώρα στο ultem καπάκι… Μιλάμε για τρελή διάφορα. Αν του το βγάλεις και ατμίσεις χωρίς αυτό, χάνεις τόσο σε ανάλυση όσο και σε ένταση γεύσεως. Πραγματικά γίνεται ένας άλλος ατμοποιητής με αυτό και είναι ένα πραγματικά χρησιμότατο εργαλείο που απογειώνει τον ατμοποιητή.
Πάμε να πούμε και δύο αρνητικά: Α) Το ultem καπάκι που μόλις αναφέραμε είναι λίγο δύσκολο στην εξαγωγή, ιδιαιτέρως όταν βραχεί από υγρό και αυτό και ο υπόλοιπος ατμοποιητής. Θέλει νυχάκι για να βγει.
Β) Το στήσιμό του, παρότι παιχνιδάκι, θέλει να κόψεις από πριν στο σωστό μήκος τα πόδια της αντίστασης. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που είχε ο Skyfall για όσους είχαν δει την σχετική παρουσίαση στο forum μας.
Γ) όπως και ο Hadaly, για να πάρεις το 100% πρέπει να κατεβάσεις την αντίσταση στα τάρταρα, πολύ χαμηλά, σχεδόν να ακουμπήσει deck. Κανονικά θα έπρεπε να παρέχεται ένα εργαλείο για να το κάνεις αυτό. Εγώ το έκανα με ένα αλενάκι κοντό που είχα, αλλά τέλειο για αυτή τη δουλειά θα ήταν το εργαλείο του Berserker. Πιστεύω η Psyclone θα έπρεπε να δίνει κάτι παρόμοιο.