vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

479 επισκέπτες, 5 χρήστες
fisikos1981, manoslykos, Buliwyf, grag, I.P

Συζήτηση για έρευνες και άρθρα σχετικά με τα η.τ.

Αποσυνδεδεμένος Dr Farsalinos

• 892
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Συζήτηση για έρευνες και άρθρα σχετικά με τα η.τ.
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 23, 2016, 21:04 »
Απλά τα πράγματα αδερφέ.

1. Εάν πιστεύεις ότι λέω ψέματα, αλλά εκτιμάς τη γνώμη των πνευμολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, πας μόνος σου και ρωτάς. Τζάμπα είναι. Τι έχεις να χάσεις?

2. Εάν πιστεύεις ότι λέω ψέματα και δεν εκτιμάς ταυτόχρονα και τη γνώμη των πνευμολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, θεωρώντας πως μόνος σου με το ιντερνετ κάνεις ..καλύτερη δουλειά από δαύτους και τα ξέρεις καλύτερα τα πράγματα γενικά για τους πνεύμονες (!), τότε μείνε να ψάχνεις στο ιντερνετ. Keep up!

3. Όχι άλλο Φαρσαλινό please, αυτός πάει και μιλάει στη Nobacco, δεν τον εμπιστεύομαι. (άποψή μου, εσύ εάν τον εμπιστεύεσαι, με γεια σου με χαρά σου, πάντως δεν είναι πνευμονολόγος, μα καρδιολόγος)

4. Τι εννοείς τι ήρθα να κάνω στο φορουμ? Δεν κατάλαβα δηλαδή, στο φόρουμ αυτό επιτρέπεται να γράφουν μόνο όσοι εκθειάζουν το άτμισμα? Εσύ δηλαδή τί κάνεις στο φορουμ? Διαφημίζεις το ηλ. τσιγάρο? Έλεος, την άποψή μου λέω, τουλάχιστον ας μην είστε τόσο πολέμιοι με την απέναντι ..όχθη μερικοί.

Στην τελευταία συζήτηση του πνευμονολόγου στον ΑΝΤΕΝΝΑ, το μόνο επιχείρημα που ακούστηκε κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι πως το πουλάνε οι καπνοβιομηχανίες. Φοβερό ιατρικό και επιστημονικό επιχείρημα αυτό. Επιπλέον αναρωτιέμαι, οι καπνιστές δεν ξέρουν ότι τα τσιγάρα που αγοράζουν κάθε μέρα τα φτιάχνουν οι καπνοβιομηχανίες? Το ζήτημα είναι ποιος το πουλάει ή τί είναι? Αφήστε που αυτό με τις καπνοβιομηχανίες είναι επίσης ψέμα διότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν μικρό ποσοστό της αγοράς, και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα προϊόν ηλεκτρονικού τσιγάρου της καπνοβιομηχανίας.

Όσο για τη Nobacco, φυσικά και θα πάω σε όποιον με καλεί. Και στη Nobacco, και στην Ευρωπαϊκή και Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία, και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και στον FDA (έχω πάει σε όλα αυτά, δεν τα αναφέρω τυχαία).
Και καπνοβιομηχανία να με καλέσει, θα πάω να μιλήσω. Δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα...

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 23, 2016, 21:24 »
Άστα γιατρέ, το πρόβλημα το κατάλαβε μόνο το τρολ.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν κάναμε πλάκα ή αν εκτελούσαμε υπηρεσία...  ;)

Αποσυνδεδεμένος mindtrapper

• 1374
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 23, 2016, 23:27 »
Δρ. Φαρσαλινέ όταν βρεθείτε πάλι στις Η.Π.Α. μπορείτε να διευκρινίσετε σε κάποιον αρμόδιο ότι το vaping δεν έχει σχέση με THC και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών πέρα της νικοτίνης, επειδή βλέπω σε διάφορα sites και στην κοινή τους γνώμη να αναφέρετε συχνά κάτι σαν: "He was vaping at a public event, why was he wasted in public" και άλλα ωραία.

Αποσυνδεδεμένος atmismos

• *
  • 38
  • Το πιο βίαιο στοιχείο της κοινωνίας είναι η άγνοια
    • Atmismos
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 24, 2016, 01:05 »
Τρυφωνα τζαμπα μπαινεις σε τετοια διαδικασια.
Δεν προκειται να διαβασει τπτ.
Εκανε εγγραφή τον Οκτώβριο και μπηκε ξανα χθες σε συγκεκριμενο νημα αφου το επελεξε μετα απο κοπους και βασανα  και συμφωνα με μια άκρως απόρρητη ερευνα που ανακαλυψε και που ακομα δεν αναρτηθηκε πουθενα   
Ο μπαγασας με το πρωτο μηνυμα βουρ στον πατσα επεσε

Μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι ;)

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 24, 2016, 14:24 »
1. Ο εθισμός της νικοτίνης, εν μέρει έχει διογκωθεί, διότι έχει ενσωματώσει και τον εθισμό από τον τρόπο πρόσληψής της( ψυχικός ή γνωσιακός εθισμός του καπνίσματος). Αν ο λόγος που καπνίζαμε ήταν κυρίως η νικοτίνη, θα ήταν παιχνιδάκι η διακοπή του με την πρόσληψη νικοτινούχων σκευασμάτων. Για τον ίδιο λόγο πιστεύω πως είναι πολύ-πολύ ευκολότερο (απ' ότι φανταζόμαστε) το πέρασμα σε μηδενική, από την πλήρη διακοπή του ατμίσματος. Η φυσική εξάρτηση της νικοτίνης και τα ηπιότατα σημεία στέρησης εξαντλούνται εντός 2-4 ημερών!
ΔΕΝ είμαστε νικοτινομανείς!!! Είμαστε ΠΡΩΗΝ καπνιστές!!!
Όλα τα ιατρικά & παραϊατρικά βοηθήματα για τη διακοπή του καπνίσματος (πλην βελονισμού) τη νικοτίνη έχουν σαν όπλο ή σαν στόχο.
Το πέρασμα σε υγρά 0mg δεν είναι εύκολο, έχω δοκιμάσει.
Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω πως έχω πρόβλημα, είναι το πρώτο βήμα προς την απεξάρτηση.
Είμαι ο Κώστας και είμαι νικοτινομανής. (ΑΑ style)

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
« Απάντηση #155 στις: Φεβρουαρίου 04, 2016, 10:45 »
Και όλα τα παραπάνω ...έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας...

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

• 2186
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #156 στις: Φεβρουαρίου 04, 2016, 11:01 »
Όλα τα ιατρικά & παραϊατρικά βοηθήματα για τη διακοπή του καπνίσματος (πλην βελονισμού) τη νικοτίνη έχουν σαν όπλο ή σαν στόχο.
Το πέρασμα σε υγρά 0mg δεν είναι εύκολο, έχω δοκιμάσει.
Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω πως έχω πρόβλημα, είναι το πρώτο βήμα προς την απεξάρτηση.
Είμαι ο Κώστας και είμαι νικοτινομανής. (ΑΑ style)
Και όμως το τσιγάρο κόβεται, ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Θέλουμε? Το είχα κόψει 2 χρόνια αλλά ξανακύλησα...Παίζει ρόλο η ψυχολογική εξάρτηση, η σύνδεση κάθε καλής ή κακής στιγμής με το κ.τ. ή το η.τ.... Ούτε σε μηδενική μπορώ να πάω αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο, τη στιγμή που το η.τ. δεν φαίνεται να με ενοχλει...Κάποιες σκέψεις... :)

Αποσυνδεδεμένος Doubt

• 2815
« Απάντηση #157 στις: Φεβρουαρίου 04, 2016, 11:18 »
Υπάρχουν άνθρωποι που το λένε ξεκάθαρα "δεν θέλω να το κόψω", πχ ο αδελφός μου που είχε δοκιμάσει σετακι evod 2 χρόνια πριν. Ξαναγύρισε στο τσιγάρο και αφού στο μεταξύ διαγνώστηκε με υπέρταση και παίρνει φάρμακα (45 ετών) έχει τώρα ένα istick+ναυτίλο, αλλά καπνίζει κιόλας. Ένας φίλος πάλι, λίγο πολύ τα ίδια.
Ε! δεν θα γίνω και ιεροκήρυκας του ηλεκτρονικού.  Όπως στρώνει κανείς, θα κοιμηθεί στην τελική. Εμένα ίσως απλά να ήρθε η ώρα μου λίγο νωρίτερα.

takkat, αν θυμάμαι καλά είσαι γιατρός στο ΕΣΥ. Τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος με τη φαρμακευτική αγωγή που δίνουν, έχουμε κάποια στοιχεία για το ποσοστό επιτυχίας τους;

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #158 στις: Φεβρουαρίου 04, 2016, 14:42 »
Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η νικοτίνη είναι μόνο ένας από τους παράγοντες του εθισμού στο τσιγάρο αλλά και το ΗΤ.
Όμως είναι γεγονός πως όταν χαμηλώνω νικοτίνη μετά από λίγες ώρες (ή το πολύ μέρες) μου λείπει και αναγκαστικά την ξανανεβάζω. Άσχετα από το πόσο πιπίλα κάνω. Δεν είναι τόσο απλό, ούτε είναι αμελητέα η επίδρασή της.

Αποσυνδεδεμένος takkat

• **
  • 218
« Απάντηση #159 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 00:34 »
Υπάρχουν άνθρωποι που το λένε ξεκάθαρα "δεν θέλω να το κόψω", πχ ο αδελφός μου που είχε δοκιμάσει σετακι evod 2 χρόνια πριν. Ξαναγύρισε στο τσιγάρο και αφού στο μεταξύ διαγνώστηκε με υπέρταση και παίρνει φάρμακα (45 ετών) έχει τώρα ένα istick+ναυτίλο, αλλά καπνίζει κιόλας. Ένας φίλος πάλι, λίγο πολύ τα ίδια.
Ε! δεν θα γίνω και ιεροκήρυκας του ηλεκτρονικού.  Όπως στρώνει κανείς, θα κοιμηθεί στην τελική. Εμένα ίσως απλά να ήρθε η ώρα μου λίγο νωρίτερα.

takkat, αν θυμάμαι καλά είσαι γιατρός στο ΕΣΥ. Τα ιατρεία διακοπής καπνίσματος με τη φαρμακευτική αγωγή που δίνουν, έχουμε κάποια στοιχεία για το ποσοστό επιτυχίας τους;

Είμαι γιατρός, Δ/ντης παθολογικής κλινικής, αλλά όχι στο ΕΣΥ. Οι μελέτες για την επιτυχία διακοπής καπνίσματος, στα Ιατρεία διακοπής, αναφέρουν ότι η αποτελεσματικότητα δεν ξεπερνά το 20% - 25% και αυτό για τον πρώτο χρόνο.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως η νικοτίνη είναι μόνο ένας από τους παράγοντες του εθισμού στο τσιγάρο αλλά και το ΗΤ.
Όμως είναι γεγονός πως όταν χαμηλώνω νικοτίνη μετά από λίγες ώρες (ή το πολύ μέρες) μου λείπει και αναγκαστικά την ξανανεβάζω. Άσχετα από το πόσο πιπίλα κάνω. Δεν είναι τόσο απλό, ούτε είναι αμελητέα η επίδρασή της.

Φυσικά και δεν είναι απλό!
Όμως, αυτό που υποστηρίζω, είναι πως ευκολότερα μηδενίζεις την νικοτίνη, παρά να διακόψεις εντελώς το η.τ.. Γιατί ο εθισμός είναι και εκτός νικοτίνης, της οποίας επιμένω δεν είναι τόσο ισχυρός!
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 06, 2016, 00:43 από takkat »

« Απάντηση #160 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 13:24 »
Μάλλον είμαι αντίθετο παράδειγμα. Κάτω από 10 mg ανα ml δεν μπόρεσα να πέσω. Δεν με ικανοποιούσε. Για μηδενική δεν το συζητώ καν (μηδενικό χτύπημα, μηδενική απόλαυση). Σήμερα διανύω την 3η μέρα χωρίς Η.Τ. και χωρίς πρόσληψη νικοτίνης με οποιονδήποτε τρόπο.  :D

Αποσυνδεδεμένος tiamat

• *
  • 19
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όλα είναι ατμός.
« Απάντηση #161 στις: Φεβρουαρίου 06, 2016, 21:46 »
Πάντως πιστεύω ότι δεν υπάρχει πια ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα, τουλάχιστον όταν το αντικείμενο της μελέτης θίγει τα πολύ μεγάλα συμφέροντα. Γι' αυτούς είμαστε αναλώσιμοι. Κι όσες φωνές πάνε να υψωθούν, βρίσκουν τρόπο να τις θάψουν παντοιοτρόπως. Εγώ στέκομαι στο ότι με δυό μήνες η.τ. σταμάτησα να βήχω σα παλιόγρια, αναπνέω σαν άνθρωπος και κοιμάμαι ήσυχα τα βράδια χωρίς να πετάγομαι από ταχυπαλμίες. Με τα υπόλοιπα δε βγάζω άκρη....

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #162 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 16:21 »
Δεν το έχω ψάξει, μόλις το έμαθα για όποιον ενδιαφέρεται:
Υπάρχει σελίδα που λειτουργεί κάπως σαν το Pirate Bay αλλά για επιστημονικές μελέτες που κανονικά είναι επί πληρωμή. Αρχικά την έστησε το 2011 μια Ρωσίδα επιστήμονας που θύμωσε όταν κατάλαβε πως χρειαζόταν να δώσει μια περιουσία για να βρει πηγές για την μελέτη της.
Η σελίδα είναι η http://sci-hub.io/
Το διάβασα σε αυτό το άρθρο:
http://www.sciencealert.com/this-woman-has-illegally-uploaded-millions-of-journal-articles-in-an-attempt-to-open-up-science

Πιθανότατα να μπορεί να βρει κανείς εκεί και πλήρεις έρευνες για το ΗΤ που κανονικά δεν βρίσκεις δωρεάν. Η ίδια θεωρεί πως είναι αισχρό να παρεμποδίζεται η γνώση από υπερβολικά ποσά για επιστ. μελέτες. Μπορεί να κοστίζουν πάνω από $30 η μία ενώ ένας επιστήμονας συχνά θα χρειαστεί δεκάδες ή και εκατοντάδες για να κάνει την δουλειά του. Ακόμα και ιδρύματα όπως το Harvard ή το Cornell δυσκολεύονται να βρουν τους πόρους για να παραμένουν ενημερωμένα.

Αποσυνδεδεμένος akpe

• 653
« Απάντηση #163 στις: Φεβρουαρίου 13, 2016, 16:55 »
Μόλις βρήκα αυτό:

http://arstechnica.co.uk/science/2016/02/e-cigs-shut-down-hundreds-of-immune-system-genes-regular-cigs-dont/

«After comparing genetic information swabbed from the noses of smokers, vapers, and non-users of both, researchers found that smoking suppresses the activity of 53 genes involved in the immune system. Vaping also suppressed those 53 immune genes—along with 305 others. The results were presented Friday at the annual conference of the American Association for the Advancement of Science in Washington».

Δεν έχω το χρόνο να το ψάξω περισσότερο  :(  Αν και εκ πρώτης όψεος και χωρίς να παίρνω θέση για τη συγκεκριμένη έρευνα (η οποία -δεν έχει- ολοκληρωθεί) δεν βρήκα πουθενά πληροφορίες για υγρά, τύπο ατμίσματος κ.λπ....

Αποσυνδεδεμένος atmistis

• 1462
« Απάντηση #164 στις: Φεβρουαρίου 16, 2016, 07:51 »
και θα διαδοθεί βέβαια παντού, ακόμα και σε τεχνολογικο φόρουμ το είδα http://www.insomnia.gr/_/articles/διάφορα/επιστήμη/τα-ηλεκτρονικά-τσιγάρα-“απενεργοποιούν”-εκατ-r11119

Έχει συζητηθεί ήδη εδώ: http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,1103.msg955951.html#msg955951
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2016, 13:53 από Atmos »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359801 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 998 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114209 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450029 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374727 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328099 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1067 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29344 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99911 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F