Έχουν κυκλοφορήσεις τόσοι διαφορετικοί φορτιστές ως τώρα για το EVO που έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Πιθανόν η εταιρία να αναβαθμίζει κάθε φορά το προϊόν της και αυτός να είναι ο λόγος αλλά πάνω σ' αυτό έχω κάποιες παρατηρήσεις.
Πριν μια βδομάδα περίπου που είχαμε μια συνάντηση με τον Τόλη και τον Κώστα στα Τρίκαλα! ανακάλυψα τελικά γιατί σε πολλούς φαίνεται περίεργο που λέω ότι το EVO φορτίζει σε 20 λεπτά με μισή ώρα το πολύ. Και συμφώνησε και ο Τόλης απόλυτα:
Ο λόγος είναι ο φορτιστής. Παρακάτω βλέπετε τον φορτιστή "
ασημένια σφαίρα" που φορτίζει πάρα πολύ γρήγορα (από τη θύρα USB του υπολογιστή). Δεν του φαίνεται καθόλου, είναι η πιο απλή κατασκευή που έχει γίνει. Ούτε λαμπάκια ούτε τίποτα. Κι όμως φορτίζει
αστραπιαία!
Το κακό είναι ότι
έχει αποσυρθεί πια εδώ και καιρό (οι δικοί μας είχαν αγοραστεί κάπου στον Ιανουάριο από Αγγλία τότε) αλλά αν τον πετύχετε σε κανένα site, χτυπήστε τον κατευθείαν. Δεν ξέρω βέβαια πόσο υγιεινό είναι αυτό για τις μπαταρίες να φορτίζουν τόσο γρήγορα αλλά εγώ δεν είδα κάποια σημαντική πτώση.
Σε ξένα sites, τότε, μερικοί τον είχαν χαρακτηρίσει ως γελοία κατασκευή και ίσως και να είναι αυτός ο λόγος που αποσύρθηκε.
Βουαλά:
Δεύτερος σε ταχύτητα ερχόταν ο
φορτιστής πρίζας-USB, που είχα αναφέρει και παλιότερα, από την
DealExtreme. Πρέπει βέβαια να του κοτσάρεις και τον μικρό USB φορτιστή της Intellicig που βιδώνει πάνω του η μπαταρία. Δυστυχώς μου έπεσε προχτές στο πάτωμα και χάλασε!
Και στους δύο παραπάνω φορτιστές, η μπαταρία (το
LED της) αναβοσβήνει 5 φορές όταν αρχίζει η φόρτιση, μετά σβήνει όση ώρα φορτίζει και στο τέλος, όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση, μένει αναμμένη. Το λαμπάκι του φορτιστή της DX δεν παίζει κανένα ρόλο (είναι μόνιμα πράσινο).
Ο επόμενος σε ταχύτητα (πολύ πιο αργός από τους δύο προηγούμενους όμως) είναι ο
λευκός φορτιστής πρίζας της Intellicig συνδυασμένος με το USB με το λαμπάκι. Σε αυτόν τον φορτιστή, το LED της μπαταρίας δεν ανάβει στο τέλος αλλά παρατηρούμε το λαμπάκι του USB (όχι του λευκού τμήματος που μπαίνει στην πρίζα). Όταν το λαμπάκι του USB γίνει πράσινο, έχει ολοκληρωθεί η φόρτιση.
Και βέβαια πρέπει να αναφέρω και τα
μικρά USB φορτιστάκια όπου έχουμε δύο παραλλαγές που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα: μία χωρίς λαμπάκι και μία με λαμπάκι. Σε συνδυασμό με φορτιστή πρίζας δουλεύουν ΟΚ αλλά όταν τα βάζω κατευθείαν στη θύρα USB του PC, δουλεύουν όποτε τους καπνίσει. Άλλες φορές φορτίζουν και άλλες όχι και επειδή αρκετές φορές την έχω πατήσει, δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ απευθείας στο PC.
Αυτοί οι φορτιστές έχουν περάσει από τα χέρια μου ως τώρα και αυτά έχω παρατηρήσει σχετικά με τις φορτίσεις μπαταριών του EVO. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα.