Ωραια! Ηθελα να ανοιξω και εγω ενα thread με τις προσωπικες μου αποψεις, ακομα καλυτερα που υπαρχει αυτο. Θα ανανεωνω το παρον ποστ καθε φορα που δοκιμαζω και κατι ωστε να ειναι συγκεντρωμενα εδω ολα τα συμπερασματα μου....
Να πω γιατι ισως παιζει ρολο στο να γινουν κατανοητα τα "γουστα" μου οτι καπνιζα marlboro και ψιλοαπεχθανομουν (οταν εκανα τρακα) τα camel, με μπουχτιζανε οι περισσοτεροι καπνοι για στριψιμο.
Ξεκαθαριζω οτι ειμαι κ εγω νεος, κ ως τετοιος, θα εκλαβετε τις αποψεις μου για τα προιοντα που εχω μεχρι στιγμης δοκιμασει.
Οι δοκιμες γινονται ολες με:
- Mystique Valuto 18mg (80% PG/ 20% VG), σε μερικους εχω δοκιμασει κ ενα υγρο με περισσοτερη VG (30%)
- μπαταριες eGo 650mah τυπου 510 (κλασσικες eGo-T μπαταριες)
+ ευκολια αναπληρωσης υγρου
+ γευση, χτυπημα
+ αερατη τζουρα
αρνητικα
- διαρροες προς το στομα
- γευση καμμενου αν δεν εισαι πεπειραμενος χρηστης
-αν εισαι εντελως ανυποψιαστος κ αρχαριος, καμμια φορα τοποθετωντας το στομιο-τανκ στον ατμοποιητη αυτο δε "τρυπαει" σωστα (η καθολου) με αποτελεσμα να ατμισεις ενα σκετο στεγνο φιτιλι....θελει προσοχη....και οπωσδηποτε καθε αρχαριος να ειναι ενημερωμενος οτι πρεπει το "καπακακι" του τανκ να "τρυπησει" ωστε να περνα το υγρο στο φιτιλι...Εγω προσωπικα αναγκαστηκα να περιεργαστω το καπακι με μια "φαλτσετα" κ με την αμφιβολια μηπως ειμαι μακακας κ εχει καποιου ειδος "πορο" κ οτι δεν θα επρεπε να το τρυπησω.
Γενικα: ηταν το πρωτο μου η.τ. κ το οποιο γρηγορα αντικατεστησα λογω των διαρροων στο στομα κ της φοβιας που απεκτησα οτι το "στομιο-τανκ" ενδεχομενως να φυγει απο τη θεση του κατα τη μεταφορα του η.τ. (δεν ασφαλιζει με καποιο τροπο κ το γεγονος οτι απλα "σφιγγει" στον κωνο δεν μου εδωσε την εντυπωση ασφαλους συστηματος). Παρ'ολα αυτα δεν το αποδοκιμαζω ως starter kit.
αρνητικα
-αρκετα δυσχρηστο στη πληρωση υγρου - παρεχονται δυο "χωνακια" για να το ανπληρωνεις υγρο, κ αν τα χασεις, "χαθηκες", εναλλακτικα χρειαζεσαι ενα μπουκαλακι με βελονα
-κακη αποδοση γευσης υγρου, εως ανυπαρκτη σε υγρο που δεν εχει εντονη γευση-αρωμα
-σφιχτη τζουρα, κ μαλιστα με υγρο που κατα κοινη ομολογια θεωρειται αρκετα ρευστο - φανταζομαι σε χρηστες που προτιμουν VG υγρα ο συγκεκριμενος ατμοποιητης ειναι ο πλεον ακαταλληλος
-μικρη διαρκεια ζωης, σχεδον 5 ημερες κανονικης χρησης κ αρχισε να σφιγγει υπερβολικα η τζουρα
Γενικα: Αποτελει το καθημερινο μου η.τ. λογω απροβληματιστης και ναι μεν μετριας αλλα παντα σταθερης αποδοσης. Για εμενα αποτελει το ιδανικο starter kit, οχι τοσο λογω κορυφαιας αποδοσης αλλα οσο λογω σταθερης αποδοσης: οι τζουρες του οντας σφιχτες αφηνουν παντα την ιδια αισθηση κ κανουν το ιδιο χτυπημα στο λαιμο, δεν εχει καθολου διαρροες προς το στομα, και δε βγαζει γευση καμμενου οσο κ να το κακομεταχειριστεις. Δε χρειαστηκε ποτε, με τρεις want ατμοποιητες που χρησιμοποιησα, να αποσυναρμολογησω το τσιγαρο για να καθαρισω, στεγνωσω, ελεγξω για προβληματα...απλα δουλευουν.
+πολυ ντουμανι
αρνητικα
- χτυπημα, δε μπορω να πω οτι εχω το αναμενομενο, η μαλλον ειναι πολυ ασταθες, αλλοτε με βαραει ομορφοτατα και αλλοτε δε καταλαβαινω οτι κατεβασα ατμο
- μερικες φορες γευση καμμενου ακομα κ οταν ειναι γεματο, μια επιφυλαξη οτι ισως να ηταν απο δικη μου κακη χρηση
- λογω κατασκευης του στομιου, μενει ατμος φυλακισμενος σε αυτο, ο οποιος υγροποιειται κ μετα απο πολλες τζουρες καταληγει στο στομα. Αντιμετωπιζεται ειτε με ενα απλο καθαρισμα, ειτε κανοντας συγκεκριμενη χρηση: αφηνεις το κουμπακι της μπαταριας λιγο πριν τελειωσεις τη τζουρα σου, ωστε να αδειασει το στομιο απο τα τελευταια ιχνη ατμου.
Γενικα: Εγω προσωπικα δε θα το συστηνα σε αρχαριο αφου θελει πεπειραμενη μεταχειριση-χρηση για να αποδοσει. Μπορω να πω οτι εκτιμησα τη χρηση του μετα απο 3 μερες περιστασιακης χρησης. Πλεον το εχω ως το βραδυνο, απολαυστικο μου τσιγαρο.
Συγχώνευση μηνυμάτων: Δεκεμβρίου 26, 2011, 20:34
Ουπς....."Δεν μπορείτε να τροποποιήσετε αυτό το μήνυμα γιατί πέρασε το χρονικό όριο για τροποποιήσεις."
Οποτε συνεχιζω εδω για τον επομενο που δοκιμασα
Giant Dual coil 1,5 Ohmθετικα
+πολυ καλη αποδοση γευσης του υγρου
+πανευκολη πληρωση (οπως σε ολα τα καρτομαιζερ), αδυνατον ομως να ελεγξεις με καποιο τροπο την ποσοτητα υγρου που απομενει στο καρτο...απλα περιμενεις ποτε θα σου βγαλει καμμενο
+πολυ ντουμανι
+πολυ χτυπημα
αρνητικα
-μετα απο 5 ημερες εντατικης χρησης αρχισε να σφιγγει λιγο η τζουρα, αντιμετωπιζεται με ενα δυο καλα "φυσηματα" απο το μερος του στομιου προς το πολο, οπου κ φαινεται να βγαζει καταλοιπα (μαυρο χρωμα) μαζι με υγρο
-οπωσδηποτε πρεπει να ειναι παντα γεματος, αλλιως υπαρχει μεγαλη πιαθνοτητα ο χρηστης να τον "καψει" (να καει δηλαδη κομματι απο το "σφουγγαρακι" κ να εχει εμτα ο ατμοποιητης γευση καμμενου)
1ον τη γευση υγρου που του κανει και 2ον τον ατμοποιητη που του κανει. ΑΠο τις προσωπικες μου δοκιμες διαπιστωσα πως οι ατμοποιητες τυπου carto (Giant) δεν ενδεικνυνται για τετοιες δοκιμες αφου δεν υπαρχει ευκολος τροπος να αφαιρεθει το υγρο. Επισης απαιτουν μια καποια εμπειρια και "φροντιδα" απο το χρηστη ωστε να λειτουργουν σωστα κ χωρις καμμενο. Το γεγονος οτι δε πρεπει να μενουν ποτε "στεγνοι" αλλα δεν εχουν καποιου ειδους οπτικη ενδειξη για το ποτε αδειαζουν ισως να αποτελεσει εμποδιο για ενα απολυτως νεο χρηστη, κ ειδικα αν δενε χει την υπομονη που απαιτειται κ απλα πηρε ενα η..τ πιστευοντας οτι χωρις πολλα πολλα θα γλυτωσει απο το κ.τ.
Με λιγα λογια θα ελεγα αποτελουν την ιδανικη λυση για ενα "συνειδητιποιημενο" ατμιστη, ο οποιος το εχει παρει αποφαση οτι δε ξαναγυριζει στο κ.τ. και ειναι προθυμος να ασχοληθει και λιγο με το η.τ. του. ωστε να λειτουργησει σωστα.
Απο την αλλη, οι τυπου tank ατμοποιητες εχουν σαφη ενδειξη της σταθμης του υγρου κ ειναια υκολο να αλλαζεις γευσεις υγρων σε αυτους μεχρι να βρεις ποιος σου ταιριαζει.
Σαν προσωπικη, καθαρα, εκτιμηση θα προτεινα σε ενα νεο χρηστη η.τ. που ακομα "ψαχνεται" να ξεκινησει με ενα eGo-T η eGo-want (η F οπως ειδα σαν εμπορικη ονομασια apo διαφορες ετιαρειες) ωστε να μπορεσει πρωτα να κατασταλαξει στη γευση υγρου που του κανει. Ισως μετα, θελοντας να εχει περισσοτερη αποδοση, ντουμανι και χτυπημα να "μεταπηδησει" σε ενα Giant η κατι αντιστοιχο.
eGo - W clearomizerΘα ειναι ο τελευταιος ατμοποιητης απο οσους κυκλοφορουν μεχρι τωρα ο οποιος θα δοκιμασω. Προς το παρον εχω κατασταλαξει στον Giant dual coil 1.5 Ohm και απλα θελω να δοκιμασω κ τον w γιατι για καποιο λογο αισθανομαι καλυτερα γνωριζοντας οτι δεν ατμιζω απο carto οπως ειναι ο Giant.....Με ανησυχει για καποιο λογο το γεγονος οτι εχουμε ενα υλικο απορροφησης (σφουγγαρακι) τοσο κοντα σε μια θερμαινομενη αντισταση.