προσοχή στους πόλους τον ατμοποιητων που προορίζονται για μηχανικό σωλήνα , πρέπει να προεξέχει αισθητά ο θετικός από το σπείρωμα 510.
εγώ για κανα 2 χρόνια δούλευα μόνο μηχανικά , κάποια στιγμή αγόρασα έναν SSM μεταχειρισμένο από φίλο , είδα τον πόλο μια χαρά ταμαμ για μηχανικό λέω , αλλά η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική .
πάω σπίτι τον έπλυνα , τον έστησα , τον γέμισα και άρχισα να τραβάω τζούρες .
ξαφνικά ακούω έναν βουητό , δεν είχα ξανακούσει παρόμοιο ήχο , το γεγονός ότι ήμουνα στο σπίτι σε ένα ήσυχο περιβάλλον βοήθησε να καταλάβω ότι κάτι πήγε στραβά με την πρώτη .
διαλύω τον σωλήνα η μπαταρία ήταν παράλογα ζεστή , και μια μυρωδιά καμένου .
ανοίγω το ντεκ του ατμοποιητη και βλέπω η μια από της τέσσερις βίδες που στήνεις την αντίσταση να είναι μαύρη , πιάνω τον θετικό πόλο μέσα στο ντεκ και κουνιέται σαν πατσαβούρα ,
τι έγινε λοιπόν ?
ο φίλος μου που είχε πρώτα τον ατμοποιητη λάσκαρε την βίδα του θετικού πόλου στο 510 νόμιζε ότι ειναι ρυθμιζόμενος . στην πραγματικότητα κρατάει σταθερά τον θετικό του ντεκ και φυσικά μεταφέρει και το ρεύμα .
όταν εγώ έβαλα τον ατμοποιητη στον σωλήνα η μπαταρία έσπρωξε ποιο μέσα την βίδα , ο θετικός που δενουμε την αντιστασει μέσα στο ντεκ σηκώθηκε μέχρι που βρήκε καμπάνα και βραχυκύκλωσε .
-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ-
προσέχετε ποιους κάνετε φίλους