[member=15404]panoskatz[/member]
Αυτό που πρέπει να σε απασχολήσει, είναι το τι θα βρίσκεις σε άλλα καταστήματα, και όχι αν θα βρίσκεις. Το μόνο που θα πω στην παρούσα φάση, είναι ότι μία σύμπραξη υπουργείων μπορεί εύκολα να "ελέγξει" την αγορά και να φροντίσει να επιτρεπόμενα προς λιανική πώληση αρώματα τροφίμων να μην είναι κατάλληλα για άτμισμα. Και πολλά είπα!
Όταν έχω πληροφορίες, τις μοιράζομαι. Εκτός αν θεωρώ ότι το να τις μοιραστώ θα είναι περισσότερο επιζήμιο από το να τις κρατήσω για τον εαυτό μου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν έχω. Στην αναμονή είμαι όπως όλοι. Όσο για το προεδρείο, του ΣΕΕΗΤ εννοείς φαντάζομαι, δεν ξέρω αν λένε αλήθεια ή όχι, θεωρώ όμως ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Σε ερώτηση που έκανα στο τελευταίο live στον Πρόεδρό τους, η απάντηση περί προτάσεων ήταν ότι οι προτάσεις του ΣΕΕΗΤ δεν συμβαδίζουν με αυτές της ΚΕΑ, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες εκτός από μια ατάκα "το παίρνουμε κομμάτι κομμάτι και το ξεψαχνίζουμε νομικά ή κάτι τέτοιο. Δεν έχει να κάνει με δούλεμα μεταξύ μας. Διαπιστώνω μια γενική ευκολία όμως στο να φορτώνουμε τις εξελίξεις σε θερμαινόμενα, συμβατικά, Δούκες κλπ ενώ ίσως η πραγματικότητα είναι μπροστά μας. Πολύ πιο εύκολα θα το φόρτωνα προσωπικά στην άγνοια ενός υπουργείου. Και ακριβώς μια τέτοια άγνοια, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες χωρίς να παρέμβει κανένας παπαστράτος, καμία PMI, καμία BAT και καμία JT.
Εσύ λοιπόν, γνωρίζεις ποια αρώματα είναι ασφαλή. Το ίδιο και εγώ όπως και η πλειοψηφία των ενεργών χρηστών εδώ. Αυτοί που δεν γνωρίζουν όμως, είναι και αυτοί που κάνουν κουμάντο. Το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, προφανώς στο μυαλό τους, ο ατμιστής χώνεται σε μια υπόγα, χρησιμοποιεί ρομποτικά χέρια για να ρίξει σταγόνα σταγόνα το άρωμά του στη βάση, και αν δεν γίνει έκρηξη ή δεν δημιουργηθεί καμία μαύρη τρύπα που θα καταπιεί όλο το ηλιακό σύστημα, το ατμίζει μετά. Επιπλέον, εύκολα ένας ατμιστής που δεν έχει δώσει και πολλή βάση στην ενημέρωσή του θα μπορούσε να παραγγείλει αρώματα από το site που λίνκαρες, χωρίς να έχει ιδέα για διαλύτες, έλαια κλπ.
[member=21404]Athanasios[/member]
Συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω ότι ούτως ή άλλως η ΚΕΑ ή ο ΣΕΕΗΤ δεν μπορούν να αλλάξουν πράγματα, τουλάχιστον όχι με την παρούσα δυναμική τους. Όσον αφορά την ΚΕΑ που γνωρίζω, καλώς υπέβαλλε προτάσεις καθώς είχε αναλάβει τέτοια υποχρέωση. Ενδεχομένως, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά, αυτή η κίνηση να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως άλλο ένα παράδειγμα "διαβούλευσης" για το θεαθήναι. Είχαμε φυσικά και τα ανάλογα ευτράπελα στο ΦΒ: κάποιος πήρε ένα και μόνο κομμάτι από τις προτάσεις και προσπάθησε να το παρουσιάσει ως "η ΚΕΑ προτείνει απαγόρευση αγοράς αρωμάτων από το εξωτερικό". Το θετικό που προέκυψε από αυτό, είναι ότι ακόμα και άτομα ουδέτερα ή όχι και τόσο φιλικά διακείμενα προς την ΚΕΑ, δεν συμφώνησαν και τόσο...
[member=5096]apva[/member]
Συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Αλλά μόνο στην Ελλάδα? Το ότι είμαστε ένα κράτος μπουρδέλο, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Υπάρχουν όμως σίγουρα και μεγαλύτερα μπουρδέλα. Εκτός αν θεωρείς ότι είμαστε το ιδανικό πειραματόζωο, οπότε δεν φέρνω καμία απολύτως αντίρρηση.