[member=16304]nikosallos[/member]
Θα σου πω τι θεωρώ παράλογο.
Κατά πρώτον, αναφέρεις ότι δεν εντόπισες πανικό σε καταστήματα, αλλά ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις. Ξέχωρα ότι το δεύτερο κομμάτι δεν ισχύει (το "πουλάω 50% κάτω" για μία φορά μέχρι να ξεστοκάρω" δεν αυξάνει πωλήσεις), από που προκύπτει ότι είναι "φως φανάρι" η κατάργηση των SnV, αν όχι από την βιασύνη κάποιων καταστημάτων? Δεν είναι παράλογος ο ισχυρισμός αυτός? Και μη μου πεις από την εγκύκλιο, γιατί θα είναι σαν να μου λες ότι πλένεις τα ρούχα σου με το manual του πλυντηρίου και όχι με το ίδιο το πλυντήριο...
Κατά δεύτερον, παράλογο θεωρώ το να γράφεις πράγματα για τα οποία είναι προφανές ότι δεν έχεις και την πιο καθαρή ιδέα για το πως δουλεύουν: υπεύθυνος για την κοινοποίηση, είναι ο εισαγωγέας. Και αν ένας εισαγωγέας δεν αντέχει να τρέχει δικαστικώς ή δεν έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να καλύψει τέτοια πιθανά προβλήματα, τότε πρέπει να αλλάξει επάγγελμα. Όσο για τα καταστήματα/λιανοπωλητές, αφού είναι φως φανάρι ότι καταργούνται τα SnV, φαντάζομαι πως ακριβώς άλλο τόσο φως φανάρι είναι και το πως πρέπει να κινηθούν όσον αφορά το ήδη υπάρχον στοκ.
Κατά τρίτον, μπορεί να μην ανήκουν όλοι στο συλλογικό όργανο που εννοώ. Και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου. Το να μην έχουν επαρκή νομική πληροφόρηση όμως, δεν είναι απλά παράλογο, είναι
εγκληματικό.
Τέταρτο και τελευταίο, θεωρώ παράλογο το να "υποθέτεις" και βάση αυτής της υπόθεσης, να καταλήγεις σε ακλόνητο συμπέρασμα. Και τίποτα απολύτως από όσα έγραψες, δεν συνηγορεί σε καμία απολύτως κατάργηση προϊόντων.
Δεν έχω την παραμικρή διάθεση για αντιπαράθεση, αλλά συνεχίζεις να υποστηρίζεις μία προσωπική σου άποψη (που έχεις κάθε δικαίωμα) ως de facto κατάσταση (που δεν έχεις κανένα δικαίωμα εκτός αν διαθέτεις επαρκή τεκμηρίωση όπως Νόμο, ΦΕΚ κλπ).
Cruiser ανετα τα σταματανε εαν δεν εχουν κοινοποιηθει.Θυμασαι τι ειχε γινει πριν μερικουες μηνες που σταματαγαν πακετα με θηκες σιρματα κτλπ και ψαχνομασταν??Και λεγαμε με ποιο δικαιωμα αφου ειναι και για αλλες χρησεις.Και περασαν μηνες μεχρι να διευκρινιστει.Μακαρι να μην γινει τιποτα αλλα εαν εχει κοινοποιηθει η εγκυκλιος στα τελωνεια δεν θα μου κανει καμια εντυπωση να ζητανε αποδειχτικο κοινοποιησης φακελου κτλπ.Γιαυτο λεω οτι οι εμποροι πρεπει να ειναι στα καγκελα..χτες να διευκρινιστει η κατασταση.
Είναι εντελώς λάθος αυτό, ιδιαίτερα το κομμάτι που υπογράμμισα. Αν δεχτούμε ότι τα SnV πρέπει να κοινοποιούνται, τότε αυτόματα θεωρούνται υγρά αναπλήρωσης. Άρα ατμιστικά είδη.
Και μάντεψε αν απαγορεύεται ή όχι η διασυνοριακή αγορά!Το ότι σταματούσαν βαμβάκια και λοιπά, δεν οφειλόταν στην έλλειψη κοινοποίησης. Οφειλόταν στην απαγόρευση διασυνοριακής απόκτησης
από ιδιώτες, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (γνωστές εταιρείες, κακές αναγραφές στα παραστατικά διακίνησης κλπ).
Οι εισαγωγείς, δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Ούτε και θα πρέπει να έχουν καθώς η εγκύκλιος αυτή δίνει στους τελωνειακούς έναν "κυκλικό" γρίφο να λύσουν!
1) Τους δίνει οδηγία να αντιμετωπίσουν τα SnV ως υγρά αναπλήρωσης.
2) Που σημαίνει ότι αν τα δουν έτσι, τότε θα πρέπει να τους βάλουν και ΕΦΚ.
3) Αλλά δεν υπάρχει Νόμος για επιβολή ΕΦΚ σε μη έτοιμα υγρά αναπλήρωσης.
4) Άρα, δεν είναι έτοιμα υγρά αναπλήρωσης.
5) Ναι, αλλά η εγκύκλιος τους λέει ότι είναι.
6) GOTO 2
[member=16029]JoeBarTeam[/member]
Το έχουμε αναφέρει και πιο πριν, οι αρχές στις οποίες απευθύνεται μια εγκύκλιος, είναι υποχρεωμένες να την έχουν ως ευαγγέλιο. Αυτό δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση. Προσωπικά, έχω αποκτήσει ένα κουσούρι λόγω δουλειάς: δεν δέχομαι την άποψη του εκάστοτε Δ/Υ με τον οποίο συναλλάσσομαι,
μόνο και μόνο επειδή το λέει αυτός, ή ο προϊστάμενός του, ή οποιαδήποτε εγκύκλιος. Και έχω ουκ ολίγες περιπτώσεις στο παλμαρέ μου, με κάποιες να έχουν φτάσει μέχρι τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέξει να μην αντιταχθεί σε μια εγκύκλιο που του λέει ότι ο γάιδαρος πετάει, και μάλιστα να κλείσει αεροπορικό εισιτήριο με ένα γάιδαρο. Είναι επίσης εντελώς παράλογο να προσπαθεί κάποιος να πείσει ότι αφού μια εγκύκλιος λέει ότι ο γάιδαρος πετάει, και αφού κάποιοι κλείσανε και εισιτήριο, τότε ο γάιδαρος πετάει, τελεία.
[member=20916]Κώστας Άλεξ[/member]
Θέλω να ελπίζω ότι όσοι ασχολούνται με τζόγους όπως το εμπόριο στην Ελλάδα του 2018, έχουν χοντρή ασφάλιση. Δυστυχώς εκ πείρας, μπορώ να σου πω ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές ασφάλισης που θα έπρεπε να είναι διαθέσιμες, όπως γίνεται σε άλλες χώρες...