[justify][member=7454]Cruiser79[/member], καλησπέρα. Ασφαλώς και είναι έτσι όπως τα λες, δεν υπάρχει κανόνας ή σταθερή οδηγία χρήσης, δεν θα μπορούσε άλλωστε, με τόσες επιλογές και ρυθμίσεις από τον χρήστη επάνω στην όποια αντίσταση, καθώς και τα αμέτρητα σχετικά προϊόντα και αναλώσιμα, όπως είναι μία αντίσταση ατμοποιητή. [/justify]
[justify]Πιστεύω πως πριν από μία σωστή χρήση κάποιου αναλώσιμου πρέπει να προηγείται η γνώση του τι θέλω να κάνω, τι κρατάω στα χέρια μου, ποια τα όρια κ.ο.κ., π.χ. αν είμαι σε εργοστασιακό ατμοποιητή, δεν πρέπει να βάζω σε προτεραιότητα την οικονομία στην τσέπη μου από την ασφαλή χρήση και την υγεία μου. Πολύ γενικά, όσο είχα/έχω σε χρήση έναν εργοστασιακό, εντόπιζα τα προσωπικά μου όρια στην όποια αλλοίωση κάπου στα 30 με 40ml. Ακόμα κι αν δεν είχαν έρθει αυτά τα χι ψι όρια, φρόντιζα να αλλάζω κεφαλή ακόμα και χρονικά, π.χ. στις 4, 5 ημέρες πήγαινε κάλαθο. Όπως λες κι εσύ, με κοινή λογική και χωρίς τάχα επιστημοσύνες ή φανφάρες, δεν βρίσκω λογικό τη χρήση πέρα από κάποια ml ή και χρονικά π.χ. ίδια κεφαλή για εβδομάδες ή μήνα. [/justify]
[justify]Σε επισκευάσιμο αλλάζουν πολλά από τα δεδομένα. Υποτίθεται πως γνωρίζουμε τι κάνουμε και πως καλώς ή κακώς αλλάξαμε και ατμιστικό επίπεδο. Πρέπει να ξέρω κι εδώ τι κάνω, είμαι σε θέση πλέον να επεμβαίνω σε παραπάνω ρυθμίσεις, με ακόμα περισσότερες επιλογές και “ελευθερίες”. Για παράδειγμα, σε ντρίπερ, τα γνωρίζεις πολύ καλύτερα από εμένα, δεν είναι τόσο απλά όσο πολλοί θέλουν. Θα χρειαστεί ν’ αλλάξω πολλά, ακόμα και με αλλαγή μερικών σταγόνων υγρού, με ελάχιστα ml. Άμεση πρόσβαση, ατελείωτες δοκιμές, πιο ζόρικα και τα βατ, πιο εξειδικευμένο άτμισμα από το τανκ του Joe. Και τέλος, φυσικά και το τανκ του Joe απαιτεί να βάζω όρια ασφαλείας ακόμα κι αν δεν έχει έρθει η αλλοίωση γεύσης. [/justify]