Ατμίζω περίπου 1 εβδομάδα στο γραφείο, χωρίς να το επιδεικνύω αλλά και χωρίς να κρύβομαι... Και σήμερα μου δημιούργησαν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, με είδε η διπλανή μου (φανατική ΑΝΤΙπαθητική ΑΝΤΙκαπνίστρια, η οποία καταχάρηκε με το μέτρο ενάντια του καπνίσματος) και ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει να το σβήσω αλλιώς θα πάει στο Διευθυντή!
Της εξήγησα περί Η.Τ. και τότε ισχυρίστηκε ότι της... βρωμάει!!! Άκουσον άκουσον! Τόσες μέρες δεν της βρωμούσε, σήμερα της ήρθε η μπόχα! Πήγε στον Διευθυντή, όπου με κάλεσε μέσα, δέχτηκα αυστηρές συστάσεις και -ουσιαστικά- ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ τη χρήση του Η.Τ. μέσα στο γραφείο.
Έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό; Απλά και μόνο επειδή της άλλης της ξυνής "της μύρισε"? Μα καλα, τι της μύρισε? Αφού είναι ΤΕΛΕΙΩΣ άοσμο!
Με την ίδια λογική πρέπει να πάω κι εγώ να την καταγγείλω όταν κάθε τρεις και λίγο καθαρίζει φρούτα, αγγουράκια, τρώει αυγα, τόνο και τοστ και το γραφείο μυρίζει σαν χασαποψαροταβέρνα???
Μου φαίνεται, πάντως, ότι ο πόλεμος κατά του Η.Τ. έχει ήδη αρχίσει... Δυστυχώς, σε μια εταιρία με 1000+ εργαζομένους είμαι η μοναδική (απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω) που χρησιμοποιώ Η.Τ. Έτσι, ουσιαστικά, δεν είχα κανέναν συμπαραστάτη στο -κατα τα λεγόμενα της ξυνής- "έγκλημά" μου...
Δικαίωμα, από την στιγμή που ακόμα επίσημα ΔΕΝ υπάρχει απαγόρευση, δεν έχει κανένα!
Αν ο διευθυντής σου σε "επέπληξε", κακιστα και γι'αυτον, αλλά εκεί δεν μπορεις να πεις και πολλά...
Μπορεις να του εξηγήσεις το πως και τι είναι το ΗΤ, και να δοκιμάσεις να τον πείσεις.
Αν δεν σηκώνει κουβέντα, οι δυνατότητες που έχεις είναι οι εξής:
Α) Κάνεις μόκο και το δέχεσαι.... Τι να κάνουμε, υπάρχουν και μ@##κες!
Β) Τραβάς το σχοινί. Μπορείς να ζητήσεις επίσημη απαγόρευση από τα "μεγάλα κεφάλια" της εταιρίας σου, και να ζητήσεις να σου την αιτιολογήσουν. Μεχρι τότε μπορεις να τους γράψεις κανονικα και να ατμίζεις.
Στην περίπτωση που σε απολύσουν χωρίς να υπάρχει επίσημη απόφαση της εταιρίας για την απαγορευση του ΗΤ, τους πας στην επιθεώρηση εργασίας, του τραβάς και μια μύνηση ξεγυρισμένη και κονομάς κι'ολας. Αλλά αυτα γίνονται δύσκολα....
Όσο για την κάρακάξα που σου την έσπασε, κάνε της την ζωή μαρτύριο!
Οταν θα ξαναφέρει για μασα, ΚΑΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ! Και μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΑ με έγγραφη καταγγελία στην διοικηση της εταιρίας σου!
Αν έχεις κανένα γνωστο ΩΡΛ, πάρε χαρτί που να λέει πως σε ενοχλούν τα έντονα αρώματα και αν βάλει ποτε κολόνια ΑΠΑΙΤΗΣΕ ή αυτη να φύγει, ή εσυ να πάρεις ρεπό, και να μην ξαναβάλει.
Με 2 λόγια, οτιδήποτε κάνει που να αποκλείει εστω και χιλιοστό από την εταιρική πολιτική ΧΤΥΠΑ ΤΗΣ ΤΟ.