vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

481 επισκέπτες, 2 χρήστες
Tem, manoslykos

GG Tilemahos Armed Eagle

Αποσυνδεδεμένος JoeBarTeam

• 2478
  • 01.11.2015 00:00
Απ: GG Tilemahos Armed Eagle
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 14:40 »
[justify]Καλημέρα σε όλους τους φίλους. Να πω κι εγώ με τη σειρά μου πως, όντως, πιστεύω ήταν λάθος η όλη διαδικασία από τον αποστολέα προς τον όποιο παραλήπτη, πόσο μάλλον όταν ο τελευταίος πρέπει να αξιολογήσει κάτι σπουδαίο από (για) εσένα. [/justify]

Χωρίς να ξέρω όσα πρέπει, παρ’ όλα αυτά θα τολμήσω να πω πως ακόμα κι έτσι, πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία και το όνομα GG. Χθεσινοί ταλαίπωροι καπνιστές σημερινοί κέρβεροι δικαστές μού ακούγεται τουλάχιστον ως ανέκδοτο, (μη βαράτε, βάζω κι εμένα μέσα στα ταλαίπωρα πλάσματα). 

[justify]Επίσης πολύ βασικό και ατελείωτο ως θέμα, τι είναι High end. Ταπεινή μου γνώμη; πολλά και τίποτα. Το τι είναι μέτριο και υπερτιμημένο και τι όχι, πολύ θα ήθελα να το ακούσω. Δεν είναι μόνο (ή ντε και καλά) η υψηλή τιμή, ή τα υλικά, δεν είναι μόνο το όποιο καινοτόμο ίχνος μέσα στην ατμιστική ιστορία τους, είναι πολύ περισσότερα πράγματα. Πώς να το κάνουμε, η κορυφή δεν ανήκει σε ένα μόνο προϊόν, υπάρχει συνωστισμός. Ποιο είναι λοιπόν το υπερτιμημένο που γεμίζει ράφια; αντίθετα, προσωπικά πάντα, μπορώ να αναφέρω αμέτρητα δεκάρια. / Αν έρθει ένα μέλος τώρα που μιλάμε και παρουσιάσει λάθος ένα προβληματικό δείγμα, ποιος φταίει; το μέλος, το προβληματικό δείγμα, το σωστό προϊόν; όλοι; και το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν ο αυστηρός κριτής που δεν έχει πιάσει ποτέ τίποτα από GG ή άλλο (καλώς ή κακώς) καταξιωμένο όνομα στα χέρια του.[/justify]

Αποσυνδεδεμένος teo77

• 1450
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 15:19 »
Σωστος ο Joe! το μονο που λυπαμαι εδω και χρονια ειναι οτι εκτος απο τα μηχανικα του ,το μονο που ηθελα ηταν να εβαζε μπροστα και να βελτιωνε αυτη την τρομερη αποδοση χωρις τα κουσουρια που πλησιαζαν παρεα του υπεροχου Iatty.

Nαι καινοτομιες και ευκολιες συμφωνοι,τους ειχα ατμισει σχεδον ολους τους ατμο του πλην του αετου,
τι να πω να παρει ευχη,οτι αυτη την αισθηση οταν ατμισα για πρωτη γωρα Iatty δεν την ξανα βρηκα σε κανενα αλλο του προιον.

Και γενικα την μοναδικη του αισθητη τζουρας.

Απο κει και επειτα δυστυχως κανενα ενδιαφερον απο μενα.

Τωρα περι του δραματος που βλεπω με τον τυπα στο review,αυτο που κραταω ειναι η συμπεριφορα του συγκεκριμενου κατασκευαστη σε σχεση με αλλους με τους οποιους εχει ασχοληθει οπως Taifun,by Leo,Atmizoo..

Αποσυνδεδεμένος ZEEK

• **
  • 121
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 17:10 »
Στο αμερικα κανουν αλλοι κουμαντο,λογικο ηταν να τον θαψει.

Αποσυνδεδεμένος nwlis

• **
  • 338
  • Dripping Junky
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 17:24 »
Ναι εχουν μπουχτισει στους high end RTA στυλ Τηλεμαχου, λεπτα συρματα  και ειναι δυνατο το λομπυ στην Αμερικανικη αγορα.  :eyesplash:

Αποσυνδεδεμένος ZEEK

• **
  • 121
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 17:47 »
δε γνωριζω αν εχουν  μπουχτισει η οχι ,εχω δει πολλoυς reviewers να μιλανε με πολυ καλα λογια για τον ατμοποιητη,στο america ομως αλλος κορυφαιος reviewer ανεφερε οτι του τηλεφωνησε ο κατασκευαστης για το προιον του και του απαντησε δεν τον ενδιαφερει και οτι δεν εχει χρονο να ασχοληθει μαζι του τουτος τωρα τον ξευτιλιζει. :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος TheMadGreek

• 1278
  • Urge to P|U|R|G|E|
GG Tilemahos Armed Eagle
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 17:56 »
Δεν θέλουν να κάνουν review τα προϊόντα του γιατί πάντα αυτή η ιστορία γίνεται.
Μέχρι και ο Todd έχει πει σε τουλάχιστον 2-3 vlog του ότι του αρέσει πάρα πολύ ο ΤΑΕ αλλά δεν τον κάνει review γιατί όπως είπε έχει καταφέρει μετά από χρόνια να φτιάξει μια καλή σχέση με τον Imeo και δεν θέλει να την χαλάσει...

Αποσυνδεδεμένος mfk

• **
  • 453
  • dream on...
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:07 »
Και εδω ισχυει ο κανονας που λεει πως δεν υπαρχει αρνητικη διαφημιση. Θυμηθειτε με οταν ακουσετε πως τα gg ανεβασαν τις πωλησεις τους στην Αμερικη.
 Ποσο μαλλον απο εναν reviewer που ειναι γνωστο πως ψαχνεται για δημοσιοτητα ή views ή likes. Φανηκε απο το 2ο ανευ λογου βιντεο που ανεβασε. Ειμαι σιγουρος πως ο imeo θα ευχεται να βγαλει και 3ο περισσότερο κωμικο.

Στάλθηκε από το SAMSUNG-SM-N915A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GRat

• 1444
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:10 »
@mfk

Φυσικά και υπάρχει αρνητική διαφήμιση.

Δες το φιάσκο με EA και star wars απο τα πιο πρόσφατα.

Washington Post & pewdiepie άλλο ένα.

Αποσυνδεδεμένος ZEEK

• **
  • 121
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:15 »
 ο Todd έχει πει σε τουλάχιστον 2-3 vlog του ότι του αρέσει πάρα πολύ ο ΤΑΕ
ακριβως ετσι οπως κι αλλοι.
δεν τον κάνει review γιατί όπως είπε έχει καταφέρει μετά από χρόνια να φτιάξει μια καλή σχέση με τον Imeo και δεν θέλει να την χαλάσει...
ισως να νε και το σωστο αυτο.

οταν κρινουμε ομως ενα προιον μιλαμε για αυτο οχι οτι ο κατασκευαστης του ειναι παραξενος εναι ..... η οτι αλλο.
δεν τον γνωριζω τον συγκεκριμενο και ουτε με ενδιαφερει ,με ενδιαφερουν ομως τα προιοντα του

Αποσυνδεδεμένος Dimitrisbo

• 1120
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:37 »
Άρα και ο Todd έχει βρει ότι έχει τα στραβά του ο TAE,για να το λέει έτσι... 

Αποσυνδεδεμένος mfk

• **
  • 453
  • dream on...
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:38 »
@mfk

Φυσικά και υπάρχει αρνητική διαφήμιση.

Δες το φιάσκο με EA και star wars απο τα πιο πρόσφατα.

Washington Post & pewdiepie άλλο ένα.
GRat δεν το γνωριζω το συγκεκριμένο αλλα απο μια πολυ γρηγορη αναγνωση που εκανα νομιζω πως δεν σχετιζονται πολυ οι 2 περιπτωσεις. Μπορει να κανω κ λαθος ομως. Εγω το βλεπω λιγο αλλοιως.
Εκει εχουμε μια καθολικη δυσφημιση του προιοντος απο τον τυπο ενώ στην περιπτωση του ΤΑΕ εχουμε εναν εκκεντρικο reviewer  που  κανει κακη διαφημιση σε ενα οχι κακο προιον και το μεγαλοποιει συνεχιζοντας με θεατρινισμους καθως βλεπει θετικη ανταποκριση με πολλα views απο το κοινο που διψα για τετοια δραμματα. Αν του εδινε κανα 8 αρακι και δεν εβγαινε με το 2ο κωμικοτραγικο βιντεο πιστευω πως πολλοι λιγοτεροι θα εβλεπαν, θα σχολιαζαν ή θα εψαχναν να μαθουν ποιος ειναι αυτος ο imeo με τα gg, ας παρουμε ενα μωρε.

Στάλθηκε από το SAMSUNG-SM-N915A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος ZEEK

• **
  • 121
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:42 »
Άρα και ο Todd έχει βρει ότι έχει τα στραβά του ο TAE,για να το λέει έτσι...
πιθανον δεν μπορει να εχει μονο θετικα

Αποσυνδεδεμένος Dimitrisbo

• 1120
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 18:58 »
 :thumpdown:

Αποσυνδεδεμένος redortho

• 1784
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 28, 2018, 19:21 »
Παιδιά, εμένα πρέπει να με συμπαθεί ο Θανάσης :)) Ο ΤΑΕ που πήρα είχε όλες τις βίδες, όλες ήταν με σπείραμα, ήταν πεντακάθαρος και είχε μέσα στο κουτί ότι προβλέπεται. Πέρα από κάποιες γκρίνιες, πήρα και την καμπύλη καμπάνα (ενδιαφέρουσα αλλαγή στην γεύση και πιό όμορφη με το μεγάλο logo). Τώρα, αν είναι δήθεν ή το βράδυ ξενυχτάει και πίνει τον Βόσπορο, δεν με ενδιαφέρει, Σε όσους αρέσει τον παίρνουν, σε όσους δεν τους αρέσει όχι. Από πού τα παίρνει ο κάθε "reviewer" (γιατί οι πολύ γνωστοί το έχουν κανονικό επάγγελμα) δεν με ενδιαφέρει, αλλά αν ζητάς να σου κάνει κάποιος από τους "επώνυμους" review 1. προσέχεις τί στέλνεις και 2. τους τα χώνεις βαθειά στην τσέπη. Απλά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος 30SmokingYears

• 1731
  • Everything you can imagine is real (Pablo Picasso)
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 04, 2018, 12:45 »
Λίγα λόγια για τον ΤΑΕ 23mm ( εντός του απόηχου των πρόσφατων κωμικοτραγικών γεγονότων )

Στα της εμφάνισης και της αίσθησης, κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει ατμοποιητές του Θανάση ( imeo ), εύκολα θα αναγνωρίσει το σχεδιαστικό του αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα "μοναδικότητας" για τα δημιουργήματά του, από το 2012 και μετά.

Με το γυαλιστερό φινίρισμα δεν τα πάω καλά ( το αποστρέφομαι, για να είμαι ειλικρινής ). Νομίζω πως κάνει "ακριβά" αντικείμενα να δείχνουν "φτηνά", χωρίς να τους αξίζει κάτι τέτοιο ( όλα αυτά τα αστραφτερά, μου δημιουργούν συνειρμούς σχετικούς με χρυσά δόντια, χρυσές καδένες και εικονίσματα σε πανηγύρια ). Επέλεξα τον βουρτσισμένο/matt ( δεύτερο χέρι ).

Μεγάλος ατμοποιητής - κατηγορία μεγέθους: "Ρόπαλα" ( σαν τον Skyline, τον Hussar, τον Kayfun 5 ή τον SQuape X [dream], ένα πράμα ). Δεν τα προτιμώ τα ρόπαλα - έχουμε τσακωθεί. Αλλά για κάποια ελάχιστα, βάζω λίγο νερό στο κρασί μου. Για το innovation, βασικά.

Εργονομικά, είναι σωστός. Όλα βιδώνουν, συνεργάζονται και στέκουν όμορφα. Όχι όμως όπως στα βαριά "γερμανικού τύπου" στιβαρά μέταλλα. Το μόνο τμήμα του που αποπνέει αυτού του είδους τη στιβαρότητα, είναι η βάση. Τα σπειρώματα "ψιλοτραγανίζουν", αλλά πάντα το έκαναν αυτό τα σπειρώματα imeo ( ίσως το 304; δε κατέω ).

Σοπωδήποτε, άμεση βελτίωση χρειάζονται όλες οι κοφτερές εξωτερικές ακμές που έρχονται σε επαφή με τα δάχτυλα! Ειδικά αυτές των παραθύρων του τανκ ( και οι εισαγωγές αέρα, επίσης ). Το refilling cap, σαν κάτι να 'θελε για να βελτιωθεί το "πιάσιμο", αλλά και τι ακάμς αμ πεις...

Η χάραξη GG, ανάμεσα στα παράθυρα του τανκ, δεν με ενθουσιάζει. Θα προτιμούσα, αντί για αυτή, τη χάραξη των "φτερών" πάνω στη standard καμπάνα, όπως χαράχτηκαν και στην extra ( την τρουλοειδή ). Αφενός νομίζω πως θα ήταν μία αισθητική αναβάθμιση, και αφετέρου ένα οπτικό βοήθημα για την ρύθμιση εισαγωγής υγρών ( πολύ καλύτερο από το κυνήγι γραμμάτων, κάτω από το επιστόμιο ). Εξάλλου θεωρώ πως τα "φτερά" είναι η "σφραγίδα" του Θανάση και, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν πρέπει να λείπουν από κανένα προϊόν του.

Η συσκευασία είναι λιτή, χωρίς φανφάρες, πράγμα που δεν με χάλασε καθόλου ( έχω δει παρόμοιες, ή και λιτότερες, συσκευασίες σε ακριβότερους ατμοποιητές της αλλοδαπής ). Το μόνο που μου έλειψε από τα περιεχόμενα, είναι ένα extra τζαμάκι. Εντάξει, καταλαβαίνω την προσπάθεια για τον περιορισμό του κόστους, αλλά, βρε imeo, τον έλυσα, τον μούλιασα, τον ξέπλυνα, έπεσε το τζαμάκι, έσπασε, είναι Κυριακή, είμαι στας Σέρρας. What now?

Στα της χρήσης, ένα ακόμη προϊόν του Θανάση. Όλα μοιάζουν γνώριμα, με τη χαρακτηριστική απλή πολυπλοκότητά τους. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πως μπορεί να σε παιδέψει το στήσιμο, χρησιμοποιώντας το Connection ring ( το οποίο παρέχεται δωρεάν από την FabVape, με κάθε νέα αγορά ΤΑΕ ). Κλείνεις υγρά, ξεβιδώνεις τη βάση, αφαιρείς το ντεκ, το κουμπώνεις στο Connection ring, βιδώνεις πάνω του τη βάση, στήνεις αντίσταση, μετράς, dry burning αν θες, έτοιμος. Ένα κομμάτι κέικ, όπως λένε και οι σκωπτικοί.

Coils έως Ø3mm, χωράνε στο ντεκ άνετα ( απλά σύρματα μέχρι και 0.50mm - για τα "περίτεχνα" δυσκολεύει το πράμα και πρέπει να μειωθεί η διάμετρος ). Στα 0.40mm/ Ø2.5-3mm/0.70-0.80Ω/16-18W και 0.32mm/ Ø2.5mm/1.1-1.2Ω/12-14W, βρήκα αυτό που μου άρεσε ( ΚΑ1 & Νi80 ). Η τοποθέτηση του βαμβακιού, αν και φαίνεται γελοιωδώς εύκολη, θέλει την προσοχή της. Αφενός με την ποσότητα ( ανάμεσα στο πολύ ή λίγο βαμβάκι, προτιμήστε το λίγο ) και αφετέρου με τον χώρο του ντεκ που θα καλυφθεί από τις άκρες του ( έχετε πάντα φορεμένο κάποιο πιν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας - μετά, αν θέλετε, αφαιρέστε το ). Οι βίδες είναι "κάπως" και σχεδόν ακατάλληλες για πολύ χοντρά και "περίτεχνα" σύρματα ( ένα νουμεράκι μεγαλύτερες από αυτές των Kayfun mini V3 & Prime ). Μόνο η λύση της "γυροβολιάς" θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε με τα νεύρα σας ελεγχόμενα.

Στο πακέτο που αγόρασα από τον καλό και συνονόματο Θεσσαλό, εκτός από τα πινς των 1.5 & 2mm ( τα οποία περιλαμβάνονται στην αρχική συσκευασία ) υπήρχε και αυτό του 1mm. Ειλικρινά, παρότι κυρίως mtl ατμιστής, δεν μπόρεσα να αισθανθώ την προσφορά τού συγκεκριμένου πιν σε απόλαυση ( τρομάζω όταν σκέφτομαι το 0.8mm, το οποίο διατίθεται πλέον κατόπιν παλλαϊκής απαίτησης των απανταχού hardline mtl fans ). Ρε παιδιά, αυτό είναι σαν να προσπαθείς να ρουφήξεις γρανίτα με καλαμάκι freddo espresso! Προσωπικά, με δυσκόλεψε και αυτό του 1.5mm. Μέχρι να προμηθευτώ τα πινς των 2.5, 3 & 3.5mm, χρησιμοποιώ κυρίως αυτό των 5mm, δηλαδή δεν χρησιμοποιώ πιν. Αρκετά αεράτο, αλλά μπορώ να ατμίσω. Έχει, όμως, το θεματάκι του...

Δύσκολα θα γλιτώσετε τις διαρροές. Το "πηγάδι" που χάσκει στον πάτο του ντεκ, χωρίς το χείλος προστασίας που προσφέρουν τα πινς, αργά ή γρήγορα θα αφήσει κάποια ποσότητα υγρού να περάσει στο collector tank. Και όσο ο ατμοποιητής βρίσκεται σε όρθια θέση, ή γέρνει ελαφρώς, no problemo. Όταν όμως γείρει αρκετά ή ξαπλώσει, ανάλογα με την ποσότητα υγρού που θα έχει συγκεντρωθεί στο collector tank, ανάλογα θα λερώσετε και τα χέρια σας, την τσέπη σας, το κάθισμα του αυτοκινήτου, το καλό τραπεζομάντηλο ( γ@μώ την ατυχία μου ). Δεν μασάμε όμως! Μαζί με κάθε γέμισμα, καθαρίζουμε και το collector tank ( τη βάση, δηλαδή ). Αντιθέτως, με φορεμένο κάποιο πιν, είναι ένας από τους στεγανότερους RTA που έχουν περάσει από τα χέρια μου - ένα καθαρισματάκι, άπαξ ημερησίως, νομίζω πως είναι υπεραρκετό ( και θα μου πεις, για πόσα ml καύσιμο, ρε φιλαράκι; 8-10 ). Κατά τα άλλα, η τροφοδοσία του είναι υποδειγματική και αδιάλειπτη ( ξεκινήστε έχοντας ανοιχτές τις θυρίδες τροφοδοσίας κατά το 1/3 περίπου, και ρυθμίστε ανάλογα με την ρευστότητα του υγρού ). Επάξια παίρνει μια θέση δίπλα σε CloudOne, Skyline και Kaviro.

Από κατανάλωση, στραφείτε και σε DIY υγρά. Ο ατμοποιητής πίνει ( με μέτρο όμως, όχι σα τον αλκοόλα τον Skyline ). Με συντηρητικά set-up, συμμαζεύεται κάπως ο καταπιώνας, αλλά δεν συμμερίζομαι ακριβώς την άποψη που υποστηρίζει πως την κατανάλωση την καθορίζει το set-up, και μόνον. Έχουν περάσει από τα χέρια μου μερικές δεκάδες ατμοποιητών, και έχω αποκρυσταλλώσει άποψη από μερικές ντουζίνες πειραματισμών. Πανομοιότυπο set up σε διαφορετικούς ατμοποιητές, μου έχει δώσει διαφορά κατανάλωσης έως και 40-50%, στο ίδιο υγρό, στα ίδια watt, με την ίδια συχνότητα χρήσης! Προφανώς το set-up, και ιδιαίτερα ο τύπος σύρματος, έχει σημαίνοντα ρόλο, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Πιστεύω πως έχει να κάνει και με το μέγεθος του ντεκ, και με το μέγεθος της καμπάνας, και με το μέγεθος της καμινάδας, με τον συνολικό όγκο του χώρου ατμοποίησης εν γένει, αλλά και με την τεχνική τροφοδοσίας τής κάθε μιας υλοποίησης ξεχωριστά. Προσωπική άποψις, ok;

Φτύσιμο προς τα πίσω ( spit back ): Δεν ξέρω αν φταίω εγώ, αλλά έχει. Και μετά, αναρωτιέμαι: Για ποιον λόγο μπορεί ο κατασκευαστής να διέθεσε τον ΤΑΕ με επιστόμιο που ενσωματώνει τεχνολογία "spit back protection"? Και μετά, πίνω μια ρακή. Με microcoil η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά, με την οποία συνέπεια έχει όμως αυτό στην απόδοση της γεύσης. Πάραυτα, ό,τι drip tip και αν δοκίμασα ( ψηλό/κοντό, ξανθό/μελαχρινό, αδύνατο/χοντρό ), η ποσότητα υγρού που φτάνει, ώρες ώρες, στο στόμα είναι αξιοσημείωτη. Για εμένα, το δικό του drip tip είναι προς το παρόν μονόδρομος, τουλάχιστον για αντιστάσεις με ανοιχτές σπείρες. Σαφέστατα κόβει από αέρα ( αυτό δεν με ενοχλεί, όσο χρησιμοποιώ ακόμη το "αόρατο" πιν των 5mm ) και από γεύση. Αλλά ατμίζεις στεγνά.

Σε mtl mode, έχει και gurgling. Συχνούτσικα. Οι γρήγορες λύσεις, δύο: 1. Τίναγμα του ατμοποιητή προς τα κάτω, με κοφτή κίνηση ( παιδιά μεγαλώσαμε, θερμόμετρα τινάξαμε ), 2. Μακρόσυρτη και ήπια κούφια τζούρα ( αυτή η λύση, δεν είναι πάντα λύση ). Επίσης, μην πέφτετε χαμηλά σε watt ( για τα δεδομένα της κάθε αντίστασης ), γιατί η ανεπαρκής ατμοποίηση δεν βοηθά. Το φαινόμενο είναι πολύ πιθανόν να μετριάζεται, ή και να εκλείπει, στα μεγαλύτερης διαμέτρου πινς ( 2.5, 3 & 3.5mm ) - θα το ξέρω σύντομα.

Ο ήχος του ( φορώντας κάποιο  πιν με υπόσταση ) είναι, πως να το πω; Απόκοσμος; Υπόκωφος; Ολίγον creepy; Πώς κόβουν τις συχνότητες που ακούς, οι απότομες υψομετρικές μεταβολές; Αυτό ακριβώς! Το φαινόμενο εντείνεται με την τρουλοειδή καμπάνα και τον τεράστιο θάλαμο ατμοποίησης που δημιουργεί, αλά λίμνη Μελισσάνη. Με το αόρατο πιν, ο ήχος είναι μια χαρά - ακούω όλες τις συχνότητες.

Το "χτύπημα" του TAE είναι δυνατό! Είναι τέτοιο το ξάφνιασμα από τις πρώτες τζούρες, που νομίζεις πως κάτι έχεις κάνει λάθος. Έσταξα λίγο 10άρι Castle Long και με ζόρισε! Ακόμη και τα 6άρια υγρά αποκτούν αντρίκια χαρακτηριστικά ( ειδικά στις τζούρες που ξεκινάνε την ημέρα ). Ένα 3άρι υγρό, το οποίο είχα από φίλο, καταναλώθηκε ευχάριστα. Μεταξύ μας, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, βάζοντας έναν τέτοιο ατμοποιητή σε καθημερινή υπηρεσία, θα δεις το απόθεμά σου σε νικοτίνες να μεγεθύνεται ευχάριστα.

Το refilling είναι πανεύκολο, τεχνικά μιλώντας. Κλείνεις υγρά, ανοίγεις καπάκι, γεμίζεις ( ακόμη και με ποτήρι, όπως ο Θανάσης ), κλείνεις καπάκι, ανοίγεις υγρά, ατμίζεις. Αλλά... Ο έλεγχος της στάθμης του υγρού δεν είναι καθόλου εύκολος για εμάς, τα πρεσβυωπικά και χορτασμένα απο ζωή παλικάρια. Θα γίνει φίλος με τα γυαλιά σου και τους καλά φωτισμένους χώρους. Ένα ολόσωμο γυάλινο τανκ ( Skyline τύπου ), θα ήταν εξαιρετικό βοήθημα, αλλά προφανώς θα τον μεταμόρφωνε σε "κάτι άλλο". Πάντως, σαν extra επιλογή, προσωπικά δεν θα με χαλούσε ( ούτε αισθητικά ).

Στα της χωρητικότητας, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία έντιμη δήλωση/προδιαγραφή. Το ρεζερβουάρ του ατμοποιητή ( με την standard καμπάνα ) βάζει 4 πραγματικά ml. Με την τρουλοειδή καμπάνα, τα δεδομένα αλλάζουν: 3ml max και πολύ οριακά ( λογικό ).

Παρ' όλα όσα διάβασα και είδα ( ειδικά στα διθυραμβικά video reviews ), η γευστική απόδοση του ατμοποιητή δεν δρέπει δάφνες. Θα χαρακτήριζα την γεύση του "slightly muted", όπως νομίζω έχει χαρακτηριστεί και στα αδέλφια του. Ωραία ατμίζει, αλλά του λείπει η λαμπρότητα γεύσης ενός CloudOne, ενός Skyline, ενός SQuape X [dream]. Από την πίστα πέρασαν και έφεραν κάνα δυο στροφές, τα: Skipper, Loose Canon, DK Tobacco, Castle Long, Chateu Haut, White Castle, Divine, Latte, Shellback, 3BEC, RY4 Double, RY11, RY69. Τα τριμπεκοειδή και RY based υγρά, μου τα έδωσε "θαμπά" και άτονα. Τα κάστρα, καλύτερα. Τα πιο "σκληροπυρηνικά" καπνικά, ακόμα καλύτερα. Επειδή, όμως, τα Latte και Shellback μου τα έδωσε πάρα πολύ όμορφα, έχω την εντύπωση πως η φωτεινότερη πλευρά του ατμοποιητή εμφανίζεται σε κάτι που δεν μέλλει να μάθω ( μπορεί σε φρούτα, γάλατα, τούρτες, τάρτες, κρέμες anglaise, βούτυρα, καφέδες, μπάρες δημητριακών, χαλβάδες, αλλά δεν μπορω να έχω υπολογίσιμη άποψη για αυτά - μακριά και αγαπημένοι - άντε, καμμιά εθιμοτυπική επίσκεψη μία στο τόσο, και αυτό πολύ είναι ). Εν κατακλείδι, σίγουρα θα παίξει αρκετά καλά με όλα αυτά τα σημερινά ( υπερφορτωμένα με αρώματα ) υγρά, αλλά αν αναζητήσεις τη γεύση σε χαμηλές συγκεντρώσεις αρωματικών στοιχείων, μάλλον δεν θα τη βρεις ( πχ, RY69/8% - η εμπειρία είναι σαν να ατμίζεις απλή, ωραιότατη βάση ). Για τους ορκισμένους ατμιστές βάσης, όμως, ο ατμοποιητής αυτομάτως μετατρέπεται σε εργαλείο αναφοράς ( ten points - dix points! ). Και η τρουλοειδής καμπάνα, δε βρήκα να μου προσφέρει το extra κατιτίς της σε γεύση - μάλλον τη χάλασε ( δεν είναι και παράλογο με το μέγεθος που έχει - άσε που θέλει και παραπάνω γκάζια ). Springomizers, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, και μάλλον δεν θα.

Με TC δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα, και για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, δε νομίζω σε έναν τέτοιο ατμοποιητή ( με τόσα κινούμενα μέρη στα σημεία όπου χτυπά η καρδιά του ) ότι η λειτουργία σε TC μπορεί να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά του. Ίσως να κάνω και λάθος, χωρίς να έχω μπει καν στον κόπο, αλλά και μόνο τις βίδες που συγκρατούν το coil να μην καργάρεις τέρμα, έχεις σκαμπανεβάσματα στην τιμή της αντίστασης. Άσε που με κάθε ξεβίδωσε - βίδωσε της βάσης, σου σκάει στην οθόνη και ένα καινούργιο νουμεράκι ( στην τελευταία αντίσταση, έχω δει τιμές από 1.13 έως 1.25Ω ).

Ο δείκτης ευκολίας χρήσης του ΤΑΕ, αποτυπώνεται με υψηλό νούμερο. Πραγματικά, είναι η χαρά του τύπου που δεν θέλει να πολυασχολείται, αλλά που συγχρόνως έχει και τις απαιτησούλες του. Όλα γίνονται σε απλά ελληνικά και το λύσιμο, ο καθαρισμός, η συναρμολόγηση, είναι πραγματικά εύκολα. Ιδιαίτερα καλοδεχούμενη η δυνατότητά του ( αλά SQuape ) για το ερμητικό κλείσιμο του τανκ και του υγρού που περιέχει, ανά πάσα στιγμή, αλλά και η ταχύτατη πρόσβαση στο ντεκ, επίσης ανά πάσα στιγμή και χωρίς άγχος ( κοίτα μη σου παρασύρει η καμπάνα τα βαμβάκια, πρώτα μια στροφή ανάποδα, πρόσεχε μην πιάσουν στραβά τα πάσα... κτλ. ).

Παρακολούθησα τους ατμοποιητές τού Θανάση από τον Οδυσσέα έως τον Τηλέμαχο V2 ( ο οποίος με απογοήτευσε όσο και ο V1 ), και σταμάτησα. Επιγραμματικά θεωρώ πως ο καλύτερος ατμοποιητής του, ήταν η Πηνελόπη V3. Τον ΤΑΕ, θα τον κρατήσω; Δεν μπορώ να απαντήσω με  βεβαιότητα, αλλά μάλλον ναι. Και αυτό όχι γιατί με έχει καλύψει τόσο, αλλά περισσότερο για την καλτίλα που συνοδεύει τις κατασκευές αυτού του επηρμένου ( αλλά και πολυμήχανου ) Έλληνα, που κάποτε κατάφερε να κάνει το όνομά του σεβαστό και συνώνυμο της καινοτομίας, στον μεγάλο χάρτη της παγκόσμιας ατμιστικής κοινότητας.

Τελικά, δεν ήταν και τόσο λίγα τα λόγια. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το σεντονάκι μου. Κι αν πάλι δεν το διαβάσατε ή το ξεπετάξατε, δεν θα στεναχωρηθώ - θα το φάω το φαΐ μου! 😃

Καλοάτμιστος στους ιδιοκτήτες του, τους νυν και τους μελλοντικούς!

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360140 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1014 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114314 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450449 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110803 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375072 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328375 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1081 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6450 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15312 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29381 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99967 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F