Καλησπέρα παιδιά, review για το i-want της Nobacco μετά από επιλογή δοκιμαστών από το e-kapnisma.gr και τη δωρεάν διάθεση των demo συσκευών από την nobacco.gr
Πρώτα απ,όλα, ευχαριστώ το
e-kapnisma.gr για την επιλογή του, καθώς και την
nobacco.gr για την διάθεση των προϊόντων. Το want/i-want είναι μια συσκευή που με ενδιαφέρει, και ήθελα από την αρχή να την «ψάξω». Εάν δεν με επέλεγαν για δοκιμαστής, είμαι βέβαιος ότι θα την αποκοτούσα γιατί είμαι λάτρης των carto με την αντίσταση κάτω.
Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να ενημερώσω για ένα λάθος (ευχάριστο θα έλεγα, γιατί ήθελα να "παίξω" με αυτές τις μπαταρίες από την αρχή). Στην επιλογή δοκιμαστών,
επιλέχτηκα για την παρουσίαση του want. Παρέλαβα κουτί
want, αλλά μέσα είχε ..
i-want ! Επομένως, αναγκαστικά παίρνω αυτόβουλα μεταγραφή για το review του e-want. Πρόκειται στην ουσία για την ίδια συσκευή, μόνο που το want είναι penstyle και το i-want με μπαταρία με οθόνη led.
Πάμε λοιπόν:
Προϊόν : NOBACCO "i-Want" (Ατμοποιητής+αμπούλα)
Αντιπρόσωπος : NOBACCO (http://www.nobacco.gr)
Ηλεκτρονική διάθεση : http://www.nobacco.gr/product/704/nobacco-iwant
Τιμή προϊόντος : 84 € (τελική τιμή χωρίς τα έξοδα μεταφοράς)Περιεχόμενα set :Το set περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς περιγράφεται στο
link του προϊόντος. Πέραν των όσων αναγράφονται, μέσα υπάρχει και ένα καρτελάκι αγοράς από την NOBACCO που στην περίπτωση αγοράς του set από αντιπρόσωπο, θα πρέπει να το σφραγίζουμε για να ενεργοποιηθεί η εγγύηση (3 ημέρες για τον ατμοποιητή και 30 ημέρες για τις μπαταρίες)
Θεωρώ πολύ θετικό το ότι το set περιλαμβάνει
3 πλήρης ατμοποιητές (με κάλυμμα και επιστόμιο) και όχι 2 όπως τα υπόλοιπα πακέτα η.τ. Πρόκειται δηλαδή για ένα υπερ-πλήρες πακέτο που σίγουρα δεν έχει διάρκεια ζωής μόνο 30-40 μέρες όπως όλα τα υπόλοιπα.
Από τα μέρη του i-want μου έκανε εντύπωση το επιστόμιο, που είναι ομοίωμα hybrid αλλά σε σκληρό πλαστικό. Σε περίπτωση που κάποιον τον προβληματίζει το σκληρό επιστόμιο, μπορεί να το αντικαταστήσει με κάποιο από hybrid που ταιριάζει γάντι.
Φιλοσοφία :
Πρόκειται για ένα
ego-t ατμοποιητή με ενσωματωμένο tank υγρού. Υπάρχει δηλαδή όπως και στους ego-t το χωνάκι πάνω από την αντίσταση που περιέχει το κάθετο φιτιλάκι για τη μεταφορά του υγρού. Το tank είναι στεγανό και αποκλείει τη διαρροή υγρού πέραν του φιτιλιού. Επομένως, σηκώνει επιδιορθώσεις αρκετά εύκολα (έκανα μάλιστα και τη πρώτη αντικατάσταση του φιτιλιού) όπως και στους ego-t στην περίπτωση που το φιτιλάκι καεί από αμέλεια και χάσει την απορροφητικότητα του (συνιστάται στους έμπειρους χρήστες, και αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω και video σχετικά).
Η αντίσταση κάτω από το χωνάκι είναι πολύ πιο περιποιημένη από τις αντιστάσεις του ego-t, μεγαλύτερη σε πάχος, με περισσότερες σπείρες και με πολύ πιο ανθεκτικό φιτίλι καύσης. Από τη θέα της και μόνο κατάλαβα ότι πρόκειται για super ego-t στο άτμισμα (δυστυχώς όμως απογοητεύτηκα – θα τα πούμε όμως αυτά αργότερα, στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης)
Το σπείρωμα του atmo-tank είναι 510 και βιδώνει στην εσωτερική σπείρα της μπαταρίας (βιδώνει επίσης και σε οποιοδήποτε άλλο τσιγάρο με σπείρωμα 510). Πάνω από το atmo-tank βιδώνει το προστατευτικό κάλλυμα (στο εξωτερικό σπείρωμα της μπαταρίας) που διαθέτει θυρίδα οπτικού ελέγχου της στάθμης του υγρού στο tank.
Μπαταρία:
Η μπαταρία είναι κλασσική ego (510) στα 650mAh με σύστημα κλειδώματος (5 clicks για ενεργοποίηση-απενεργοποίηση) και οθόνη lcd με γραμμική ένδειξη δύναμης της μπαταρίας και αριθμού εισπνοών. Το μέγεθός της είναι περίπου όσο μιας ego 1000αρας, φαντάζομαι λόγω του κυκλώματος της lcd. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τη διάρκειά της.
Γέμισμα :
Αρκετά εύκολο θα έλεγα. Στο set περιλαμβάνονται και 2 σιλικονάτες μύτες για μπουκαλάκια υγρών που δεν έχουν λεπτή μύτη, και είναι είναι απαραίτητα για τον ανεφοδιασμό του tank. Ακολουθεί σχετικό video
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cNvz5t8u8s4[/youtube]
Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για το i–want, βρίσκομαι ακόμα σε φάση δοκιμής (2η μέρα) και δε θέλω να προτρέξω. Στέκομαι μόνο στην παρουσίαση του νέου αυτού η.τ. και επισημαίνω απλά 2-3 παρατηρήσεις που αυθόρμητα βγαίνουν με την πρώτη χρήση :
1. Το επιστόμιο καλό θα ήταν να είναι μαλακό. Το σκληρό πλαστικό του σε αυτές τις διαστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό στο στόμα
2. Η οθόνη lcd της μπαταρίας (όπως φαίνεται και στο video) δεν είναι ιδιαίτερα ευκρινής. Θα πρέπει να φέρεις το τσιγάρο σε σωστή γωνία θέασης για να διαβάσεις τις πληροφορίες της
3. Η οθόνη της μπαταρίας ενεργοποιείται με το πάτημα του κουμπιού. Ωραίο παιχνιδάκι για να χαζεύεις τις εισπνοές σου, αλλά μαζί με την ενεργοποίηση της οθόνης ενεργοποιείται και το τσιγάρο. Επομένως, αν ξεχαστείς και παίζεις με την οθόνη, μπορεί να κάψεις την αντίσταση-φιτίλι χωρίς να το πάρεις είδηση (την πάτησα εγώ με την πρώτη χρήση, γιαυτό και προχώρησα σε αντικατάσταση φιτιλιού)
4. Η φωτεινή οθόνη ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου, επομένως σε χαμηλό φωτισμό (σε ένα bar π.χ.) από μακριά φαίνεσαι … κάπως
5. Οι πληροφορίες της οθόνης που είναι παντελώς άχρηστες (προσωπική εκτίμηση). Ποτέ δεν θα με ενδιέφερε πόσες εισπνοές έχω κάνει. Μάλιστα, δεν μετράει εισπνοές αλλά στην ουσία πόσα πατήματα κουμπιού έχεις δώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ωραία πληροφορία για στατιστική χρήση, πόσο σου κρατάει το κάθε γέμισμα ή πόσο σου κρατάει η μπαταρία, αλλά εμένα προσωπικά θα με ενδιέφερε να βλέπω πόσο επι τις εκατό υπολείπεται μέχρι να πέσει η μπαταρία, ή έστω να μετράει τις εισπνοές αντίστροφα (δε με ενδιαφέρει δηλαδή αν έχω κάνει μέχρι τώρα 100 εισπνοές, με ενδιαφέρει αν μου μένουν ακόμα 100 εισπνοές)
6. Η τάπα που κλείνει το tank, μου φαίνεται οτι πολύ σύντομα θα την χάσω. Μια καλή ιδέα θα ήταν το επιστόμιο να έχει στο κάτω μέρος του ενσωματωμένη τάπα για το τανκ, ώστε να ασφαλίζει με την τοποθέτησή του. Για το γέμισμα, απλά θα τραβούσες το επιστόμιο και θα έκανες τη δουλειά σου πιο εύκολα
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε βέβαια αυτές οι πρώτες παρατηρήσεις. Η ουσία είναι ως ατμιστική συσκευή αν αποδίδει όπως πρέπει ή όχι.
Θα επανέλθω λοιπόν μετά από 4-5 μέρες για το κλείσιμο του review μου.
ArXoS