Nobacco Want Review Ευχαριστώ την εταιρία Nobacco για την δωρεάν διάθεση του προϊόντος και την διαχείριση του e-kapnisma.gr για την επιλογή μου.
Χαρακτηριστικά Τύπος Ατμοποιητή: Tank System
Μπαταρία: 650mΑh
Χωρητικότητα: 1.5 ml
Χαρακτηριστικά Δοκιμής: Η δοκιμή έγινε από 2 άτομα ταυτόχρονα σε απομακρυσμένες περιοχές. Το 2ο άτομο (Pavlatoras) ατμίζει τον ίδιο χρόνο με μένα, τα ίδια υγρά και έχει δοκιμάσει τις ίδιες συσκευές με μένα, τις ίδιες χρονικές στιγμές. Τα αποτελέσματα είναι κοινά και δεν βρέθηκε καμία σημαντική διαφορά στις 2 δοκιμές. Τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν (και χρησιμοποιούνται ακόμα) σαν βασικές συσκευές και καταναλώθηκαν περίπου 30ml διαφόρων υγρών στην διάρκεια της δοκιμής.
Διάρκεια Δοκιμής: 3 μέρες.
Διαστάσεις: Ατμοποιητής (με σκληρό πλαστικό επιστόμιο): 7 cm
Μπαταρία: 7,2 cm
Κάλυμα Ατμοποιητή: 5,1 cm
Μεταλλικό Καπάκι Προστασίας: 2,9 cm
Συνολικό Μήκος Want (Χωρίς Μεταλλικό Καπάκι Προστασίας): 13,8 cm
Συνολικό Μήκος Want (Με Μεταλλικό Καπάκι Προστασίας): 14,2 cm
Βίντεο:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5k64Xu5vGZY[/youtube]
Παρατηρήσεις:α) Η “τζούρα” είναι αρκετά σφιχτή. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο Κάλυμα Ατμοποιητή, το οποίο δεν αφήνει να περάσει μεγάλη ποσότητα αέρα. Προσομοιώνει αρκετά την σφιχτή “τζούρα” ενός στριφτού τσιγάρου.
β) Μετά από κάθε γέμισμα την αμπούλας (Tank) εμφανίζεται ένας ήχος κατά την χρήση σαν “βράσιμο”. Αυτό συμβαίνει όταν ανοιχτεί το Tank και κλείσει πάλι, το πλαστικό καπάκι σπρώχνει μία μικρή ποσότητα υγρού προς τον θύλακα εισπνοής ατμού που βρίσκεται στα πλάγια του Tank. Αυτός ο ήχος εξαφανίζεται μετά από 5-6 εισπνοές διότι το υγρό αυτό πέφτει σιγά σιγά πίσω στην αντίσταση και ατμοποιείται.
γ) Ο ατμοποιητής αλλά και η μπαταρία ζεσταίνονται πάρα πολύ μετά από 5 απανωτές εισπνοές. Προσωπικά το χρησιμοποιώ να μου θυμίζει ότι “τελείωσε το τσιγάρο μου”, ώστε να το αφήσω για λίγο στην άκρη.
δ) Έχει μικρότερη παραγωγή ατμού σε σχέση με άλλες συσκευές αλλά μεγαλύτερη από την παραγωγή καπνού ενός κανονικού τσιγάρου.
ε) Η απόδοση της γεύσης είναι ικανοποιητική. Δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα καμμένου ή απουσίας γεύσης.
στ) Έχει πρόβλημα σε πηχτά υγρά. Ίσως να οφείλεται στο ότι δεν τροφοδοτείται πλήρως η αντίσταση. Σε χρήση σκέτης VG ξεκίνησε την 2η μέρα να παραμορφώνεται η γεύση. Με την αντικατάσταση του υγρού, με 50% VG και 50% PG, ξεκίνησε να δουλεύει πάλι και να αποδίδει κανονικά την γεύση του υγρού.
ζ) Καμία διαρροή σε συνεχή χρήση 3 ημερών. Ουδέποτε βγήκε υγρό στο στόμα ή την μπαταρία.
η) Το επιστόμιο είναι από σκληρό πλαστικό.
Σύγκριση με άλλες συσκευές της ίδιας εταιρίας (eGo – T & Giant):Ατμός: Παράγει λιγότερο ατμό από το eGo – T και το Giant.
Γεύση: Έχει πιο έντονη γεύση από το eGo – T και το Giant.
Χτύπημα: Στο θέμα του “χτυπήματος” στο λαιμό (Throat Hit) δεν βρήκα καμία διαφορά.
Ροή Αέρα: Έχει πιο σφιχτή “τζούρα” από το eGo – T και το Giant.
Χωρητικότητα Υγρού: Έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα υγρού από το eGo – T αλλά πολύ μικρότερη από το Giant.
Ευκολία Αναπλήρωσης Υγρού: Στο Want δεν είναι τόσο εύκολη η αναπλήρωση υγρού όσο στο eGo – T και το Giant. Χρειάζεται περισσότερη “δουλειά” καθώς πρέπει να βγάλεις το Κάλυμμα Ατμοποιητή, το επιστόμιο και την λαστιχένια τάπα της αμπούλας η οποία είναι πολύ εύκολο να χαθεί.
Ευχρηστία (Περιλαμβάνει την ένδειξη στάθμης υγρού και την ευκολία χρήσης): Το Want είναι πιο εύκολο στη χρήση καθώς είναι ορατή όλη η αμπούλα και όχι μέρος της. Είναι εμφανής η στάθμη του υγρού καθ'όλη τη διάρκεια χρήσης. Έχει όμως το μειονέκτημα της λαστιχένιας τάπας της αμπούλας που όπως προανέφερα είναι πολύ εύκολο να χαθεί.
Ήχος: Στο Want απουσιάζει τελείως ο ήχος (κατά τη χρήση), εκτός από τις 5 περίπου πρώτες τζούρες μετά το γέμισμα (Παρατήρηση β), σε αντίθεση με το σύριγμα του eGo – T και τον σαματά του Giant (λόγω μεγάλης ροής αέρα).
Διαρροές: Καμία όπως και ο Giant.
Η παραπάνω σύγκριση έγινε σε 3 ολοκαίνουργια προϊόντα
της ίδιας εταιρίας, την ίδια περίοδο, με το ίδιο υγρό, από τον ίδιο χρήστη.
Αποτελέσματα:Τα παρακάτω αποτελέσματα ίσχυαν μέχρι και την 3η μέρα χρήσης.
Το Nobacco Want είναι κατά την γνώμη μου ένα καλό ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εμένα προσωπικά με κέρδισε και σκοπεύω να συνεχίσω να το χρησιμοποιώ. Το προτείνω στους νέους χρήστες καθώς η ελαφρώς σφιχτή “τζούρα” προσομοιώνει αυτή του κανονικού τσιγάρου (ειδικά του στριφτού) αλλά και επειδή πιστέυω ότι θα ικανοποιήσει πλήρως έναν νέο χρήστη χωρίς να τον προβληματίσει. Επιπλέον το πακέτο είναι πλήρες και έχει όλα όσα χρειάζονται για τον πρώτο μήνα, εκτός του υγρού. Για τους παλαιότερους χρήστες, το συνηστώ μόνο αν δεν τους ενδιαφέρει η μεγάλη παραγωγή ατμού και η ελεύθερη “τζούρα”.
Διάρκεια Ζωής: Οι δύο πρώτοι ατμοποιητές ξεκίνησαν να βγάζουν γεύση καμένου την 4η μέρα δοκιμών σχεδόν ταυτόχρονα. Ήδη έχω ξεκινήσει την χρήση του 3ου ατμοποιητή καθώς θεωρώ ότι έληξε η περίοδος χρήσης των άλλων δύο. Δυστυχώς αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Η διάρκεια ζωής είναι πολύ μικρή και δεν σκοπεύω να συνεχίσω την χρήση του εκτός αν με διαψεύσει ο τρίτος ατμοποιητής.
Προς το παρών αυτά τα νέα δεδομένα αλλάζουν την γνώμη μου και δεν μπορώ να προτείνω το want σε κάποιον.