Καλησπέρα,
έχω το Dejavu snv το οποίο έχει 25ml άρωμα σε μπουκαλάκι 120ml. Στόχος μου είναι να φτάσω τα 7mg νικοτίνης. Έχω βρει πολλά calculators αλλά δεν βγάζω και πολύ άκρη.
Τα δεδομένα μου είναι:
Επιθυμητή ποσότητα: 120ml, 7mg νικοτίνη, 50/50 PG/VG
Βάση αρώματος: 25ml PG
Ας πούμε ότι θα αγοράσω νικοτίνη 20mg 50/50 PG/VG)
Έχω χύμα και VG και PG
Θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε ως προς τη χρήση κάποιου calculator?
Ευχαριστώ πολύ
[member=8788]venybzz[/member]
Στο link από κάτω μπορείς να βρεις ένα απλό και συμπαθητικό calculator για υγρά:
https://www.altsmoking.gr/diycalc/index.htmlΣτην πρώτη φωτο βλέπεις την σελίδα όπως θα σου ανοίξει όταν πρωτομπείς:

Στην δεύτερη φωτο έχω συμπληρώσει εγώ τα δικά σου δεδομένα και στο κάτω μέρος βλέπεις τα νούμερα που σε ενδιαφέρουν.

Έχω κυκλώσει με κόκκινο δύο νούμερα επίτηδες και θα σου το γιατί. Το πρώτο κυκλωμένο νούμερο (που στο ζητάει και το calculator) είναι το ποσοστό του αρώματος στο συνολικό τελικό υγρό και όχι το σύνολο του αρώματος σε ml. Αυτό το ποσοστό θα το βρεις διαιρώντας το σύνολο του αρώματος σε ml με το συνολικό τελικό υγρό σε ml, δηλαδή στην δική σου περίπτωση 25/120=0,2083 ή 20,83%. Το δεύτερο κυκλωμένο νούμερο είναι αυτά τα 14,004 (!!!) ml PG. Τέτοιου είδους δεκαδικά μπορείς να τα αγνοείς τελείως γιατί αφορoύν τόσο μικρές ποσότητες που κανείς δεν μπορεί να γευτεί την απουσία ή την παρουσία τους. Προσωπικά θα αγνοούσα τα δεκαδικά ακόμα κι αν ήταν 14,104. Αλλά αυτά θα τα βρεις μόνη σου στην πορεία...
Καλό μαγείρεμα!
ΥΓ. Και τα νούμερα του μαθηματικού από πάνω είναι σωστά αν έχεις 20άρια μπουστεράκια 100% VG...
ΥΓ2. Για να μην γίνει καμία παρανόηση, όταν γράφω "...τέτοιου είδους δεκαδικά μπορείς να τα αγνοείς τελείως..." εννοώ φυσικά το ,004 όχι το 14 που προηγείται. Αυτό το 14 είναι απολύτως κρίσιμο νούμερο...