[justify][member=16487]savo[/member], καλησπέρα. Έπρεπε να ξαναεπιστρέψω στο ωραίο αυτό θέμα διότι σαχλαμάρισα παραπάνω απ’ όσο θα ήθελα στην προηγούμενη ανάρτησή μου, αλλά κυρίως γιατί πιστεύω πως είμαι από την αρνητική πλευρά της ιστορίας. Όσο περνάει ο καιρός, όλο και περισσότερο πιστεύω πως, όσο πιο εγκρατής είναι ένας ατμιστής τόσο το καλύτερο. Δυστυχώς, εγώ δεν κράτησα ούτε τα προσχήματα. Ο κακός καταναλωτισμός ήταν αυτός που είχε την πρώτη και την τελευταία κουβέντα, και ιδανικό ατμιστικό ζευγάρι γι’ ακόμα μια φορά δεν είχα. Επίσης, με αυτά που βλέπω τελευταία, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να δούμε λεπτεπίλεπτους ηλεκτρονικούς, ατμιστικούς μηχανισμούς - αν θες, σούπερ γκατζετάκια – όπου όλα όσα λέμε τόσο καιρό να είναι απλώς αντίκες για ρομαντικούς αφελείς συλλέκτες ή τίποτα γραφικούς και ονειροπόλους. [/justify]
[justify]Λοιπόν. Να ξεκινήσω με ένα ελάχιστο παράδειγμα. Από ηλεκτρονικά μοντ. Το 2016, είχα υπερευχαριστηθεί ένα ηλεκτρονικό μοντ, το Snow Wolf mini 75W, από την Asmodus, (εδώ στάθηκα άτυχος και απρόσεκτος, είχα ρίξει ποτάμια υγρών αναπλήρωσης χωρίς την παραμικρή φροντίδα από μέρους μου, έτσι ήρθε η οξείδωση και η απόσυρση). Αρκετές από τις γνωστές κορυφαίες πλακέτες, ήρθαν έμειναν αλλά δεν στάθηκαν στο δικό μου χέρι, ούτε και το 2017, κι έμειναν απλώς στο ράφι. Από Evolv με DNA (που ποτέ δεν ξεστραβώθηκα), μέχρι την υπέροχη YiHi με τα Sxmini, και ασφαλώς την ProVape με τα Provari, ή και τα πιο πρόσφατα γερμανικά καλλιστεία από dicodes με τα σούπερ Dani. Αποτέλεσμα; σε καθημερινή χρήση υπήρχε ή μία Joyetech με VTC mini, ή κάνα απλό απλούστατο μοντάκι, τις ιδιαίτερες δε ημέρες ξεκούρασης υπήρχε πάντα μία μπαταριοθήκη, (ή μηχανικό με 18650 από GUS ή το ακλόνητο για μένα Talos από Electus Vape). Πάντα είχα μάτια και στην πλάτη, ακόμα κι αν κάποιος πονηρός γελούσε (από τους γεννημένους ως “έμπειρος”), πάντα είχα ατμιστική απόλαυση σε εύρος 0.4 – 1.2Ω. Δεν ήθελα μηδενικές απώλειες, δεν ήθελα εξωτικές μηδενικές αντιστάσεις, δεν έφτανα τα υπερπανάκριβα φινιρίσματα που λίγο πολύ όλοι κάποια στιγμή ζηλεύουμε. Έτσι λοιπόν φεύγει και το 2017 με τον όμορφο Joe να χρησιμοποιεί αρκετά μηχανικά (συν απλά και αξιόπιστα ηλεκτρονικά μοντ). [/justify]
[justify]Από σύρματα. Ασφαλώς κάνθαλ. Τέλος, και πάμε παρακάτω. / άντε, θα πω πως: από έλεγχο θερμοκρασίας έφτασα μέχρι Ni200 και λιγότερο με SS, δηλώνω σκράπας και τελευταίος μαθητής. Αυτό. Όλη την ημέρα ήθελα ό,τι πιο απλό σε σύρμα. Αυτό που όλοι χρησιμοποιούν στα σιωπηλά αλλά και οι πολλοί το περιφρονούν στα φανερά. Είχα τη χαζή ιδέα από την αρχή: “θέλω απλό σύρμα και ψάχνω δυνατό επισκευάσιμο ατμοποιητή. Στοπ”. / Απίστευτη ευκολία το καταφρονεμένο μου κάνθαλ και δεν χρειάζεται να επεκταθώ. / Όλα τα υπόλοιπα σύρματα; χεχε, Ήλθον, είδον και απήλθον. [/justify]
[justify]Αναλώσιμα; πέρα από σύρματα / βαμβάκια, μπαταρίες, σκατουλάκια; μία από τα ίδια. Δεν έψαξα με ακαδημαϊκή επικύρωση την προσωπική μου ατμιστική ταυτότητα. Από απλό οργανικό βαμβάκι μέχρι την όμορφη γιαπωνεζούλα που μάζευε λευκό παρθένο βαμβάκι μόνο για μένα, άντε, ακόμα και τα ζόρικα αμερικλάνικα. [/justify]
[justify]Και τέλος, επισκευάσιμοι βασανισμοί. Όλα τα μωρά στην πίστα. Οι περισσότεροι Έλληνες κατασκευαστές είναι γνωστοί σε όλους μας, δεν θα επεκταθώ. Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι, γνωστοί και αυτοί. Προσωπικά, το 2017 δεν έμεινα πουθενά σταθερός. Άντε να πω πως γοητεύτηκα για ακόμα μία φορά από σφικτούς επισκευάσιμους. Άντε να πω πως ξαναείδα το πλέγμα ως δεύτερη ή τρίτη επιλογή και πολύ στο βάθος (ίσως στα γεράματα, έτσι για την π@υτανι@). Άντε να πω πως ό,τι καλύτερο εγώ έχω πιάσει από επισκευάσιμο, είναι όντως ένας μεσάτος, και ένας υβριδικός με βαμβάκι. Ήθελα να πω πολλά από τα δικά μου σαχλά και ατμιστικά, όμως από την άλλη, έχω τεράστια κενά σε όλα τα παραπάνω. Πολλά που θα ήθελα και δεν θα τα αποκτήσω, πολλά που μπήκαν στο ράφι και δεν θα κατέβουν ποτέ, πολλά που δεν τα κατάλαβα, πολλά που ήταν πεταμένα λεφτά, πολλά πολλά. Τέλος πάντων. Αυτά. [/justify]
Αυτά, κύριε savo. Ευτυχισμένος ο καινούργιος έτος!