[justify]Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Συγγνώμη για την αργοπορία, όμως απουσίαζα από εχθές, και ειλικρινά, ευχαριστώ για την υπέροχη συζήτηση, είτε συμφωνούμε είτε όχι. Μέσα από τη χιουμοριστική μου προσπάθεια, ήθελα να βγάλω προς τα έξω τη δική μου άποψη παύλα φοβία, για το πώς θα ήθελα να ήμουν ως ατμιστής/καταναλωτής/χρήστης. Επίσης, πάντα έχω την κρυφή ελπίδα πως ποτέ δεν θα φτάσω στο σημείο: διαφωνώ γιατί αντιπαθώ, (τον οποιονδήποτε, είναι πιστεύω ό,τι πιο μελανό μπορεί να δώσει κάποιος).[/justify]
[justify]Να πω από την αρχή, και προσωπικά πάντα, θα είχα στεναχώρια αν ο συνομιλητής μου έλεγε: “δεν σε κατάλαβα αλλά παράλληλα διαφωνώ” (!). Θα ήθελα να μου δείξει ο συνομιλητής συγκεκριμένα, “εδώ κι εδώ διαφωνώ, εδώ κι εδώ σε έχασα”, ακόμα και το “δεν έβγαλα καμία άκρη μαζί σου”.[/justify]
[justify][member=17717]Superuser[/member], [member=9873]PGIOURSIS[/member], καλησπέρα. Προς Θεού, δεν κατηγοριοποιώ κανέναν με κριτήριο το πορτοφόλι του, κι αυτός που χρησιμοποιεί ένα απλό ατμιστικό προϊόν, τον ζηλεύω απ’ όλες τις απόψεις. Για τα παραπάνω παραδείγματα που αφορούν συσκευές, είναι προσωπική μου εκτίμηση, δεν μ’ ενδιαφέρει η χι συσκευή, ήθελα να δω πώς συμπεριφέρεται ένας έξυπνος χρήστης ατμιστής/καταναλωτής, που δυστυχώς εγώ δεν είμαι. Δεν δείχνω κλασικές συσκευές, προσπάθησα να δείξω τι εγώ χαρακτηρίζω ως κλασική συμπεριφορά (π.χ. ως ατμιστές). Όσο αφορά την Ελλάδα του 2017, που δεν έχει όπως διαβάζω καμία σχέση με το τι επικρατεί στο όποιο εξωτερικό, απλώς διαφωνώ και θα φλυαρήσω παρακάτω για το συγκεκριμένο. [/justify]
[justify]Διαφωνώ επίσης με την άποψη πως “υπάρχουν και άνθρωποι που δεν θέλουν να ασχολούνται-ενημερώνονται και απλά θέλουν ένα ρημάδι να βγάζει καπνό [...] / Όσο κι αν ακούγεται όμορφο κι απλό, είναι “επικίνδυνα” ανάλαφρο. Μία τέτοια καταναλωτική συμπεριφορά είναι θήραμα για πολλά δόντια, εύκολα θα σε ξεγελάσω, εύκολα θα δείξεις την όποια σου άγνοια. [/justify]
[justify]Και πού σνομπάρω βρε παιδιά; αγνοώ, ναι, δεν σνομπάρω, κάθε άλλο. Ούτε εμπειρία πουλάω, ούτε μόστρα, ούτε γνώσεις, ούτε τίποτα. Από την άλλη, σαν Joe, είμαι χομπίστας, βλάκας χομπίστας να πω. Σε ένα ατμιστικό φόρουμ με ομάδες που γνωρίζονται, είτε προσωπικά είτε με τη συχνή διαδικτυακή επαφή τους για ένα συγκεκριμένο θέμα (το άτμισμα), πρέπει να δείξεις αυτό που κρατάς, αυτό που απέκτησες, αυτό που γνωρίζεις ή μαθαίνεις, όλα αυτά που θέλεις κ.λπ. κ.λπ. / δεν θα μπορούσα προσωπικά να έλεγα “από τα χέρια μου έχουν περάσει χιλιάδες ατμιστικά εργαλεία, είμαι ο πούλμαν!”. Είμαι πάντα της άποψης, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. [/justify]
[justify]Χαχα, τώρα για τον αγαπημένο Σκρουτζ. Τι εννοεί ο ποιητής, αγαπητέ Superuser. Θα το πω με μία φανταστική ιστορία. Πριν ελάχιστες δεκαετίες, εδώ στη μικρή μας Ελλάδα, δημιουργήθηκε μία εταιρεία, όπου τα πρώτα της χρόνια ήταν αυτό που λέμε μεγαλοντίλερ, κατόπιν έγινε επίσημη αντιπροσωπεία ιαπωνικού κολοσσού, σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό αλλά και σε διάφορα άλλα όμορφα. Ήταν εποχή όπου π.χ. ο ΟΤΕ ακόμα έδινε αναλογικές αγάπες, ακόμα τα ψηφιακά καλούδια δεν είχαν έρθει στα σπίτια μας. Εκεί επάνω λοιπόν, ο Ιάπωνας είχε έναν Γερμανό όπου του εμπιστεύθηκε την Ευρωπαϊκή αγορά, (αργότερα μπήκε ο τσαπατσούλης αλλά και αθόρυβα σοβινιστής και δήθεν σχολαστικός Άγγλος). Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία, ήταν από τις ελάχιστες όπου μπορούσαν να υπερκαλύψουν όσα ζητούσε μία σπουδαία κουλτούρα όπως αυτή του Ιάπωνα. Η μικρή Ελλάδα, ήταν από νωρίς σοβαρή υποψηφιότητα ως ευρωπαϊκό κέντρο του συγκεκριμένου κολοσσού. Ο Ιάπωνας, ήθελε εξειδίκευση, πωλήσεις, υγιή λειτουργία παντού και πάντα, τα δε τεχνικά τμήματα, περνούσαν από κόσκινο. Ε, υπέροχα δικά μας μυαλά, (διάφορα τμήματα), εντόπιζαν προβλήματα που ούτε Γερμανός ούτε Ουαλός κατάφερναν από μόνοι τους. Η φιλοσοφία του Ιάπωνα; “κέρδισε τον τσιγκούνη και κέρδισες τα πάντα”, αυτόν δηλαδή που ξέρει τι θα επιλέξει, τον έξυπνο και απαιτητικό, που δεν θέλει 1000, του αρκεί το 1. [/justify]