Βασικά δεν ειναι ωραία αυτο που βλέπω εγώ, αλλα πάμε παρακάτω, να δημιουργήσουμε τον έναν κανόνα. Πράγμα απίθανο. Διότι λέγω...:!
Ωραία, απο τους balanced φορτιστες των Lipo η διαφορά ειναι οτι τα cells εδώ στις li-ion δεν ειναι παντρεμένα στη δημιουργία τους, αλλα θα πρέπει να τα παντρέψουμε και να τις κάνουμε πακέτο, για να αξιοποιήσουμε φορτιστή ίδιας λογικής με τις Λι-πο, το έχουμε εμπεδώσει αυτό σε παγκόσμια κλίμακα
Όμως ενα ιδανικό και χρηστικό κύκλωμα φόρτισης li-ion, θα πρέπει να διαβάσει οτι η μία μπαταρία ειναι γεμάτη και να σταματήσει να φορτίζει αυτή τη μπαταρία μέχρι να ισορροπήσει με τις υπόλοιπες.
Τα νέα μοντ, τα πολυ-μπαταρα, βλέπουμε πως διαβάζουν ανεξάρτητα τις μπαταριες τους. Ωραία, μόλις έβαλα στο Tria μια μπαταρία στα 3,8 V δίπλα σε αλλες δύο γεμάτες και πραγματικά τις απεικονίζει έτσι, το μεσαίο (εικονίδιο) μικρότερο..

Τρένο πάει.
Εχω 50 καφετιές με βουλες, τι να κάμωμεν, τις μπεδρεψα ο άνθρωπας.... Οτι πρέπει να ειμαι με το στανιό με τρεις παντρεμένες και βαφτισμένες κατα σειρά (1,2,3) ωσαν Ανατολίτης βέρος για να μην πέσει 1 ευρώ υλικών στη πλακέτα φόρτισης ;
Το manual λέει πως άν διαβάσει οτι έχουν διαφορά μεγαλύτερη του 0,3V θα τις επικηρύξει unbalanced, αλλα πρέπει να φτάσουμε να τις φορτίσουμε πλήρως αν μας καίει τοσο πολύ να το δουμε αυτό το μήνυμα
Θα την επιχειρήσω και την balanced φόρτιση με αυτή τη συνταγή, όταν θα έχω χρόνο γιατί θα πρέπει να το παρακολουθώ αν και πως λειτουργεί. Αν δεν λειτουργεί και το ξέρει κάποιος ας το πει τώρα, αλλιώς για πάντα ας σωπάσει
Με μία μπαταρία δεν με απασχολεί καν προσωπικά, με πλακέτα και 50 λεπτών απο Ebay παίρνεις ολοκληρωμένο δοκιμασμένο και πιστοπιημένο εκατομμύρια φορές. Πλέον και στις Li-po το ίδιο, μόνο με τις διαζευγμένες πάμε αλλου και σε βάθη που δεν έχω πλησιάσει.