Στα μοντ με ενσωματωμένες μπαταρίες, εξόσων γνωρίζω, οι μπαταρίες είναι LiPO.
Έχουν κάποιες μικροδιαφορές στη χημεία τους από τις 18650 που κατά βάση χρησιμοποιούμε εμείς, αλλά η φόρτισή τους είναι ίδια.
Τα "προγράμματα" φόρτισης ή τα τσιπάκια φόρτισης, είναι ίδια.
Επί του πρακτέου η ασφάλεια χρήσης είναι ίδια.
Η λίγο μεγαλύτερη (θεωρητικά την σήμερα ημέρα και κυρίως σε θέμα συσκευασίας) ευαισθησία που παρουσιάζουν, αντισταθμίζεται από την μη δυνατότητα του χρήστη να τις κακομεταχειριστεί.
Η ενσωμάτωση της μπαταρίας, δίνει την (θεωρητική) δυνατότητα στον κατασκευαστή, να χρησιμοποιήσει τις βέλτιστες παραμέτρους φόρτισης για την μπαταρία που έχει επιλέξει.
Και οι eGo μπαταρίες χρησιμοποιούν τέτοιες μπαταρίες.
Οι λόγοι που κατασκευάζουν μοντ με ενσωματωμένες μπαταρίες, πιθανολογώ (είμαι καλός σαυτό μου έχουν πει) ότι είναι λόγοι ομορφάδας, μεγέθους, αντοχής, ασφάλειας, απωλειών, κόστους.
Η μη επιλογή τρόπου φόρτισης, όπως και το άτμισμα με ταυτόχρονη φόρτιση, δεν ξέρω αν είναι χρηστικό να συζητηθούν στο παρόν νήμα.
Η κατοχή 12 χύμα μπαταριών, δεν διαφέρει σε επικινδυνότητα από το στοκάρισμα νικοτίνης.
Το πολύ ενδιαφέρον ερώτημα, γιατί οι περισσότεροι κατασκευαστές παρότι έχουν φορτιστή στο μοντ, προτείνουν φόρτιση σε εξωτερικό φορτιστή, περιμένει απάντηση.
Πιθανές απαντήσεις:
Για να μην καταπονείται το μοντ.
Για να προσπαθήσουν να αποφύγουν έναν επιπλέον πονοκέφαλο.
Γιατί είναι σωστό και τίμιο να προσπαθούν να μην πάρουν ευθύνη για το κάθε ασταθές κατεστραμμένο σκουπίδι που χρησιμοποιώ για μπαταρία.
Μην ξεχνάμε ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μπαταρίες GIF ICR18650 12000mAh ή από λάπτοπ από 3ετίας τελειωμένες.
Υπάρχουν και μπαταρίες οι οποίες έχουν γίνει ασταθείς και κάποιοι τις χρησιμοποιούν και το γράφουν κιόλας.
Έχουμε κεκτημένο, ότι σε 3μπάταρο μοντ χρησιμοποιούμε μπαταρίες αγορασμένες ταυτόχρονα και παντρεμένες.
Έχει 3μπάταρο με φορτιστή.
Τι είναι λογικό να ελέγξει αν θέλει κάτι να ελέγξει;
Το λογικό, λέει η δική μου λογική, είναι να ελέγξει αν το μοντ θα κάνει cutoff, όταν μία από τις μπαταρίες βρεθεί σε τάση cutoff.
Δηλαδή αν έχει ασφάλεια το μοντ, αν ξεχάσουμε να φορτίσουμε μία μπαταρία.
Αν ξεχάσαμε, θα την βγάλουμε και θα την φορτίσουμε.
Μπορεί επίσης να ελέγξει αν ο φορτιστής του μοντ μπορεί να ισορροπήσει μπαταρίες με 1/10 του Βολτ διαφορά, (βασικά να μην την αυξήσει), γιατί στις τρίδυμες παντρεμένες, δεν θα δούμε κάτι μεγαλύτερο.
Μπορεί κάποιος κάποτε, να έβαλε άδειες και γεμάτες, δίνοντας διαζύγιο στις γεμάτες από τις άδειες μέσα σε μια νύχτα.
Αν το κάνεις και εσύ, καλό είναι να σκεφτείς ότι μετά από αυτό οι μπαταρίες σου δεν θα είναι πλέον παντρεμένες, λόγω παραφύσιν εσπευσμένης γήρανσης των γεμάτων.
Πως βλέπαμε και γελάγαμε με το τεστ του στεγνού βαμβακιού, γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία πρακτική αξία σε ατμιστικές συνθήκες;
Τον φορτιστή της Dicodes τον ανέφερα όχι επειδή είναι καλός (δεν γνωρίζω) ή οικονομικά συμφέρων (δεν έχει τιμή η αίσθηση ασφάλειας), αλλά για την υποχρέωση (ηθική έστω) των κατασκευαστών ως προς την φόρτιση των συσκευών τους.
Παρακαλώ θερμά να αποφύγουμε εκφράσεις όπως "σπασμένα δόντια", "κομμένα χέρια", "ολοκαύτωμα", δεν προάγουν την σκέψη.
Η "κακιά η ώρα" και "στην περίπτωση που γίνει το κακό" είναι ο ορισμός του σκοταδισμού.
Τρομολαγνεία και μάλιστα σε μεγαλύτερες ποσότητες, καλύτερης ποιότητας, άψογης συσκευασίας, έχουμε από την τηλεόραση.
Δεν θέλουμε να φορτίζουμε όλοι τις μπαταρίες μας με τον ίδιο τρόπο.Λογική θέλουμε να αποκτήσουμε, ώστε να γνωρίζουμε γιατί τις φορτίζουμε όπως γουστάρει ο καθένας να τις φορτίζουμε.
Δεν είσαι περισσότερο έξυπνος, μορφωμένος, όμορφος (εγώ είμαι), ψηλός (καθρεφτάκι), αθλητικός (θάθελες), από εμένα επειδή φορτίζω διαφορετικά από εσένα.
Όσοι εμπιστεύεστε τυφλά άλλους,
[member=6669]camber[/member]
Εμένα λόγος ξέρεις ότι δεν μου πέφτει.
Με βομβαρδίζουν όμως με ΠΜ.
Στην τώρα περίπτωση μου γράφουν ότι το είχαν υποψιαστεί, τους λόγους ανά περίπτωση μου λεν ότι θα ήθελαν να μάθουν.
Όχι για να αντιγράψουν, καταλαβαίνουν μου γράφουν ότι κάθε περίπτωση και χρηστική συνήθεια είναι διαφορετική, τροφή για σκέψη μου λεν ότι θέλουν.
Γιατί σχετικά με τις μπαταρίες μου γράφουν, τα θέσφατα έχουν γίνει κανόνες μου λεν.
Εγώ ξέρεις μη τα ξαναλέμε, από μπέρδεμα στο μαιευτήριο δεν γεννήθηκα στην ουδέτερη Ελβετία.